reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Z ciekawości sprawdziłam i lekarz który posiada certyfikat za badanie prenatalne pacjentki z zewnątrz bierze 250-300 zł i do tego koszt testu PAPPA we własnym zakresie

reklama
Na jakiej stronie patrzysz czy ma certyfikat ? Trochę kłamią nas ci lekarze tyle tylko, że nie wiem po co [emoji848] przecież jak matce zależy to pójdzie i zrobi te prenatalne jeśli nie to po prostu na nie nie pójdzie i tyle, a lekarz prowadzący zbada na ile pozwalają jego kompetencje i tyle
Tutaj :

Link do: The Fetal Medicine Foundation

No wlasnie nie wiem po co lekarze tak robia skoro jak człowiek wie i orientuje sie mniej wiecej co do badan itd to i tak pojdzie i zrobi u kogos innego.
Troche mnie to przeraża bo co z kobietami ktore nie maja takiego pojecia jak np my tutaj na forum i sluchaja tylko swojego lekarza ktory nie ma tego certyfikatu, ktory robi badanie na jakims slabym sprzęcie bo co za roznica...?

Tutaj :

Link do: The Fetal Medicine Foundation

No wlasnie nie wiem po co lekarze tak robia skoro jak człowiek wie i orientuje sie mniej wiecej co do badan itd to i tak pojdzie i zrobi u kogos innego.
Troche mnie to przeraża bo co z kobietami ktore nie maja takiego pojecia jak np my tutaj na forum i sluchaja tylko swojego lekarza ktory nie ma tego certyfikatu, ktory robi badanie na jakims slabym sprzęcie bo co za roznica...?
Ogólnie mój lekarz ma dobry sprzęt i naprawdę USG wykonuje z taką starannością, że byłam w szoku, ale nie zmienia to faktu, że powinien poinformować pacjentki, że on nie wykonuje badania prebatalnych i ewentualnie wskazać lekarza który takie badania wykonuje

Ogólnie mój lekarz ma dobry sprzęt i naprawdę USG wykonuje z taką starannością, że byłam w szoku, ale nie zmienia to faktu, że powinien poinformować pacjentki, że on nie wykonuje badania prebatalnych i ewentualnie wskazać lekarza który takie badania wykonuje
Dokladnie, powinien o tym poinformować i dac namiary na innego lekarza. W sumie to pierwsze slysze ze lekarz nie daje pacjentce namiarow na innych lekarzy którzy zajmują sie badaniami prenatalnymi[emoji849]

Załączniki

• 20180726_124004.jpg
    20180726_124004.jpg
    729,4 KB · Wyświetleń: 69
Ja w poprzednim cyklu testowałam już od 8dc, co już wiem, że jest za wcześnie. Teraz zacznę nie prędzej niż 11/12 dc, choć owufriend pokazuje płodne od 17dc ze względu na ten długi cykl :/ Muszę przejrzeć historię swoich cykli, bo z tego co zauważyłam, to chyba co drugi mam taki długi.

W sierpniu mam wizytę u gin (22.08) to by było tydzień po owu, to mi powie czy chociaż jest na co czekać (test) czy raczej znów pudło. :D A jak pudło, to przynajmniej podwozie przejrzy i cytologię zrobi.

reklama
Do góry