paulina1994
Fanka BB :)
Z ciekawości sprawdziłam i lekarz który posiada certyfikat za badanie prenatalne pacjentki z zewnątrz bierze 250-300 zł i do tego koszt testu PAPPA we własnym zakresie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tutaj :Na jakiej stronie patrzysz czy ma certyfikat ? Trochę kłamią nas ci lekarze tyle tylko, że nie wiem po co [emoji848] przecież jak matce zależy to pójdzie i zrobi te prenatalne jeśli nie to po prostu na nie nie pójdzie i tyle, a lekarz prowadzący zbada na ile pozwalają jego kompetencje i tyle
Ogólnie mój lekarz ma dobry sprzęt i naprawdę USG wykonuje z taką starannością, że byłam w szoku, ale nie zmienia to faktu, że powinien poinformować pacjentki, że on nie wykonuje badania prebatalnych i ewentualnie wskazać lekarza który takie badania wykonujeTutaj :
Link do: The Fetal Medicine Foundation
No wlasnie nie wiem po co lekarze tak robia skoro jak człowiek wie i orientuje sie mniej wiecej co do badan itd to i tak pojdzie i zrobi u kogos innego.
Troche mnie to przeraża bo co z kobietami ktore nie maja takiego pojecia jak np my tutaj na forum i sluchaja tylko swojego lekarza ktory nie ma tego certyfikatu, ktory robi badanie na jakims slabym sprzęcie bo co za roznica...?
To daj znac po wizycie co doktorek Ci powiedzial,czy wszystko oki i czy pecherzyki ladnie rosna.nie nie robie ich w tym cyklu wcale. Dzis tylko wizyta u gina moze cos mi powie on. moze ujrzy jakies pecherzyki. bardziej sie boje tylko czy te moje nadzerki zniknely czy nie daj boze sa
Wiec obys Ty trafila i ja na kwietniowki bo ja mam z tego miesiaca synkaJuż raz udało mi się być kwietniówką 2010, więc może i w 2019
Dokladnie, powinien o tym poinformować i dac namiary na innego lekarza. W sumie to pierwsze slysze ze lekarz nie daje pacjentce namiarow na innych lekarzy którzy zajmują sie badaniami prenatalnymi[emoji849]Ogólnie mój lekarz ma dobry sprzęt i naprawdę USG wykonuje z taką starannością, że byłam w szoku, ale nie zmienia to faktu, że powinien poinformować pacjentki, że on nie wykonuje badania prebatalnych i ewentualnie wskazać lekarza który takie badania wykonuje
Zrobilam i obawiam sie ze w tym cyklu owulacja bedzie pozniej niz zawsze.Rób, rób i się nie zastanawiaj ! [emoji4]
U mnie jednego dnia był taki a na drugi dzień pozytyw więc różnie jeszcze może być [emoji4]Zrobilam i obawiam sie ze w tym cyklu owulacja bedzie pozniej niz zawsze.
U mnie taka różnica pokazała się jednego dnia! rano blado, wieczorem pozytyw!U mnie jednego dnia był taki a na drugi dzień pozytyw więc różnie jeszcze może być [emoji4]