reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
@nata$za88 przepraszam, ale nie wytrzymałam do jutra.
Ja i tak mega cierpliwa jestem, ale jak już termin miesiączki jest to ciężko mnie powstrzymać, nie robię tydzień wcześniej bo wiem, że bym się umówiła czy tam coś jest, no i kolejny tydzień czekała na miesiaczke, z tego powodu, że u nas nie robią bety. Tzn mogę iść do ogólnego po skierowanie, ale to za dużo zachodu [emoji16] więc mam taka taktykę że czekam do spodziewane miesiączki, i tak teraz czekania kilka tygodni na wizytę. Tak więc zrobiłam dziś choć obiecałam, że zrobię jutro. Przepraszam za falstart [emoji87] ale chyba bylo warto, w rzeczywistości jest wyraźną kreska. Taka sama jak w poprzedniej ciąży w dniu miesiączki [emoji3], ale się cieszę.

Zobacz załącznik 869429
Ciąża jest na pewno !!! Miałam te same testy, a pierwszy test pokazał mi jeszcze jaśniejsza kreskę 9dpo !! Gratulacje [emoji7] kolejna dołącza do grona ciężarówek [emoji7][emoji7]

@KatiNails on jest o czułości 25mlU, to on Ci pokazał kreskę tak szybko? [emoji3] super

@raz_dwa_trzy za dużo zachodu z beta, mieszkam w DE i tu na każde badanie muszę mieć skierowanie od lekarza [emoji6] ale to już moja 3 ciąża tutaj (jedna stracona) więc sie przyzwydziałam i nastawiam, że zostaje mi czekanie. Jeśli coś by się złego działo to po prostu polecę szybciej do mojego ginekologa. Ale wizytę pewnie umowie na koniec lipca dopiero.

Ja i tak mega cierpliwa jestem, ale jak już termin miesiączki jest to ciężko mnie powstrzymać, nie robię tydzień wcześniej bo wiem, że bym się umówiła czy tam coś jest, no i kolejny tydzień czekała na miesiaczke, z tego powodu, że u nas nie robią bety. Tzn mogę iść do ogólnego po skierowanie, ale to za dużo zachodu [emoji16] więc mam taka taktykę że czekam do spodziewane miesiączki, i tak teraz czekania kilka tygodni na wizytę. Tak więc zrobiłam dziś choć obiecałam, że zrobię jutro. Przepraszam za falstart [emoji87] ale chyba bylo warto, w rzeczywistości jest wyraźną kreska. Taka sama jak w poprzedniej ciąży w dniu miesiączki [emoji3], ale się cieszę.

Zobacz załącznik 869429
Gratulacje!!!

@KatiNails on jest o czułości 25mlU, to on Ci pokazał kreskę tak szybko? [emoji3] super

@raz_dwa_trzy za dużo zachodu z beta, mieszkam w DE i tu na każde badanie muszę mieć skierowanie od lekarza [emoji6] ale to już moja 3 ciąża tutaj (jedna stracona) więc sie przyzwydziałam i nastawiam, że zostaje mi czekanie. Jeśli coś by się złego działo to po prostu polecę szybciej do mojego ginekologa. Ale wizytę pewnie umowie na koniec lipca dopiero.
Na pewno 25? [emoji14]
Bo miałam identyczny test tylko z Allegro ale o czułości 10 :)

A mam jeszcze pytanie temperaturę mierzę od którego dnia cyklu ? [emoji4] I trzeba to gdzieś wpisywać jakieś programy są w internecie chodzi mi o te pomiary czy zapisywanie na karteczce też da ten sam efekt ? [emoji4]
Z tego co kojarzę koleżanki z innego forum wykresy na kartce robią ale tylko te które mierzą temperaturę juz dość długo i wiedzą dokładnie co i jak a na poczatek polecam ovufriend, lub aplikacje na telefon flo lub ovuview tam można zapisywać i samo tworzy wykres [emoji6]
Od kiedy mierzyć? Zależy jakie masz cykle jeśli masz bardzo krótkie (25 lub krótsze) to dobrze mierzyc od 1dc a jesli takie normalne lub dłuższe to po skończonej @ możesz zacząć [emoji6]

Ja korzystam z ovufriend.pl. U mnie temp nie sa systematyczne wiec nie pomoge.
Jakich termometrow używacie zalinkujcie proszę. Może jakiś polecacie?

Mnie dzis mężu w koncu dopadl ale i ja mialam więcej sil choc w pracy umieralam taki upal czulam się jak skwarka. Jutro ma się podobno ochlodzic u nas. OBY.

A co więcej mężu dzisiaj zrobił 2 pizze "SAM", wróciłam z pracy i taki szok bo czekał z kolacja własnoręcznie przyrządzona i jeszcze po serduszkowalismy mmm

@Migdalove zdrówka kochana! Miejmy nadzieję że to nic poważnego.
Ja mam microlife :

Link do: Termometr elektroniczny Microlife, MT 16C2, owulacyjny, 1 sztuka - Sprzęt medyczny
Dziewczyny zrobiłam test z głupoty miałam robić w środę za tydzień! Nie wiem czy widzicie ale jest cień cienia! Jestem w 25 dc , 9 dpo termin @ za 5 dni :szok::szok::szok:
Widzę [emoji7]

Zobacz załącznik 869429
Super, gratuluję !

Jestem po teście, wygląda na to że zadomowię się tu na dłużej.
Migdalove, kciuki zaciśnięte! :)

reklama
Gratuluje juz oficjalnie
emoji846.png
mówiłam, ze jest ok
emoji846.png
emoji846.png
mówiłam
emoji846.png
emoji846.png

Zapraszamy na lutowe mamusie
emoji16.png
Możesz mnie pokierować
@IrenaX, bedzie dobrze :) już teraz spokojnie uciekaj na ciążowe wątki :)
juz tam się pomału rozgaszczam

Do góry