reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Początek był trudny, teraz miałam właśnie rodzić, ale nic nie poradzę, głowa do góry i patrzę w przód ! U mnie może rzeczywiście te problemy z TSH były już wcześniej i stąd też poronienie mam taką nadzieję, że to nie jakiś poważny problem, a zwykły przypadek i tego się trzymam!
Teraz tylko myślę, żeby jakoś przetrwać te kilka miesięcy i zacząć starania! Ta zmiana pracy i przeprowadzka zepsuły moje plany eh :/ ale gdybym odrazu po poronieniu wykonała te wszystkie badania hormonalne i TSH może teraz byłabym już w ciąży, a tak to dupa ! No trudno czasu nie cofnę, muszę być dobrej myśli ! [emoji4] Trzymam za ciebie kciuki żebyś jakoś przez to przebrnęła ! [emoji9]
Gdzieś czytałam, ze hormonalne powinno się zrobic dopiero gdzieś 3 mce po poronieniu jak już wszystko się usabilizuje. Ale sama nie wiem dokładnie. 3 mam kciuki by wszystko się udało, żebyś zaszła w upragniona ciąże i szczęśliwie donosila❤️

reklama
Mi lekarz da ... I innym też dają na tą mutacje właśnie ... Ale ciekawe jakie są przyczyny tych poronień skoro w niektórych badaniach co się bada płód wychodzi że dziecko jest zdrowe a się roni ...
A przyczyny poronień są różne, nie tylko choroba dziecka, zakrzepy mogą być przyczyną, albo układ immunologiczny matki.

Gdzieś czytałam, ze hormonalne powinno się zrobic dopiero gdzieś 3 mce po poronieniu jak już wszystko się usabilizuje. Ale sama nie wiem dokładnie. 3 mam kciuki by wszystko się udało, żebyś zaszła w upragniona ciąże i szczęśliwie donosila[emoji173]️
Ja robiłam teraz w czerwcu czyli pół roku po zabiegu

Jak człowiek nie przejdzie takiej tragedii to myśli właśnie tak jak napisałaś, że przecież u mnie będzie wszystko ok. Ale jak jednak nie jest ok, tak jak u mnie była to ciąża pozamaciczna, która mogła się skończyć moją śmiercią to już inaczej patrzy na życie. Jak tylko coś zaboli, zakłuje czy źle się poczuje od razu czarne scenariusze w głowie. Musimy być silne kochana! Aniołki patrzą na nas z nieba i mocno trzymają kciuki żebyśmy były szczęśliwe.
❤️

Hej i mnie dziś 16 dc owu była wczoraj tak jak była przewidywana bo dziś temperatura już ładnie skoczyła do góry a wczoraj wieczorem pojawił się piękny płodny śluz i oczywiście przytulanki były :-)
@IrenaX przykro mi nawet nie wiem co napisać :-( czemu to musi się dziać.....
Tego się nie dowiemy, myśle ze tylko Bóg to wie :(

witajcie dziewczyny wpadłam poinforowac ze jutro odbędzie się pokropek naszej córeczki której daliśmy na imie Weronika-Maria ur.03.07.2018 trzymajcie się cieplo i do zobaczenia :)
Jestes tak silna Kochana! ❤️ 3maj sie ciepło, przytulam ❤️ Ja się nie zdecydowałam na badania itd. A teraz trochę żałuje, bo genetyczne mogłam jednak zrobic wiedziałabym może co i jak, co było przyczyna... a histop. to pewnie za dużo się nie dowiem :(

