reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jesli przed ciążą sie biegalo czy cwiczylo i nie ma zadnych przeciwwskazań to jak najbardziej, mozna robić wszystko tak jak przed ciaza tylko wiadomo ze z umiarem [emoji6]
Ja w ciąży chodziłam prawie codziennie jakies 7-10km często dwa razy dziennie az do tygodnia przed terminem porodu [emoji6]
Ooo to myślałam, że w ciąży trzeba zrezygnować z biegania ;)

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki, jak byłam na lipcówkach to każda prawie dziewczyna miała badania prenatalne i test PAPPA, a u nas kompletnie tego nie ma, jest dokładniejsze USG robione przez lekarza prowadzącego, ale to tyle, nie ma go na liście lekarzy certyfikowanych do badań prenatalnych więc tak naprawdę to nie badanie prenatalne z jedynie u nas w okolicy robi jeden lekarz prawdziwe prenatalne prywatnie i chciałam Was zapytać robicie badania prenatalne czy nie ? Czy tylko zwykłe USG u lekarza prowadzącego ? Nie pytam o badania 3D i 4D tylko konkretnie prenatalne
Paulina z tym testem Papa różnie jest. Bo to trochę taka statystyka wyliczana ..Jak dużo czytam na ten temat i często się myli wiem chodzi źle a dziecko jest zdrowe . Więc różnie jest . Ja myslam robić Nifty jak zajde i donoszę bo mi papa wyjdzie źle bo mam już chore dziecko

Uuuuu to się dzieje. dawno Ci odszedl? moj jak odszedł wieczorem to w nocy skurcze dostalam. fakt ze w szpitalu mnie olali i przetrzymali za dlugo bo 4 dni ze skurczami lezalam ale jestes juz tuz tuz:)
Z synem w ciąży jak piątek rano odszedł (ale cały) to w sobotę wieczorem poszły wody.
Teraz najpierw po trzy cienkie nitki odeszły w tamtym tygodniu. A wczoraj rano już tak dość sporo i wieczorem też dość sporo.
Na razie bez skurczy itp więc spokojnie staram się podchodzić [emoji23]
Czekam na werdykt lekarza czy dotrzymam do 13 sierpnia do terminu cc czy będziemy coś przesuwac [emoji23] bo jednak chciałabym żeby to on konkretnie mnie ciął bo ma mi Jeszce przepukline pepkowa podszyc.

U mnie, jak odszedł czop w całości, a odchodził od rana po kawałeczku, to maltretowałam sutki i jak mi koło 14 odszedł cały, tak o 23 jechałam ze skurczami co 5 min. Akcja spowolniła w nocy (już zatrzymali mnie w szpitalu) i po 8 szlam na porodówkę z 3 cm, a młody wyszedł przed 13. Więc może już coraz bliżej i sierpnia nie doczekasz ;)
U mnie za szybko na podganianie akcji [emoji14] bo dziś 36+3 [emoji14] niech wytrzyma do 37+0 [emoji23]
Ale fakt z synek jak rano w piątek odszedł tak w sobotę wieczorem poszły wody.
Teraz ochodzi mi stopniowo od tamtego tygodnia i na razie cisza [emoji23]

Z synem w ciąży jak piątek rano odszedł (ale cały) to w sobotę wieczorem poszły wody.
Teraz najpierw po trzy cienkie nitki odeszły w tamtym tygodniu. A wczoraj rano już tak dość sporo i wieczorem też dość sporo.
Na razie bez skurczy itp więc spokojnie staram się podchodzić [emoji23]
Czekam na werdykt lekarza czy dotrzymam do 13 sierpnia do terminu cc czy będziemy coś przesuwac [emoji23] bo jednak chciałabym żeby to on konkretnie mnie ciął bo ma mi Jeszce przepukline pepkowa podszyc.
rozpakujesz sie w ciagu tyg:)

Paulina z tym testem Papa różnie jest. Bo to trochę taka statystyka wyliczana ..Jak dużo czytam na ten temat i często się myli wiem chodzi źle a dziecko jest zdrowe . Więc różnie jest . Ja myslam robić Nifty jak zajde i donoszę bo mi papa wyjdzie źle bo mam już chore dziecko
Też o tym czytałam i dlatego Was się pytam jakie macie zdanie na ten temat, mój lekarz robi bardzo dokładne USG i pewnie niejednokrotnie wykrywa więcej wad niż lekarz certyfikowany, ale sama właśnie nie wiem, na NIFTY raczej nie będzie mnie stać, zresztą nie wiem jaką decyzję bym podjęła jeżeli by się okazało coś nie tak, bo wiesz przed ciążą się mówi tak, a w trakcie inaczej...
Przed ciążą zawsze mówiłam, że chciałbym mieć prawo do podjęcia decyzji w sytuacji dziecka chorego, ale po poronieniu już mi się tok myślenia trochę zmienił i nie wiem jaką decyzję bym podjęła, a powiedz mi NIFTY jakby zastępuje te 3 badania prenatalne czy tylko wyklucza wady, które wyklucza również to badanie prenatalne w 12 tc?

Wiecie co, może to głupie, ale ja zawsze chciałam zeby moja córka urodziła się w maju lub czerwcu [emoji23] nie wiem dlaczego. Jakoś te miesiące takie mi się wydają idealnym czasem na rodzenie córeczki [emoji23][emoji23][emoji23]
Mam nadzieję, że Ci się spełni i urodzi się 2019. I mam nadzieję, że do Ciebie dołączę [emoji16]

reklama
Dziewczyny, a ja mam pytanie z innej beczki, jak byłam na lipcówkach to każda prawie dziewczyna miała badania prenatalne i test PAPPA, a u nas kompletnie tego nie ma, jest dokładniejsze USG robione przez lekarza prowadzącego, ale to tyle, nie ma go na liście lekarzy certyfikowanych do badań prenatalnych więc tak naprawdę to nie badanie prenatalne z jedynie u nas w okolicy robi jeden lekarz prawdziwe prenatalne prywatnie i chciałam Was zapytać robicie badania prenatalne czy nie ? Czy tylko zwykłe USG u lekarza prowadzącego ? Nie pytam o badania 3D i 4D tylko konkretnie prenatalne
Robiłam (mój ginekolog ma certyfikat)) ale tylko usg. Umówiłam się z moim lekarzem że jeśli na usg będzie coś nie tak to wtedy zrobimy z krwi. Bo z krwi to tylko statystyka by zmniejszyć bądź zwiększyć ryzyko które mogło wyjść na usg.
Dlaczego nie chciałam od razu? Koleżance wyszła duża szansa na zespół downa i cała ciąże stres. Koniec końców dziecko urodziło się zdrowe.

Do góry