reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ja mam termin @ za tydzień, a już robiłam test, bo nie mogłam się doczekać ale na niewiele się to zdało, bo dalej nie
Ja też jestem za tym żeby czekać do @ ale jezeli termin na piątek to może coś wyjść przy czułym teście

Też uważam, że lepiej czekać i w sumie nawet nie odczuwam potrzeby testowania. @ powinnam mieć 7.03 i zamierzam testować 8.03, ale zaczęłam się zastanawiać czy nie zrobić 1.03 bo idę po południu do dentysty i kończy mi zęba kanałowo i nie wiem czy znieczulenie przy ewentualnej wczesnej ciąży mogłoby mieć jakiś wpływ. Wiem, że jeśli chodzi o czas przed zagnieżdżenie to nie...

Mi pomógł vitapil w tabletkach i long4lashes serum. Niestety ciężko stwierdzić który dokładnie bo stosowałam je jednocześnie :-( efekty niestety widoczne dopiero po jakichś kilku miesiącach ale mam nadzieję że na długo się utrzymają.. Bo włosy także leciały mi garściami i do tej pory nie mam pojęcia dlaczego

Napisane na E2303 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj jest równo tydzień od kiedy odstawiłam utrogestan. Rano trochę bolało podbrzusze-@ wciąż nie ma, na ulotce jest napisane ze okres powinien przyjsc do 12 dni[emoji52] mam nadzieje, ze przyjdzie jutro albo wcale. Czy któraś miała podobnie,biorąc progesteron?
Ja. Po odstawieniu duphastonu dostałam okres dopiero po 18 dniach ale tylko raz tak miałam.

Dzisiaj jest równo tydzień od kiedy odstawiłam utrogestan. Rano trochę bolało podbrzusze-@ wciąż nie ma, na ulotce jest napisane ze okres powinien przyjsc do 12 dni[emoji52] mam nadzieje, ze przyjdzie jutro albo wcale. Czy któraś miała podobnie,biorąc progesteron?

Ja ! I okazało się że to ciąża. Odstawiłam duphostan a @ nie było i nie było. W końcu po 12 dniach zrobiłam test od razu grube kruchy. Duphostan brałam na wywołanie @ bo lekarz stwierdził, że cykl stracony a od następnego mieliśmy zacząć stymulację.

Mój syn to wcześniak. Urodził się 35 tc. Wszystko przez to że lekarz olal moje wysokie ciśnienie. Każdego dnia dziękuję Bogu, że jest cały i zdrowy. Chociaż czekałam na niego 2 tygodnie aby zabrać go do domu. Ważne że teraz rośnie jak na drożdżach A buzia mu się nie zamyka i wszędzie go pełno [emoji5].

xrot3e3khrx43f8f.png

Moja córa urodzona z om 37+2 ale z usg wcześniak z 35+5 też na szczęście zdrowa się urodziła. Spędziłyśmy więcej czasu w szpitalu z powodu żółtaczki ( 5dni ) potem co prawda bardzo wzmożone napięcie mięśniowe i te marne 2590g ale dziękuję, że jest, że mogę ją tulić.. chociaż każdy cykl i tak był dla mnie jak strata dziecka a staraliśmy się 25 cykli to nie chcę wiedzieć co czują kobiety po poronieniu albo te które urodziły dzieci powiedzmy właśnie w 24 tc jak @Baffi26

Ja ! I okazało się że to ciąża. Odstawiłam duphostan a @ nie było i nie było. W końcu po 12 dniach zrobiłam test od razu grube kruchy. Duphostan brałam na wywołanie @ bo lekarz stwierdził, że cykl stracony a od następnego mieliśmy zacząć stymulację.

To mój drugi cykl z progesteronem... więc pewnie nie będę musiała go brać na wywołanie.
Zrobiłam dwa testy, pierwszy w dzień spodziewanej miesiączki w południe, a drugi rano następnego dnia- oba negatywne. Ginekolog kazał wciąż czekać na okres... [emoji853] to czekanie mnie wykończy.

reklama
Łysieje ! Włosy mi wypaduja garściami...
Co mogę stosować żeby się to poprawiło?
Szampony z dermeny. W aptece lub w rossmannie. Ostatnio kupowałam w aptece gemini bo był dużo tańszy. Miałam zwykły i ten do włosów delikatnych. Moim zdaniem ten zwykły szybciej działa. Używam od ponad roku i zauważyłam dużą różnicę

Do góry