To prawda dopóki tego nie przeżyjesz to wiesz, że to jest, ale nigdy nie przywiązujesz do tego wiekszej uwagi, niejednokrotnie słyszałam, że ktoś poronił i zawsze sobie tłumaczyłam, a bo ona paliła, a tamta żyła na kebabach, aż przeżyłam to sama, kebabów nie jadłam, nie paliłam, alko przez 3 miesiące nie ruszyłam, a jednak więc reguły nie ma!
Mój gin mi kiedyś powiedział,że był czas że przyjmował na NFZ i niejednokrotnie były pacjentki z tych wszystkich "ciekawych dzielnic" i na palcach jednej ręki mógł zliczyć kobiety, które poroniły, a jak przyjmuje prywatnie (nie ukrywajmy "patologia" prywatnie nie chodzi) to mówi, że co któraś pacjentka albo poronienie, albo nieudane lata starań, albo jakieś problemy z ciążą...
Bo właśnie życie jest takie niesprawiedliwe, nieprzewidywalne... patologia rodzi dzieci co rusz i jest wszystko dobrze, najbardziej mnie wkurza to jak robią i oddają dzieci... ;( płakać sie chce...

Bo właśnie życie jest takie niesprawiedliwe, nieprzewidywalne... patologia rodzi dzieci co rusz i jest wszystko dobrze, najbardziej mnie wkurza to jak robią i oddają dzieci... ;( płakać sie chce...
Pół biedy jak oddają i te dzieci trafiają do kochających domów, ale przecież ile się słyszy o zabijaniu dzieci, o znęcaniu się nad nimi

Jestes tak silna Kochana! [emoji173]️ 3maj sie ciepło, przytulam [emoji173]️ Ja się nie zdecydowałam na badania itd. A teraz trochę żałuje, bo genetyczne mogłam jednak zrobic wiedziałabym może co i jak, co było przyczyna... a histop. to pewnie za dużo się nie dowiem :(
Możesz takie badania wykonać cały czas z tego co wiem...
Z badania histopatologicznego na takim etapie ciąży nie dowiesz się kompletnie nic...
Jak poszukam to wkleje ci opis mojego badania zero informacji

reklama
Uf dobrnelam jakoś do końca. Sporo piszecie [emoji6]
Ja już nie krwawisz. Jakieś lekkie plamki krwi się pojawiają. W poniedziałek idę do giną. Zobaczę co powie. Może zrobi mi jakieś podstawowe badania. Już bym chciała okres. Nowy cykl nowe nadzieje. Nowe szanse.
Moja przed pozytywnym testem też nie buła jakoś wysoko, raczej na średniej wysokości, ale to podobno różnie może być u każdej kobiety ta wysokość. Była też zamknięta i miękka.Irena ja też liczyłam, że jednak u was będzie dobrze, przykro mi. Spotkało nas to samo w podobnym czasie. Miałaś zabieg 7 lipca, ja w tym samym dniu zaczęłam krwawić. To już druga taka ciąża u mnie więc w sumie jeszcze nie byłam u lekarza. Czekałam na zakończenie krwawienia. Dziś już tylko malutkie plamienie.Podobno krwawienie przez nawet 2 tyg jest w normie, a pierwszy okres powinien pojawić się w ciągu 4-6 tygodni. U mnie po pierwszym poronieniu krwawienie trwało ok 6 dni tak samo teraz. Natomiast okres dostałam wtedy równo po 4 tygodniach, zobaczymy jak będzie teraz.Ja nie mialam w sumie żadnych szczególnych zaleceń, wiadomo tylko, że dopóki krwawisz to prysznic nie kąpiel.Ja widzę cień cienia [emoji6]Jak my się zaczęliśmy starać o druga ciążę, to każdy cykl był inny. 25, potem 32 a norma u mnie to 27-29 [emoji4] to chyba stresPodobno ta mutacje MTHFR ma 50%kobiet. Dużo pisała o tym mama ginekolog. Może tam na jej blogu poszukaj informacji Ja piszę 1-2. W ciąży można pić jedna mocna lub dwie normalne.
Eeeh ;( musimy być silne❤️ Zregenerować się, porobić badania i w ogóle i wrócić ze zdwojona siła ❤️ Mam nadzieje, ze niedługo będziemy mogły cieszyć się w koncu naszymi brzuszkami ❤️

Do góry