reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Acard i aspiryna to ta sama substancja czynna= kwas acestylosalicylowy :) ja rowniez bralam go w dawce profilakrycznej 75mg wlasnie pod nazwą handlową Acard, ale dopiero jak zaszłam w ciążę. I napewno o taką dawke chodzilo lekarzowi-75mg.Zobaczymy czy sie potwierdzi :) ja w to za bardzo nie wierze, no ale akurat u nnie sie sprawdziło [emoji14] z kolei nie sprawdzila sie u mnie tzw teoria Ramziego, wg ktorej, patrząc na polozenie zarodka względem powinnam miec syna ;)- mozna o niej poczytac np u mamy ginekolog :)
To przepraszam bardzo, to tak mój gin też czasami zleca branie Acardu już podczas starań, mi zlecił w ciąży na wizycie potwierdzającej profilaktycznie Acard, kwas foliowy 5 mg i luteinę, witamin nie każe brać tylko kwasy DHA od połowy ciąży, ale ja tyle się naczytałam o wit D i folianach, że zamierzam brać ;) ten kwas 5 mg mnie nie przekonuje, ale po poronieniu napewno będzie się przy nim upierałam, zobaczymy czas pokaże [emoji4]

Moja @ chyba też przyszła... 5 cykl starań.. Dziewczyny powiedzcie jakie badania zlecił Wam ginekolog kiedy powiedzialyscie że starcie się o dziecko? Bo dla mnie progesteron morfologia cukier i tarczyce czy to nie za mało badań?

Acard i aspiryna to ta sama substancja czynna= kwas acestylosalicylowy :) ja rowniez bralam go w dawce profilakrycznej 75mg wlasnie pod nazwą handlową Acard, ale dopiero jak zaszłam w ciążę. I napewno o taką dawke chodzilo lekarzowi-75mg.Zobaczymy czy sie potwierdzi :) ja w to za bardzo nie wierze, no ale akurat u nnie sie sprawdziło [emoji14] z kolei nie sprawdzila sie u mnie tzw teoria Ramziego, wg ktorej, patrząc na polozenie zarodka względem powinnam miec syna ;)- mozna o niej poczytac np u mamy ginekolog :)
Dziewczyny a na jakiej podstawie lekarz Wam zalece ten acard? Po poronieniu czy miałyście jakieś wyniki badań nie tak ?

Mi kazał brać acard juz w trakcie starań. To rozrzedza krew i wpływa pozytywnie na zagnieżdżenie. No i pomaga utrzymać w jakiś sposób ciążę chyba... chodzi o jakieś przepływy itp. No i jest jeszcze jakiś związek acardu i chorób autoimmunologicznych i jeżeli się takowe ma to na to też jakoś pomaga, że organizm nie atakuje dziecka jako wroga. Z tego co pamiętam to leki z tej grupy jakoś wyciszaja układ immunologiczny matki.

Dokładnie o to chodzilo. A ja jak napisalam? Wydawalo mi się ze pisałam o aspirynie 75 ale pewnie zle sie wyrazilam.

reklama
Moja @ chyba też przyszła... 5 cykl starań.. Dziewczyny powiedzcie jakie badania zlecił Wam ginekolog kiedy powiedzialyscie że starcie się o dziecko? Bo dla mnie progesteron morfologia cukier i tarczyce czy to nie za mało badań?
Ja dostalam prolaktyne, estradiol, lh i fsh no i plus tarczyca oraz zrobilam cytologie bo juz był czas.

Do góry