reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dziewczyny ile pijecie kaw w ciągu dnia ? Ja tak koło 3 wypije, a mój gin coś wspominał, żeby trochę się zdrowiej odżywiać i nie wiem czy miał na myśli również moją ulubioną kawę ! [emoji4]
Ja pije też trzy ale rozpuszczalne, z mleczkiem. ;P W sumie pół kubka kawy pół mleka, inaczej nie przejdzie. ;) Kawy czarnej możesz pić ok. 2 szklanek dziennie, oczywiście nie mocnej z trzech łyżeczek bo to samo w sobie jest nie zdrowe. :D

reklama
Ja pije też trzy ale rozpuszczalne, z mleczkiem. ;P W sumie pół kubka kawy pół mleka, inaczej nie przejdzie. ;) Kawy czarnej możesz pić ok. 2 szklanek dziennie, oczywiście nie mocnej z trzech łyżeczek bo to samo w sobie jest nie zdrowe. :D
Rozpuszczalne są niestety gorsze niż te sypane ;) więc wolę jednak moją opcje ;) ale ja wypijam około 3 dziennie z dwóch płaskich łyżeczek również z mlekiem [emoji4] @ nadal brak ? Trzymam kciuki! [emoji9]

Dziewczyny ile pijecie kaw w ciągu dnia ? Ja tak koło 3 wypije, a mój gin coś wspominał, żeby trochę się zdrowiej odżywiać i nie wiem czy miał na myśli również moją ulubioną kawę ! [emoji4]
Ja piję dwie. Rano na pobudkę a drugą w domu już po pracy. Ale czytałam że nawet w ciąży można pić 1 na dzień. Może mu chodziło o coś innego?

Hej i mnie dziś 16 dc owu była wczoraj tak jak była przewidywana bo dziś temperatura już ładnie skoczyła do góry a wczoraj wieczorem pojawił się piękny płodny śluz i oczywiście przytulanki były :-)
@IrenaX przykro mi nawet nie wiem co napisać :-( czemu to musi się dziać.....

witajcie dziewczyny wpadłam poinforowac ze jutro odbędzie się pokropek naszej córeczki której daliśmy na imie Weronika-Maria ur.03.07.2018 trzymajcie się cieplo i do zobaczenia :)

Jak człowiek nie przejdzie takiej tragedii to myśli właśnie tak jak napisałaś, że przecież u mnie będzie wszystko ok. Ale jak jednak nie jest ok, tak jak u mnie była to ciąża pozamaciczna, która mogła się skończyć moją śmiercią to już inaczej patrzy na życie. Jak tylko coś zaboli, zakłuje czy źle się poczuje od razu czarne scenariusze w głowie. Musimy być silne kochana! Aniołki patrzą na nas z nieba i mocno trzymają kciuki żebyśmy były szczęśliwe.
To prawda dopóki tego nie przeżyjesz to wiesz, że to jest, ale nigdy nie przywiązujesz do tego wiekszej uwagi, niejednokrotnie słyszałam, że ktoś poronił i zawsze sobie tłumaczyłam, a bo ona paliła, a tamta żyła na kebabach, aż przeżyłam to sama, kebabów nie jadłam, nie paliłam, alko przez 3 miesiące nie ruszyłam, a jednak więc reguły nie ma!
Mój gin mi kiedyś powiedział,że był czas że przyjmował na NFZ i niejednokrotnie były pacjentki z tych wszystkich "ciekawych dzielnic" i na palcach jednej ręki mógł zliczyć kobiety, które poroniły, a jak przyjmuje prywatnie (nie ukrywajmy "patologia" prywatnie nie chodzi) to mówi, że co któraś pacjentka albo poronienie, albo nieudane lata starań, albo jakieś problemy z ciążą...

Rozpuszczalne są niestety gorsze niż te sypane ;) więc wolę jednak moją opcje ;) ale ja wypijam około 3 dziennie z dwóch płaskich łyżeczek również z mlekiem [emoji4] @ nadal brak ? Trzymam kciuki! [emoji9]
A czemu gorsze? ;p
Ja na przykład czuję, że smak jest delikatniejszy i nie dają 'kopa' jak czarna kawa. ;)

reklama
Do góry