reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Krepujace czy nie jak chce dziecka to przeciez nic strasznego [emoji6]
Wybacz nigdy nie zrozumiem stwierdzenia ze to jest krepujace badanie [emoji14] uwazam ze badania nas kobiet często sa bardziej krepujace niz jedno dojscie do kubeczka [emoji14][emoji14]

W 100% się z Tobą zgadzam. Przecież badanie ginekologiczne jest dużo bardziej krępujące niż oddanie nasienia do zbiorniczka, a już w ogóle nie rozumiem jak facet nie chce iść na badania, bo nie bierze pod uwagę, ze problem może być po jego stronie. Mój na samym początku powiedział, ze jak pol roku nie wyjdzie idzie się przebadać. Pytałam go nawet czy to nie problem dla niego to mi powiedział, ze niby jaki problem. Przecież lepiej wiedzieć i coś zadziałać i bez sensu ja mam się stymulować i faszerować hormonowi skoro problem może być po jego stronie.

reklama
Badanie nasienia to nic takiego. Uważam, że mężczyźni, którzy mają z tym problem nie dorośli do dziecka. Biorąc pod uwagę badania jakie kobiety muszą przejść, często bolesne to to jest nic. Dostaje się oddzielny pokój dyskretny, gazetki, filmy robi swoje i tyle. Zresztą wszyscy w tych klinikach przez to przechodzili więc czego się wstydzić.

Dziewczyny mąż dostał propozycje pracy.
Wogole inny zakres obowiązków, większa kasa...
Od tego adwokata co u niego dorabia...
A ja nie wiem czy się cieszyć czy nie...
Bo tu ok niższa kasa, ale szef który idzie zawsze na rękę, urwać się z pracy bez problemu. Stale godziny pracy.
A tu.. Tzn ten odwokat bezproblemowy. Też miałby na tyle 'mobilna' pracę że w razie jak coś mógłby do domu podskoczyć...
W poniedziałek maja jeszcze szczególowo rozmawoac na temat umowy, dokładnego wynagrodzenia, zakresu obowiązków, godzin pracy itp.
Czemu ja jestem taki strach przed wszystkimi zmianami..

Jak coś rozwojowego i przyszłościowego to ja bym chyba brała, ale ja mam takie podejście, ze lubię zmiany. Mam 34 lata a moja aktualna praca to 6 już, wcześniej 2 staże.

Ja tam się nie boję ani pobierania krwi, ani porodu, ani stomatologa... zawsze sobie mówię „przeżyjesz, jeszcze nie takie rzeczy mogą cię spotkać” i idę. Nawet trafił mi się raz w życiu zabieg wycięcia zmiany pod pachą, jak się okazało w trakcie dosyć głębokie - 13 szwów w środku, 9 na zewnątrz) i znieczulenie nie działało, kolejna dawka nie pomogła... przeżyłam i dzięki temu teraz chyba jakoś mniej odczuwam ból ;p

Ja tam się nie boję ani pobierania krwi, ani porodu, ani stomatologa... zawsze sobie mówię „przeżyjesz, jeszcze nie takie rzeczy mogą cię spotkać” i idę. Nawet trafił mi się raz w życiu zabieg wycięcia zmiany pod pachą, jak się okazało w trakcie dosyć głębokie - 13 szwów w środku, 9 na zewnątrz) i znieczulenie nie działało, kolejna dawka nie pomogła... przeżyłam i dzięki temu teraz chyba jakoś mniej odczuwam ból ;p

O jaaaaa... to Ty twardziel jesteś [emoji123] chciałabym tak. Plus jest taki, ze nie wiem co mnie czeka [emoji23]

reklama
Mam na myśli sprawdzic czy te testy z allegro w ogole działają bo to ze stezenie ma wyzsze to oczywiste. :)

Mi owu ani nawet jakiegokolwiek zbliżania się nie pokazały. Nie wiem jak z ciążowym bo na dwie kreski po naszych [emoji173]️ za wcześnie więc nie mam co testować. Najwcześniej za tydzień może być coś widać.

Teraz na wieczór ciut kłucie mam w prawym jajniku i lekkie ćmienie w macicy. Ale nic specjalnego.

Do góry