reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ja chodziłam do pracy to wstawałam o 5, teraz z racji l4 :p o 5:30..to po równo, hehe ale dobre czasy się zbliżają wielkimi krokami WAAAKACJE ...można pospać, dzieci nie wstają to i mama śpi póki może :biggrin2:
Wyśpię się za Was, a jak wrocę do pracy to Wy za mnie na ciążowym l4!

@IrenaX , dobre wieści! Trzymam dalej kciuki a Ty już się nie stresuj i nie rozmyślaj tyle!

Witam nowe koleżanki.

@Migdalove, zdrówka, trzymam kuci oby to nic poważnego ,chociaż z uszami to różnie bywa. Córa od ucha miała zapalenie opon....
Ja podejrzewam, że moja ostatnia bardzo ostra grypa to mogło być zapalenie opon mózgowych, bo zaraz potem miałam podobnie z uchem. Teraz znowu to samo tylko bardziej intensywnie. Zobaczymy co jutro okaże się na oddziale.

Hmm to tak w skrócie podstawy, ja korzystałam z tych informacji:

Link do: FAQ: Pomiar temperatury - Ovufriend

No ale najważniejsze :
mierzymy termometrem owulacyjnym czyli takim z dwoma miejscami po przecinku (np Microlife), w ustach lub pochwie, zawsze o tej samej porze, po co najmniej 3h spoczynku, przed wstaniem z łóżka.
Dzięki [emoji4] może się zmobilizuje i zacznę mierzyć temperaturę [emoji4] wkoncu kiedyś kobiety w taki właśnie sposob zachodziły w ciążę ;)

Hmm to tak w skrócie podstawy, ja korzystałam z tych informacji:

Link do: FAQ: Pomiar temperatury - Ovufriend

No ale najważniejsze :
mierzymy termometrem owulacyjnym czyli takim z dwoma miejscami po przecinku (np Microlife), w ustach lub pochwie, zawsze o tej samej porze, po co najmniej 3h spoczynku, przed wstaniem z łóżka.
A mam jeszcze pytanie temperaturę mierzę od którego dnia cyklu ? [emoji4] I trzeba to gdzieś wpisywać jakieś programy są w internecie chodzi mi o te pomiary czy zapisywanie na karteczce też da ten sam efekt ? [emoji4]

reklama
A mam jeszcze pytanie temperaturę mierzę od którego dnia cyklu ? [emoji4] I trzeba to gdzieś wpisywać jakieś programy są w internecie chodzi mi o te pomiary czy zapisywanie na karteczce też da ten sam efekt ? [emoji4]
Ja korzystam z ovufriend.pl. U mnie temp nie sa systematyczne wiec nie pomoge.
Jakich termometrow używacie zalinkujcie proszę. Może jakiś polecacie?

Mnie dzis mężu w koncu dopadl ale i ja mialam więcej sil choc w pracy umieralam taki upal czulam się jak skwarka. Jutro ma się podobno ochlodzic u nas. OBY.

A co więcej mężu dzisiaj zrobił 2 pizze "SAM", wróciłam z pracy i taki szok bo czekał z kolacja własnoręcznie przyrządzona i jeszcze po serduszkowalismy mmm

@Migdalove zdrówka kochana! Miejmy nadzieję że to nic poważnego.

Ostatnia edycja:
Do góry