reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Byłam u lekarza, stwierdził, że mam słabe endometrium i że nie powinnam brać luteiny przed owulacją, przepisał mi Estrofem przez 7 dni po jednej tab i w 5 dniu estrofenu włączyć duphaston 3x1 tab przez 7 dni i po zakończeniu leków powinnam dostać w ciągu 5 dni @ zobaczymy, otwieram ten Estrofem i jakieś dziwne pudełeczko widzę jak się do tego dostać dziewczyny ?

Siedzę na poczekalni tak strasznie się stresuje... :/

Daj znać jak będziesz po, również trzymam mocno kciuki kochana :*

U mnie dziś 10dc, za około 4 dni owulka więc chciałam dopaść dziś partnera i juz coś sobie zacząć działać, ale chyba dziś nici z tego :( :hmm: jestem nie do życia :( spać nie mogłam dopiero się udało jakoś po 2 :/ więc nie dość ze jestem troche nietomna to od rańca jakieś rewelacje jelitowe, mdli mnie, trochę słabo i łeb ciężko :baffled: to ewidentnie nie mój dzień, oby jutro był lepszy.
A jak tam u Was dziewczyny dzisiaj?

A wiec tak... po pierwsze moje odczucia co do lekarza... bardzoooo, bardzo sympatyczny, pozytywny człowiek. Zrobił mi cytologię, dał receptę na duphaston. Przeprowadził wywiad itd. Powiedział, ze endometrium grube, szyjka nisko - tak jak być powinno, prawy, lewy jajnik ok, wiec w porządku. Niestety jeszcze zawczesnie by coś zobaczyć :( nic nie było widać:/ Ale mam brać dupka 3x1 nie zwiększać dawki, betę mogę robić i jak się będzie podwajać to ok, martwić się dopiero jak nie bd rosła. Powiedział tez, ze progesteronu nie powinno się robić w ciąży i tym mam się nie przejmować, ważna jest beta - także tym mi dodał otuchy :) kolejna wizyta na 4.07. Co prawda 2 tygodnie, ale No trzeba czekac ✊ Mam nadzieje ze bd wszystko dobrze ! Zobaczymy tylko jeszcze ta moja betę dzisiaj...

A w poniedziałek idę jeszcze do tej mojej pierwszej gin :p bo wcześniej wizytę zapisała :p zobaczymy co to będzie, oby wszystko szło w dobrym kierunku ❤️

Widzisz kochana. Lekarz nic nie przekreśla tak jak wczesniejsza ginka. Czekamy na wynik bety. Badz dobrej mysli.

reklama
A wiec tak... po pierwsze moje odczucia co do lekarza... bardzoooo, bardzo sympatyczny, pozytywny człowiek. Zrobił mi cytologię, dał receptę na duphaston. Przeprowadził wywiad itd. Powiedział, ze endometrium grube, szyjka nisko - tak jak być powinno, prawy, lewy jajnik ok, wiec w porządku. Niestety jeszcze zawczesnie by coś zobaczyć :( nic nie było widać:/ Ale mam brać dupka 3x1 nie zwiększać dawki, betę mogę robić i jak się będzie podwajać to ok, martwić się dopiero jak nie bd rosła. Powiedział tez, ze progesteronu nie powinno się robić w ciąży i tym mam się nie przejmować, ważna jest beta - także tym mi dodał otuchy :) kolejna wizyta na 4.07. Co prawda 2 tygodnie, ale No trzeba czekac [emoji110] Mam nadzieje ze bd wszystko dobrze ! Zobaczymy tylko jeszcze ta moja betę dzisiaj...

No to dobre wieści. Szkoda, że nic nie było jeszcze widać, ale grunt to to, że ginek nie przekreślił ciąży.
Ciekawa jestem co teraz powie ta twoja poerwsza doktorka.

Do góry