reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Z ciekawości sprawdziłam i lekarz który posiada certyfikat za badanie prenatalne pacjentki z zewnątrz bierze 250-300 zł i do tego koszt testu PAPPA we własnym zakresie

reklama
Na jakiej stronie patrzysz czy ma certyfikat ? Trochę kłamią nas ci lekarze tyle tylko, że nie wiem po co [emoji848] przecież jak matce zależy to pójdzie i zrobi te prenatalne jeśli nie to po prostu na nie nie pójdzie i tyle, a lekarz prowadzący zbada na ile pozwalają jego kompetencje i tyle
Tutaj :

Link do: The Fetal Medicine Foundation

No wlasnie nie wiem po co lekarze tak robia skoro jak człowiek wie i orientuje sie mniej wiecej co do badan itd to i tak pojdzie i zrobi u kogos innego.
Troche mnie to przeraża bo co z kobietami ktore nie maja takiego pojecia jak np my tutaj na forum i sluchaja tylko swojego lekarza ktory nie ma tego certyfikatu, ktory robi badanie na jakims slabym sprzęcie bo co za roznica...?

Tutaj :

Link do: The Fetal Medicine Foundation

No wlasnie nie wiem po co lekarze tak robia skoro jak człowiek wie i orientuje sie mniej wiecej co do badan itd to i tak pojdzie i zrobi u kogos innego.
Troche mnie to przeraża bo co z kobietami ktore nie maja takiego pojecia jak np my tutaj na forum i sluchaja tylko swojego lekarza ktory nie ma tego certyfikatu, ktory robi badanie na jakims slabym sprzęcie bo co za roznica...?
Ogólnie mój lekarz ma dobry sprzęt i naprawdę USG wykonuje z taką starannością, że byłam w szoku, ale nie zmienia to faktu, że powinien poinformować pacjentki, że on nie wykonuje badania prebatalnych i ewentualnie wskazać lekarza który takie badania wykonuje

Ogólnie mój lekarz ma dobry sprzęt i naprawdę USG wykonuje z taką starannością, że byłam w szoku, ale nie zmienia to faktu, że powinien poinformować pacjentki, że on nie wykonuje badania prebatalnych i ewentualnie wskazać lekarza który takie badania wykonuje
Dokladnie, powinien o tym poinformować i dac namiary na innego lekarza. W sumie to pierwsze slysze ze lekarz nie daje pacjentce namiarow na innych lekarzy którzy zajmują sie badaniami prenatalnymi[emoji849]

Załączniki

• 20180726_124004.jpg
    20180726_124004.jpg
    729,4 KB · Wyświetleń: 72
Ja w poprzednim cyklu testowałam już od 8dc, co już wiem, że jest za wcześnie. Teraz zacznę nie prędzej niż 11/12 dc, choć owufriend pokazuje płodne od 17dc ze względu na ten długi cykl :/ Muszę przejrzeć historię swoich cykli, bo z tego co zauważyłam, to chyba co drugi mam taki długi.

W sierpniu mam wizytę u gin (22.08) to by było tydzień po owu, to mi powie czy chociaż jest na co czekać (test) czy raczej znów pudło. :D A jak pudło, to przynajmniej podwozie przejrzy i cytologię zrobi.

reklama
Do góry