reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
tez tak mysle. nie no jesli ten cykl nie zaskoczy to do doktorka pojde na cytologie, usg zrobie i poprosze skierowanie na tsh i prolaktyne. tak zeby miec pewnosc ze chociaz to jest ok.

@Migdalove w ciazy bylam bardzo sumienna pacjentka nawet az za bardzo... pozniej troszke to zaniedbalam odbywalam tylko to co konieczne choc i nie zawsze....
Ja polecam ci zrobić nawet bez skierowania te badania, wczoraj endokrynolog mi powiedział, że gdyby nie moje podwyższone TSH i sztuczne zbijanie prolaktyny zamiast znalezienie prawodziwego źródła podwyższonej, właśnie przygotowywała bym się do porodu,a tak to pozostaje mi być w sferze odległych marzeń z aniołkiem na koncie!

reklama
Nie no już coś powinno być jestem 19dpo. A od wczoraj leci ze mnie brązowa wydzielina, dzisiaj jest już wyraźniejsza. Być moze to jakieś plamienie przed @, ale bardzo mnie to dziwi. Cóż, muszę się umówić prywatnie do ginekologa.
A sprawdzałaś prolatyne i TSH ? Jeśli to wykluczasz to może niedomoga fazy lutealnej ? No chyba, że bierzesz luteinę bądź duphaston to też odpada, ja plamienia przed @ miałam spowodowane podwyższona prolaktyna

No niestety wiem ze ten cykl raczej na pewno bedzie stracony bo tz tylko na weekendy zjezdza a jak na zlosc moja owu ma byc w środku tygodnia [emoji20] kolejny cykl w sierpniu penie tez stracony bedzie bo nie bede myslec o [emoji173] jak synek bedzie w szpitalu [emoji849]No w tym cyklu raczej nic nie wyjdzie wiec chyba nawet nie powinnam go liczyć jako 11...[emoji848]
Nie ma co się nastawiać ;) koleżanka teraz zaszła w ciążę w cyklu, w którym szansę były małe, ostatni seks bodajże 9 dc, a owu koło 14 i później dopiero od 16 dc, a kilka dni temu pisała, że jest w ciąży także głowa do góry [emoji4]

Hej któraś dzisiaj testuje? Coś czuję że niedługo sama zostanę na tym wątku ale życzę wam z całego serca.:happy:
Spokojnie, nie zostaniesz sama [emoji6]

Ja zostane tutaj pewnie jeszcze duuzo dluzej niz ty [emoji6] tym bardziej ze u mnie ten jeden cykl na pewno stracony i moze kolejny tez [emoji57]

Jak nie chcesz to nie pijesz po co jakas wymówki [emoji57][emoji6]

A zreszta odmawiacie sobie alko poodczas starań? [emoji57]
Ja przed pierwsza ciążą nie piłam 3 miesiące bo przy bromergonem podobno nie można i ciąża zakończyła się poronieniem, teraz już taka głupia nie byłam i starając się normalnie piłam, rzecz jasna nie do upadłego, ale kilka lampek wina jeszcze nikomu nie zaszkodziło [emoji6] w ciąży nie jestem więc nie myślę czy dobrze robiłam czy nie, ale jak wrócę do starań to też nie zamierzam świrować ;)

Spokojnie, nie zostaniesz sama [emoji6]

Ja zostane tutaj pewnie jeszcze duuzo dluzej niz ty [emoji6] tym bardziej ze u mnie ten jeden cykl na pewno stracony i moze kolejny tez [emoji57]
Czasami właśnie tak się myśli że w tym miesiącu nic z tego a tu okazję się zupełnie odwrotnie. Może i u Ciebie tak będzie.

Niestety zazwyczaj potrzeba wymówki, jeśli nie chcemy by towarzystwo domyśliło się ciąży. Zwykłe "nie chcę" działa w przypadku osób, które często używają tego zwrotu. Inaczej będą domysły i badawcze spojrzenia a w mniej subtelnym towarzystwie pytania i komentarze. W moim gronie znajomych sprawdza się zawsze "prowadzę" lub "jestem na lekach". Polecam :)
Ja w sylwestra byłam tak naprawdę tydzień po zabiegu łyżeczkowania, lekarz wtedy mi powiedział, że jeśli krwawienie będzie silne to lepiej żebym alko sobie odpuściła, więc powiedziałam, że sorry, ale po pierwsze byłam autem, a po drugie biorę antybiotyk, po trzecie o północy wypiłam pół lampki wina żeby nie było zbędnych pytań czy aby w ciąży nie jestem bo wtedy bym chyba się poryczala przy wszystkich :/

Ja piłam sporadycznie, a od kwietnia praktycznie co tydzień jakaś impreza... Co prawda piję tylko wino ale jednak... Teraz zarządziłam lipiec bez alkoholu [emoji16]
Ja zarzadzilam czerwiec bez słodyczy nie wiem czy chociaż był jeden dzień w którym nie jadłam czegoś słodkiego :/

Ja przed pierwsza ciążą nie piłam 3 miesiące bo przy bromergonem podobno nie można i ciąża zakończyła się poronieniem, teraz już taka głupia nie byłam i starając się normalnie piłam, rzecz jasna nie do upadłego, ale kilka lampek wina jeszcze nikomu nie zaszkodziło [emoji6] w ciąży nie jestem więc nie myślę czy dobrze robiłam czy nie, ale jak wrócę do starań to też nie zamierzam świrować ;)
Ja właśnie myślę że coś się może dziać. Nie czuję kłucie w jajnikach pomimo że to 14 dc A w dole brzucha mam tak jakby zakwasy od środka. Dlatego nie zamierzam szaleć z alkoholem.

reklama
Do góry