reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Niby tak niektórzy mówią ale jak dostaje się heparynę to jakoś ciążę dziewczyny donoszą . Ja też teraz będę na heprynie i zobaczymy ..Jakaś przyczyna musi być tych poronień ...
prawie 90 % osób ma mutację w którymś z tych wariantów AC lub CT. Twoja jest najlżejszą opcją i na pewno nie jest wskazaniem do heparyny ani przyczyną poronień. Heparyna pomaga na problemy zakrzepowe które wynikają z innych mutacji, które zapewne u tych dziewczyn występują.

prawie 90 % osób ma mutację w którymś z tych wariantów AC lub CT. Twoja jest najlżejszą opcją i na pewno nie jest wskazaniem do heparyny ani przyczyną poronień. Heparyna pomaga na problemy zakrzepowe które wynikają z innych mutacji, które zapewne u tych dziewczyn występują.
Z czego czytam to z moją mutacja też biorą heparynę niektóre dzieczyny więc każdy lekarz inaczej mówi ..

Z czego czytam to z moją mutacja też biorą heparynę niektóre dzieczyny więc każdy lekarz inaczej mówi ..
Skończyłam właśnie pisać pracę magisterską o tej mutacji na WUMie i przeanalizowałam dziesiątki badań. :) Żaden lekarz na pewno nie da na tę mutację heparyny. Daje ją osobom, które są po kilku poronieniach jak sama napisałaś. Bo heparyna na poronienia często pomaga, ale ich przyczyną jest co innego niż ta mutacja.

Skończyłam właśnie pisać pracę magisterską o tej mutacji na WUMie i przeanalizowałam dziesiątki badań. :) Żaden lekarz na pewno nie da na tę mutację heparyny. Daje ją osobom, które są po kilku poronieniach jak sama napisałaś. Bo heparyna na poronienia często pomaga, ale ich przyczyną jest co innego niż ta mutacja.
Mi lekarz da ... I innym też dają na tą mutacje właśnie ... Ale ciekawe jakie są przyczyny tych poronień skoro w niektórych badaniach co się bada płód wychodzi że dziecko jest zdrowe a się roni ...

Mi lekarz da ... I innym też dają na tą mutacje właśnie ... Ale ciekawe jakie są przyczyny tych poronień skoro w niektórych badaniach co się bada płód wychodzi że dziecko jest zdrowe a się roni ...
Lekarze dadzą to kobiecie po poronieniach nawykowych niezależnie od tej mutacji :)
Czyli jak ktoś ma poronienia w wywiadzie to może dostać heparynę bez badania tej mutacji.
W drugą stronę gdyby każda kobieta, która ma mutację w którymś z tych genów brała heparynę, to prawie 90 % byłoby na heparynie.

reklama
Do góry