reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ja przy takim tsh tez dostałam euthyrox na zbicie i zarówno gin jak i endokrynolog twierdzą, ze przy straniach najlepiej jak tsh jest między 1 a 1,5. A jeśli chodzi o aspirynę to pierwsze słyszę, wiem na pewno, ze nie można jest brać, szczególnie we wczesnej ciąży....
A może gin kazał brać Acard 75? [emoji848] Mój czasami daje rzeczywiście, ale o aspirynie nie słyszałam

O matko :( straszne... już półmetek był za nią ;( 3 pierwsze mce najgorsze, ale jak widać później tez nie można być pewnym ze bd wszystko dobrze :(

3 mam kciuki za koleżankę! Musi być dobrze [emoji173]️
Jak ja leżałam w szpitalu to dzień przed łyżeczkowaniem przyjechała dziewczyna w 36 tc i okazało się, że serduszko nie bije :(

Dokładnie:( dzisiaj 26dn od zabiegu ciekawa jestem czy dostane w terminie czy za tydzień może... wiem, wiem, ze może @ wystąpić od 4-6 tygodni - trochę to takie dziwne ze nie wiadomo kiedy przyjdzie, zeby tylko nie wtedy jak bede w pracy :/
Organizm musi wrócić na właściwe tory, daj sobie czas i nie myśl o tym kiedy przyjdzie [emoji846]
Dziewczyny trzymajcie kciuki za moją koleżankę jest w 7 Tc, już dwa razy straciła maleństwo.... Pierwsze w 20 Tc a drugie w 23tc, po badaniach okazało się że organizm pozbywa się dziecka bo traktuje je jako "wirus" ale już bierze odpowiednie leki i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.....
Przykre [emoji17] będę pamiętać.

A może gin kazał brać Acard 75? [emoji848] Mój czasami daje rzeczywiście, ale o aspirynie nie słyszałam
Acard i aspiryna to ta sama substancja czynna= kwas acestylosalicylowy :) ja rowniez bralam go w dawce profilakrycznej 75mg wlasnie pod nazwą handlową Acard, ale dopiero jak zaszłam w ciążę. I napewno o taką dawke chodzilo lekarzowi-75mg.
Chyba jak mi się uda zajść to z ciekawości pojde zbadać betę jak nigdy [emoji23][emoji23] tak dla potwierdzenia tezy ;)
Zobaczymy czy sie potwierdzi :) ja w to za bardzo nie wierze, no ale akurat u nnie sie sprawdziło [emoji14] z kolei nie sprawdzila sie u mnie tzw teoria Ramziego, wg ktorej, patrząc na polozenie zarodka względem powinnam miec syna ;)- mozna o niej poczytac np u mamy ginekolog :)

reklama
Do góry