reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Może nie doczytałam ale dlaczego musicie odstawić starania?
Ja ze względu na zmianę pracy :/
Złożyłam wypowiedzenie więc skutkuje ono z końcem sierpnia i od września zaczynam nową pracę :(
Tutaj mam 40 km dojazdu w jedną stronę bo się przeprowadziłam więc nie jestem w stanie dojeżdżać bo za daleko, a niestety jeśli zaszlabym w ciążę na wypowiedzeniu to firma nie ma obowiązku mi anulowania wypowiedzenia:(

Ja też zmieniam pracę od września ale co ma być to będzie. Starań już nie odsuwam, zaraz 33 na liczniku mi stuknie, bo odkładałam tak jak Ty [emoji4]
Ja nie mogłabym sobie pozwolić na zajście w ciążę na wypowiedzeniu bo przez dwa lata nie miałabym kasy więc nie wchodzi to w ogóle w grę :/ no i ja mam 24 lata więc jakoś te 3 miesiące przetrwam ;)

Kupilam testy. Zaraz będę je testować.
@Sliim piękna beta! Jeszcze raz gratuluję i proszę o fluidki.

Ja jutro idę odwiedzić z dziewczynami z pracy koleżankę też z pracy ktora niedawno urodziła. Mam nadzieję ze sie zaraże! :)

A nie uważacie że za wysoki ten progesteron wg norm?
No sporo poza normy wykracza ten twoj wynik ale ja bym sie nie martwila [emoji6] z tego co wiem to raczej dobrze ze progesteron jest wysoki a nie niski [emoji6] gdzies czytalam ze wysoki progesteron moze wskazywac na ciaze blizniacza [emoji6]

Kupilam testy. Zaraz będę je testować.
@Sliim piękna beta! Jeszcze raz gratuluję i proszę o fluidki.

Ja jutro idę odwiedzić z dziewczynami z pracy koleżankę też z pracy ktora niedawno urodziła. Mam nadzieję ze sie zaraże! :)
Wysyłam fluidki i trzymam kciuki! :)
No sporo poza normy wykracza ten twoj wynik ale ja bym sie nie martwila [emoji6] z tego co wiem to raczej dobrze ze progesteron jest wysoki a nie niski [emoji6] gdzies czytalam ze wysoki progesteron moze wskazywac na ciaze blizniacza [emoji6]
O o byłoby wesoło z bliźniakami :D

Mam wyniki bety z soboty 54.2 a progesteron 157.20. W czwartek miałam betę 9.3
Piękny przyrost❤️❤️❤️
Nie znam się za bardzo na ciążowym progesterone, ale myślę, że jeśli miescisz się w widelkach norm to lepiej żeby był wyższy niż niższy :tak:

Nie trać nadziei! Za wszystkie dziewczyny trzymam kciuki ale Ty, @Migdalove czy @Fleur86 juz dość sie naczekałyście! Mają być dzidziusie ;)
Każdy odpoczynek od miasta jest super, i synek pooddycha świeżym powietrzem, fajny pomysl :)
Mnie cos kuje po prawej stronie jajnik i juz zamartwiam sie ze pozamaciczna, taka panikara :p a serio to posiew mi zle wyszedł i liczę ze rodzinny da jakiś bezpieczny antybiotyk w ciazy, udalo mi się dzis wcisnąć na wizytę :D
Dzięki Kochana:)
Oby Ci ta infekcja szybko minęła. Myślisz, że nie obejdzie się bez antybiotyku? Po półtora roku brania końskich dawek antybiotyków mam straszną awersję do antybiotyków i w ciąży chyba bym się bała brać.... Chociaż wiem, że nie leczona infekcja to też lipa... Daj znać co tam lekarz powiedział.
A co do kłuć to proszę nie wymyślać i nie stresować fasolki, wszystko bedzie dobrze, bo ściskam za to kciuki z całej siły ;)

Hejka laski mam pytanko! Jutro chce isc na bdanie krwi... zbadam sobie te faktory tarczycy, kiedys mialam bylo ok... ale skoro staram sie juz tyle sprawdze raz jeszcze... podpowiedzcie co jeszcze sprawdzic ... nienawidze badan krwi wiec...wole za 1 zamachem

Cześć dziewczyny, u mnie dziś terminowo powinna pojawic się @, ale nie ma jej jeszcze. Straciłam nadzieję chociaż takie miałam pozytywne przeczucia. Ostatni test robiłam 5 dni temu. Wyszedł negatyw. Wiem, że powinnam powtórzyć ale to chyba nie ma sensu tak mnie boli brzuch i cycki że masakra:hmm: jak do jutra @ nie przyjdzie to powtórzę test. :unsure:
Oby nie @ przyszła i oby to były bóle były na co innego;) :) Trzymam kciuki za jutrzejszy pozytyw:tak:

reklama
Dziewczyny to znowu ja! Jakiś czas temu dołączyłam do was. Staram się i ciąży nie ma nawet jak jest owulacja. Możecie podpowiedzieć jakie badania powinnam zrobić? Bo już niektóre zrobiłam ale chyba za mało, skoro owulacja jest i stosunek [emoji26]

Do góry