Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja podejrzewam, że moja ostatnia bardzo ostra grypa to mogło być zapalenie opon mózgowych, bo zaraz potem miałam podobnie z uchem. Teraz znowu to samo tylko bardziej intensywnie. Zobaczymy co jutro okaże się na oddziale.@IrenaX , dobre wieści! Trzymam dalej kciuki a Ty już się nie stresuj i nie rozmyślaj tyle!
Witam nowe koleżanki.
@Migdalove, zdrówka, trzymam kuci oby to nic poważnego ,chociaż z uszami to różnie bywa. Córa od ucha miała zapalenie opon....
Dzięki [emoji4] może się zmobilizuje i zacznę mierzyć temperaturę [emoji4] wkoncu kiedyś kobiety w taki właśnie sposob zachodziły w ciążęHmm to tak w skrócie podstawy, ja korzystałam z tych informacji:
Link do: FAQ: Pomiar temperatury - Ovufriend
No ale najważniejsze :
mierzymy termometrem owulacyjnym czyli takim z dwoma miejscami po przecinku (np Microlife), w ustach lub pochwie, zawsze o tej samej porze, po co najmniej 3h spoczynku, przed wstaniem z łóżka.
A mam jeszcze pytanie temperaturę mierzę od którego dnia cyklu ? [emoji4] I trzeba to gdzieś wpisywać jakieś programy są w internecie chodzi mi o te pomiary czy zapisywanie na karteczce też da ten sam efekt ? [emoji4]Hmm to tak w skrócie podstawy, ja korzystałam z tych informacji:
Link do: FAQ: Pomiar temperatury - Ovufriend
No ale najważniejsze :
mierzymy termometrem owulacyjnym czyli takim z dwoma miejscami po przecinku (np Microlife), w ustach lub pochwie, zawsze o tej samej porze, po co najmniej 3h spoczynku, przed wstaniem z łóżka.
W przyszłym tyg najszybsza będę ja. Wstaje 4.30Najszybsza jestem ja, chyba. Wstaję przed 6.
Ja korzystam z ovufriend.pl. U mnie temp nie sa systematyczne wiec nie pomoge.A mam jeszcze pytanie temperaturę mierzę od którego dnia cyklu ? [emoji4] I trzeba to gdzieś wpisywać jakieś programy są w internecie chodzi mi o te pomiary czy zapisywanie na karteczce też da ten sam efekt ? [emoji4]