reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Tak jak badal mnie lekarz w okolicy owu to byl zapadniety pecherzyk czyli bylo po owu. Teraz dopiero 2 cykl robie testy owu i licze ze choc troche mi pomoga ale jesli do pol roku mi nie wyjdzie to ide do gina.
Co do 1 ciazy to wyszlo odrazu w 1cs i dlatego teraz te nie udane proby sa dla mnie flustrujace:/
A Ty badania masz porobione? Jakies choroby masz ze nie wychodzi czy poprostu tak? Z synkiem jak Tobie szybko wyszlo?
Z synkiem to taka typowa wpadka.. w dodatku z ex..
No ale najważniejsze ze jest [emoji6]
Bylam jakis czas temu u gin, wszystko jest w porządku..
Daje nam czas do wrzesnia/pazdziernika jak nie wyjdzie to wtedy moze zaczniemy myslec nad kolejnymi krokami..

Tak jak badal mnie lekarz w okolicy owu to byl zapadniety pecherzyk czyli bylo po owu. Teraz dopiero 2 cykl robie testy owu i licze ze choc troche mi pomoga ale jesli do pol roku mi nie wyjdzie to ide do gina.
Co do 1 ciazy to wyszlo odrazu w 1cs i dlatego teraz te nie udane proby sa dla mnie flustrujace:/
A Ty badania masz porobione? Jakies choroby masz ze nie wychodzi czy poprostu tak? Z synkiem jak Tobie szybko wyszlo?
Tak jestem po histeroskopii (23.05) i teraz w tym tygodniu dowiem się o wynikach z wycinka polipa jak i robił Mi lekarz wszystkie badania które zlecił Mi przed zabiegiem ale nie zdążyłam zrobić tak więc zrobił Mi w szpitalu .m wynikach dowiem się w tym tygodniu.. Ale skąd te kucia(delikatne bóle) podbrzusza już nie wiem co myśleć...

Tak jestem po histeroskopii (23.05) i teraz w tym tygodniu dowiem się o wynikach z wycinka polipa jak i robił Mi lekarz wszystkie badania które zlecił Mi przed zabiegiem ale nie zdążyłam zrobić tak więc zrobił Mi w szpitalu .m wynikach dowiem się w tym tygodniu.. Ale skąd te kucia(delikatne bóle) podbrzusza już nie wiem co myśleć...
Z synkiem dowiedziałam się o ciąży bardzo późno w prawie 3 miesiącu ciąży...miałam 15 lat miesiączki miałam regularnie jedynie co nie tyle Mi co mojej siostrze dało do myślenia były moje wybuchy gorąca i właśnie bole podbrzusza które już miałam na początku jak później wskazywało:)owszem test robiłam wcześniej ale był negatywny w bodajże mogło to być 8 tydzień..tak więc nie wiem czy mam się sugerować testami.. Owszem to było 10kąt temu ale jednak różnie bywa..a moje obawy i robienie teraz testu to właśnie Po 2 poronieniach cztery lata temu...i testy ni nie wychodziły również dopiero pamiętam 6-8tydzień to ni dopiero test wyszedł...Ale po prostu nie boję nie chce już przechodzić przez to wszystko..oczywiście biorę folik ale czy to daje pewność...wiadomo każda liczy na 2 kreskę i ja nie cierpliwie jej oczekuje...

No wiem ale różnie piszą na forach i próbę zrobiłam...
Ale kto pisze i o czym? Nawet gdybyś miała owulację zaraz po @, to jest dużo za wcześnie na test. Jeśli chcesz zorientować się kiedy mniej więcej spodziewać się owu i w jakim jesteś momencie cyklu, to polecam obserwacje śluzu i prowadzenie wykresu. Poza tym pisałaś że ostatni stosunek był zaraz przed @, więc to naprawdę niemożliwe żebyś w tym momencie już była w ciąży...

Ale kto pisze i o czym? Nawet gdybyś miała owulację zaraz po @, to jest dużo za wcześnie na test. Jeśli chcesz zorientować się kiedy mniej więcej spodziewać się owu i w jakim jesteś monencie cyklu, to polecam obserwacje śluzu i prowadzenie wykresu. Poza tym pisałaś że ostatni stosunek był zaraz przed @, więc to naprawdę niemożliwe żebyś w tym momencie już była w ciąży...
A ha no to już ze spokojem...trzeba działać dalej. Jeszcze wizyta i zobaczymy.

reklama
W 16 dniu cyklu to co najwyżej możesz zrobic test owu zeby sprawdzić czy jest moze akurat owu...
Prosze powiedz na jakim forum wyczytalas cos takiego..?

Bo az jestem ciekawa gdzie pisza takie bzdury..
Jest tego mnóstwo w Googlenie którym już testy wykazują po kilku dniach z tad moje zdziwienie również skłoniło mnie do testu

Do góry