reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
A my mamy datę ślubu nową już 9 listopad. :) Salę inną też będziemy mieli a do ślubu jedziemy ogórkiem. :D Mam nadzieję, że do ślubu już uda mi się zajść w ciążę. :D Chociaż zastanawiam się, czy jednak może lepiej poczekać bo jak teraz zajdę to w 3 miesiącu ciąży w sukienkę się nie zmieszczę :D

reklama
A my mamy datę ślubu nową już 9 listopad. :) Salę inną też będziemy mieli a do ślubu jedziemy ogórkiem. :D Mam nadzieję, że do ślubu już uda mi się zajść w ciążę. :D Chociaż zastanawiam się, czy jednak może lepiej poczekać bo jak teraz zajdę to w 3 miesiącu ciąży w sukienkę się nie zmieszczę :D
Ja na swoim slubie bylam w 6mcu:p

To fajnie, że jest już nową data i udało się wszystko załatwić [emoji1] a z ciążą nie planuj... Sukienkę zawsze da się poszerzyć [emoji16]

@Ann_ ponad 3 lata nie pracuję. Trochę się boję jak będzie z pracą po takiej przerwie. Ale nie uznaję żłobków. Syn teraz idzie do przedszkola. Dlatego chciałam trójkę z małą różnicą, odchować i iść do pracy. Zobaczymy jak to będzie. Nigdy nie byłam typem karierowiczki. Lubię się uczyć, ale wyścig szczurów jakoś nigdy mnie nie pociągał. Nie mogę patrzeć jak ludzie idą po trupach, jak potrafią się poniżyć dla lepszej kasy, stanowiska, jak innym świnię podkładją. Teraz jest taka pogoń za pieniądzem, że zapominają co tak naprawdę jest ważne...

@Ann_ ponad 3 lata nie pracuję. Trochę się boję jak będzie z pracą po takiej przerwie. Ale nie uznaję żłobków. Syn teraz idzie do przedszkola. Dlatego chciałam trójkę z małą różnicą, odchować i iść do pracy. Zobaczymy jak to będzie. Nigdy nie byłam typem karierowiczki. Lubię się uczyć, ale wyścig szczurów jakoś nigdy mnie nie pociągał. Nie mogę patrzeć jak ludzie idą po trupach, jak potrafią się poniżyć dla lepszej kasy, stanowiska, jak innym świnię podkładją. Teraz jest taka pogoń za pieniądzem, że zapominają co tak naprawdę jest ważne...

Niestety masz rację. Tak jest w większości firm, głownie korporacjach - po trupach do celu.

Mujer to ja mam podobne zdanie. Choć tu gdzie mieszkam dzieci startują w przedszkolu od 2 lat więc jak 3 dziecko skończy dwa lata to pójdzie i wtedy będę szukała pracy na pół etatu. I tak pomalu bede zwiekszala. Ale nie chce całego etatu. I też boję się powrotu tym bardziej, że już 4 lata w domu. Bo starszy ma we wrześniu 4 lata. Dodatkowo całe życie pracowałam w Polsce, a od 3 lat mieszkamy w Niemczech. Boję się jak diabli szukania pracy. Nie chce robić czegokolwiek co by kasę zarobić [emoji26]

reklama
Ale jaja. Nie bylo nas chwilę w domu zerwala siie wichura, burza, deszcz i mialam okno w kuchni dachowe przymkniete ale nie zaciagniete klamka i wystarczylo.. Zrobił się przeciag okno podmuch wiatru otworzyl i cala kuchnia byla do sprzątania. Woda spod lodowki lała sie i lała.. Wszystkie szafki do wycierania nawet na samej gorze. Teraz to juz sie z tego smieje ale jak weszlam do kuchni i stopy zamoczyly mi sie w wodzie chcialam plakac.

Do góry