reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Hej hej! U mnie dziś 13dc. W tym cyklu nie pokusiłam się o testy ovu więc nie jestem pewna, czy już po, czy przed. Choć obie moje apki twierdzą, że ovu była wczoraj.

@Velvetka jak Twoje testowanie?

Ja też w sierpniu zaczynam nową pracę. Zawsze mocno zależało mi na mojej karierze zawodowej i wciąż odkładałam starania, bo "zły czas, by iść teraz na macierzyński". I tak doszłam do 31 roku życia. Teraz dostałam ofertę, że klękajcie narody. Pana Boga za pięty chwyciłam.
Jednak jestem zdecydowana nie odkładać już więcej starań. Bo kurde zawsze będzie nieodpowiedni czas na dziecko. A lepiej wcześniej odklepać te urlopy i ewentualne zwolnienia, póki nadal jestem na początku swojej drogi zawodowej.
A tak poza tym, to boje się, że nie poradzę sobie na tym stanowisku i chciałabym się wykręcić ciążą. ;)
mam identyczną sytuację, staramy się od lutego, teraz otrzymałam propozycje pracy, od sierpnia zaczynam, i tak samo - praca długo wyczekiwana, "wystarana" :) ale nie przerywamy starań, co ma być to będzie, choć wiem że szybko nam nie pójdzie bo mi hormony szaleją, a dopóki nie znajdę "normalnego" ginekologa, to raczej cud się nie zdarzy .
powodzenia! :)

mam identyczną sytuację, staramy się od lutego, teraz otrzymałam propozycje pracy, od sierpnia zaczynam, i tak samo - praca długo wyczekiwana, "wystarana" :) ale nie przerywamy starań, co ma być to będzie, choć wiem że szybko nam nie pójdzie bo mi hormony szaleją, a dopóki nie znajdę "normalnego" ginekologa, to raczej cud się nie zdarzy .
powodzenia! :)

Ja się martwię, że teraz stres w nowej pracy mi namiesza. Że albo w ogóle będzie ciężko zajść albo, co gorsza, uda się zajść ale nie uda utrzymać.

Teraz przy clo owulacja wystąpiła w 18dc, więc nie będzie tak źle. Maksymalnie długość tego cyklu powinna być 33 dni.

No to trzymam kciuki, by ten cykl trwał 9 miesięcy! :)

reklama
Ja w piątek robiłam test o czułości 10 (8dpo) wynik negatywny. Od conajmniej tygodnia bardzo bolą mnie piersi, dziś mam też lekką zgagę no ale nie nastawiam się na ciążę bo mnie wiecznie coś boli, denerwuje itd :D Tym bardziej, że musiałby to być złoty strzał ;) W następnym cyklu raczej nie będziemy działać bo w sierpniu jedziemy w góry. Wieć myślę, że zaczniemy konkretnie się starać w okoicy urlopu.
Trzymam kciukci za Was wszystkie!

Do góry