O masakra... To ten tydzień co się moja Maja urodziła... Masakra...Jak ja leżałam w szpitalu to dzień przed łyżeczkowaniem przyjechała dziewczyna w 36 tc i okazało się, że serduszko nie bije
reklama
paulina1994
Fanka BB :)
To przepraszam bardzo, to tak mój gin też czasami zleca branie Acardu już podczas starań, mi zlecił w ciąży na wizycie potwierdzającej profilaktycznie Acard, kwas foliowy 5 mg i luteinę, witamin nie każe brać tylko kwasy DHA od połowy ciąży, ale ja tyle się naczytałam o wit D i folianach, że zamierzam brać ten kwas 5 mg mnie nie przekonuje, ale po poronieniu napewno będzie się przy nim upierałam, zobaczymy czas pokaże [emoji4]Acard i aspiryna to ta sama substancja czynna= kwas acestylosalicylowy ja rowniez bralam go w dawce profilakrycznej 75mg wlasnie pod nazwą handlową Acard, ale dopiero jak zaszłam w ciążę. I napewno o taką dawke chodzilo lekarzowi-75mg.Zobaczymy czy sie potwierdzi ja w to za bardzo nie wierze, no ale akurat u nnie sie sprawdziło [emoji14] z kolei nie sprawdzila sie u mnie tzw teoria Ramziego, wg ktorej, patrząc na polozenie zarodka względem powinnam miec syna - mozna o niej poczytac np u mamy ginekolog
paulina1994
Nie wyobrażam sobie jaką tragedie przechodziła naprawdęO masakra... To ten tydzień co się moja Maja urodziła... Masakra...
Ja też sobie nawet nie wyobrażam jaka to tragedia urodzić martwe już tak duże dziecko..Nie wyobrażam sobie jaką tragedie przechodziła naprawdę
Klarnecik28
Aktywna w BB
Moja @ chyba też przyszła... 5 cykl starań.. Dziewczyny powiedzcie jakie badania zlecił Wam ginekolog kiedy powiedzialyscie że starcie się o dziecko? Bo dla mnie progesteron morfologia cukier i tarczyce czy to nie za mało badań?
IrenaX
To jest straszna tragedia ;( dziewczyna szykowała się już pewnie do porodu...Jak ja leżałam w szpitalu to dzień przed łyżeczkowaniem przyjechała dziewczyna w 36 tc i okazało się, że serduszko nie bije
IrenaX
Dziewczyny a na jakiej podstawie lekarz Wam zalece ten acard? Po poronieniu czy miałyście jakieś wyniki badań nie tak ?Acard i aspiryna to ta sama substancja czynna= kwas acestylosalicylowy ja rowniez bralam go w dawce profilakrycznej 75mg wlasnie pod nazwą handlową Acard, ale dopiero jak zaszłam w ciążę. I napewno o taką dawke chodzilo lekarzowi-75mg.Zobaczymy czy sie potwierdzi ja w to za bardzo nie wierze, no ale akurat u nnie sie sprawdziło [emoji14] z kolei nie sprawdzila sie u mnie tzw teoria Ramziego, wg ktorej, patrząc na polozenie zarodka względem powinnam miec syna - mozna o niej poczytac np u mamy ginekolog
Mi kazał brać acard juz w trakcie starań. To rozrzedza krew i wpływa pozytywnie na zagnieżdżenie. No i pomaga utrzymać w jakiś sposób ciążę chyba... chodzi o jakieś przepływy itp. No i jest jeszcze jakiś związek acardu i chorób autoimmunologicznych i jeżeli się takowe ma to na to też jakoś pomaga, że organizm nie atakuje dziecka jako wroga. Z tego co pamiętam to leki z tej grupy jakoś wyciszaja układ immunologiczny matki.
Dokładnie o to chodzilo. A ja jak napisalam? Wydawalo mi się ze pisałam o aspirynie 75 ale pewnie zle sie wyrazilam.Acard i aspiryna to ta sama substancja czynna= kwas acestylosalicylowy ja rowniez bralam go w dawce profilakrycznej 75mg wlasnie pod nazwą handlową Acard, ale dopiero jak zaszłam w ciążę. I napewno o taką dawke chodzilo lekarzowi-75mg.Zobaczymy czy sie potwierdzi ja w to za bardzo nie wierze, no ale akurat u nnie sie sprawdziło [emoji14] z kolei nie sprawdzila sie u mnie tzw teoria Ramziego, wg ktorej, patrząc na polozenie zarodka względem powinnam miec syna - mozna o niej poczytac np u mamy ginekolog
reklama
Ja dostalam prolaktyne, estradiol, lh i fsh no i plus tarczyca oraz zrobilam cytologie bo juz był czas.Moja @ chyba też przyszła... 5 cykl starań.. Dziewczyny powiedzcie jakie badania zlecił Wam ginekolog kiedy powiedzialyscie że starcie się o dziecko? Bo dla mnie progesteron morfologia cukier i tarczyce czy to nie za mało badań?