reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
W ogóle hej wam! U mnie nadal okresu nie ma, wczoraj wieczorem tylko okrutnie bolał mnie brzuch...
Migdalove, ten cykl to może być jednorazowy wybryk organizmu. W zeszłe lato miałam cykl 42-dniowy, przy normalnych 29-30 dni. Tak się czasem zdarza, organizm nie komputer [emoji57]

reklama
@Kasienka3b, @Maliina ciągle trzymam kciuki za cykle 9 miesięczne :)

A ja witam się w 1 dc no i w 7 cyklu starań. Chyba wywołałam sobie @, bo wczoraj wieczorem pierwszy raz pomyślałam, że w niedzielę zatestuję. A tu @ zrobiła mi psikusa i przyszla;) na szczęście nie byłam jakoś nakręcona i przyjęłam to na klatę ze spokojem. Chociaż tak trochę przykro mi jest mimo wszystko. W tym cyklu wracam do mierzenia temp. i testów owu. No i cieszę się ,że ten cykl nie był aż tak krótki jak poprzedni, bo 25 dniowy a poprzedni tylko 22 dniowy. Chociaż kiedyś zanim zaczęłam się starać miałam cykle 27-28 czyli książkowo a teraz jak na złość coś swirują ;)
Trzymam kciuki za ten cykl!

@Kasienka3b, @Maliina ciągle trzymam kciuki za cykle 9 miesięczne :)

A ja witam się w 1 dc no i w 7 cyklu starań. Chyba wywołałam sobie @, bo wczoraj wieczorem pierwszy raz pomyślałam, że w niedzielę zatestuję. A tu @ zrobiła mi psikusa i przyszla;) na szczęście nie byłam jakoś nakręcona i przyjęłam to na klatę ze spokojem. Chociaż tak trochę przykro mi jest mimo wszystko. W tym cyklu wracam do mierzenia temp. i testów owu. No i cieszę się ,że ten cykl nie był aż tak krótki jak poprzedni, bo 25 dniowy a poprzedni tylko 22 dniowy. Chociaż kiedyś zanim zaczęłam się starać miałam cykle 27-28 czyli książkowo a teraz jak na złość coś swirują ;)
Oj nie lubie tego ale 3mam kciuki za Twoj kolejny cykl i oby okazal sie udanym:*

Witajcie u mnie dzisiaj 21 dc narazie żadnych objawów fasolkowych ani przeczuć nie mam. Trzymam kciuki za wasze najbliższe testy.
A wiecie co ostatnio przeczytałam na kartce z kalendarza? Że test ciążowy najlepiej wykonać 10 dni PO terminie spodziewanej miesiączki ciekawe czy któraś z nas by tyle wytrzymała?

Dziewczyny a przypomnijcie,ile zazwyczaj trwają Wam cykle? Bo brzmi to obiecujaco :)
Kasia przed okresem tez Cie zazwyczaj cycki bola?
Max 32dni.

Czekam z niecierpliwością! :)

@Maliina a Ty jutro też testujesz?
Nie. Wstrzymam sie do poniedziałku i wtedy tez zrobie bete.

Opiszcie mi ten bol piersi. Mnie wczoraj trochę w lewej i dzis w drugiej tak mocno pulsowalo i takie klucia czulam ale po bokach zewnętrznych

Migdalove, ten cykl to może być jednorazowy wybryk organizmu. W zeszłe lato miałam cykl 42-dniowy, przy normalnych 29-30 dni. Tak się czasem zdarza, organizm nie komputer [emoji57]
A właśnie jak komputer, potrafi szwankować jak tylko wejdzie mały 'wirus'. ;p
Mnie osobiście dziwi, mam wrażenie, że euthyrox na mnie już nie działa. Ale tak jak wcześniej pisałam, antybiotyki, stres i wszystko może być jasne. Śmiejemy się, że może dopiero tydzień temu miałam owulacje, ale to nie możliwe raczej chociaż bywa różnie.

A co do długich cykli to 42 dniowy przed leczeniem to było u mnie super! Jak zazwyczaj miałam 60-80dniowe, a PMS trwał od 14dc i tak ciągle aż dostałam okres. To był koszmar! Teraz prawie rok 27-28 dniowe cykle przy leczeniu euthyroxem więc jak nagle mój cykl się wydłuża to panika w głowie.

reklama
Do góry