reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny ile pijecie kaw w ciągu dnia ? Ja tak koło 3 wypije, a mój gin coś wspominał, żeby trochę się zdrowiej odżywiać i nie wiem czy miał na myśli również moją ulubioną kawę ! [emoji4]
Ja pije też trzy ale rozpuszczalne, z mleczkiem. ;P W sumie pół kubka kawy pół mleka, inaczej nie przejdzie. ;) Kawy czarnej możesz pić ok. 2 szklanek dziennie, oczywiście nie mocnej z trzech łyżeczek bo to samo w sobie jest nie zdrowe. :D

reklama
Ja pije też trzy ale rozpuszczalne, z mleczkiem. ;P W sumie pół kubka kawy pół mleka, inaczej nie przejdzie. ;) Kawy czarnej możesz pić ok. 2 szklanek dziennie, oczywiście nie mocnej z trzech łyżeczek bo to samo w sobie jest nie zdrowe. :D
Rozpuszczalne są niestety gorsze niż te sypane ;) więc wolę jednak moją opcje ;) ale ja wypijam około 3 dziennie z dwóch płaskich łyżeczek również z mlekiem [emoji4] @ nadal brak ? Trzymam kciuki! [emoji9]

Dziewczyny ile pijecie kaw w ciągu dnia ? Ja tak koło 3 wypije, a mój gin coś wspominał, żeby trochę się zdrowiej odżywiać i nie wiem czy miał na myśli również moją ulubioną kawę ! [emoji4]
Ja piję dwie. Rano na pobudkę a drugą w domu już po pracy. Ale czytałam że nawet w ciąży można pić 1 na dzień. Może mu chodziło o coś innego?

Hej i mnie dziś 16 dc owu była wczoraj tak jak była przewidywana bo dziś temperatura już ładnie skoczyła do góry a wczoraj wieczorem pojawił się piękny płodny śluz i oczywiście przytulanki były :-)
@IrenaX przykro mi nawet nie wiem co napisać :-( czemu to musi się dziać.....

witajcie dziewczyny wpadłam poinforowac ze jutro odbędzie się pokropek naszej córeczki której daliśmy na imie Weronika-Maria ur.03.07.2018 trzymajcie się cieplo i do zobaczenia :)

Jak człowiek nie przejdzie takiej tragedii to myśli właśnie tak jak napisałaś, że przecież u mnie będzie wszystko ok. Ale jak jednak nie jest ok, tak jak u mnie była to ciąża pozamaciczna, która mogła się skończyć moją śmiercią to już inaczej patrzy na życie. Jak tylko coś zaboli, zakłuje czy źle się poczuje od razu czarne scenariusze w głowie. Musimy być silne kochana! Aniołki patrzą na nas z nieba i mocno trzymają kciuki żebyśmy były szczęśliwe.
To prawda dopóki tego nie przeżyjesz to wiesz, że to jest, ale nigdy nie przywiązujesz do tego wiekszej uwagi, niejednokrotnie słyszałam, że ktoś poronił i zawsze sobie tłumaczyłam, a bo ona paliła, a tamta żyła na kebabach, aż przeżyłam to sama, kebabów nie jadłam, nie paliłam, alko przez 3 miesiące nie ruszyłam, a jednak więc reguły nie ma!
Mój gin mi kiedyś powiedział,że był czas że przyjmował na NFZ i niejednokrotnie były pacjentki z tych wszystkich "ciekawych dzielnic" i na palcach jednej ręki mógł zliczyć kobiety, które poroniły, a jak przyjmuje prywatnie (nie ukrywajmy "patologia" prywatnie nie chodzi) to mówi, że co któraś pacjentka albo poronienie, albo nieudane lata starań, albo jakieś problemy z ciążą...

Rozpuszczalne są niestety gorsze niż te sypane ;) więc wolę jednak moją opcje ;) ale ja wypijam około 3 dziennie z dwóch płaskich łyżeczek również z mlekiem [emoji4] @ nadal brak ? Trzymam kciuki! [emoji9]
A czemu gorsze? ;p
Ja na przykład czuję, że smak jest delikatniejszy i nie dają 'kopa' jak czarna kawa. ;)

reklama
Do góry