reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Kochana na pewno prędzej czy później obie będziemy tulic maleństwa, fajnie byłoby jakby ci się udało szybko zajść bo aż smutno się robi, że tyle czekałaś miesięcy, a potem tak szybko musiałaś się pożegnać. Ja mam już dwóch synów to pewnie trochę inaczej to odbieram. Chłopaki dają mi siłę. [emoji173] jakoś widocznie mój organizm szybko jest gotowy. Ale tego się spodziewałam mając w pamięci pierwsze poronienie. Wtedy zaszłam również w kolejnym cyklu. Moze tym razem też się poszczesci. Wiesz co ja nie mialam zabiegu. Ja miałam samoistne całkowite poronienie. Samo się zaczęło krwawienie i samo bez środków farmakologicznych się oczyscilo. Właśnie jak ty 7 lipca miałam początek.
I 3 mam kciuki Kochana, by się udało jak najszybciej, zeby wszystko było dobrze❤️
O niczym innym teraz nie marze... dzieciątko by było spełnieniem moich marzeń, cudem świata, kochalabym najmocniej❤️❤️❤️
Jakie to piekne uczucie nosić pod swoim serduszkiem własne malutkie, nowe, życie ❤️ Te moje 8 tygodni było dla mnie wyjątkowym czasem, szkoda ze tak krótko...
ale wierze, ze jeszcze będziemy szczęśliwymi mamami ❤️

reklama
Wiesz co ja mam też taka cerę skłonna do wypryskow. Generalnie kiedy nie jestem w ciąży to mam o jakiś czas coś nowego. Jakoś nie umiem skojarzyć ich z konkretna faza cyklu. Jak zachodizlam w ciążę to w pierwszym trymestrze miałam straszna cerę, mnóstwo krost itd, a od 2 trymestru do zakończenia karmienia piersią miałam idealnie czysta. Teraz mma6tak standardowo. Gdzieś coś się pojawia, ale mało.
U mnie jest straszny wysyp;( gdzie ja nigdy nie miałam problemów z cera:( czasem cos wyszło przed @ ale to minimalnie i szybko znikało, a teraz jak burza hormonów to jest tragedia... po anty tez tak miałam. Wtedy używałam z ziajki płyn do mycia twarzy, peeling i krem - coś tam pomogło, ale po jakims czasie zeszło. Mam nadzieje, ze teraz tez tak będzie, bo oszaleć idzie. Na szczęście tylko czoło mi wysypało 8-)

A ja w końcu spokojniejsza bo mam folik. :) Myślicie, że realne jest to, żeby w 1 cyklu z lekiem typu bromgeron czy norprolac zajść w ciążę?

A i ktoś tu pytał czy lekarz rodzinny może wystawić skierowanie na FT3 i FT4 byłam przekonana, że nie, a dziś koleżanka mi podesłała liste badań, że jak najbardziej może wystawić skierowanie ;)
A na progesteron, prolaktyne tez? Bo tez się zastanawiam czy isc zapytać lekarza, zawsze to zaoszczędzonych kilka zł

To prawda, jest masakra. Wrocław w temp. w cieniu :-p
U nas identycznie [emoji849] teraz juz powoli spada i sie zachmurzylo, moze popada choc znajac moje szczęście "przejdzie bokiem" [emoji849]
U mnie przy cyklach 24-25 dni @ trwa ostatnio 2-3 dni i jest bardzo skąpa. Dawniej miałam więcej krwi i mniej niż 4 dni raczej nie trwała...
To juz dość krotkie i slabe masz te @ ? Gin badał endometrium ?

Nie przyjdzie to tylko z korzyścią dla ciebie [emoji4]
No pewnie:) ale tylko raz wspolzylismy i było to już po kontroli, po owu gdzie gin powiedział ze był zapadnięty pęcherzyk. Czy to znaczy ze on nie pękł jak był zapadnięty ?
Ale jeśli płyn było widać ? Od 2 dni mnie pobolewają jajniki tak jakby na miesiączkę No i kręgosłup mnie pobolewa, a tak czasami miałam przed @. Piersi nic

reklama

Załączniki

• 38235112_2590314397661055_1606410037486419968_n.jpg
    38235112_2590314397661055_1606410037486419968_n.jpg
    59,4 KB · Wyświetleń: 64
Do góry