reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
Ja zrobiłam wszystkie tarczycowe, żeby mieć pełen obraz. TSH, ft3, ft4, antyTPO i antyTG , ale to po poronieniu robiłam,żeby się sama uspokoić chyba,że nie było w tym żadnej mojej winy... Tak musiało być po prostu
Ja po poronieniu nie robiłam żadnych badań w szpitalu tak skutecznie wbili mi w głowę że po pierwszym poronieniu nie robi się żadnych badań że uwierzyłam i dałam sobie spokój...
U mnie od początku ciąża była młodsza już termin OM więc myślę że już od samego początku coś było nie tak :/

Nadal nie mam wyników bety :/ nie wiem czy jeszcze coś tam dopisują, czy coś ominęli po prostu... progesteron dali to chyba i betę powinni od razu ? W razie czego jutro bede miała do odebrania w ośrodku... zastanawia mnie tylko to ze nie jest zaznaczone czy wynik jest w normie, czy niski czy wysoki :/ nic nie jest napisane... No ale domyślać się można ze niski skoro było 8,2 a teraz jest 5,8...

Hocysteina to też z krwi ? [emoji4] Jaki to koszt i za co odpowiada jeśli mogę dopytać ? Ja pytałam mojego ginekologa o mutacje MTHFR ale standardowo się dowiedziałem że wyszukuje problemu i tylko informacja żeby brać kwas foliowy...
Homocysteina podobno teraz groźniejsza niż cholesterol, ale tak ładnie jak Wikipedia Ci o tym nie powiem, więc odsyłam. [emoji14] natomiast ja się naczytałam właśnie,że upośledza wchłanianie kwasu foliowego i B12 też musi być już w formie zmetylowanej podawana jak masz za wysoki wynik. A o tej mutacji też czytałam,ale nie robiłam, bo dowiedziałam się,że nawet jak wyjdzie ,że ja masz to i tak musisz przyjmować foliany. Więc po prostu nie biorę kwasu foliowego tylko foliany 800mg Solgara

Homocysteina podobno teraz groźniejsza niż cholesterol, ale tak ładnie jak Wikipedia Ci o tym nie powiem, więc odsyłam. [emoji14] natomiast ja się naczytałam właśnie,że upośledza wchłanianie kwasu foliowego i B12 też musi być już w formie zmetylowanej podawana jak masz za wysoki wynik. A o tej mutacji też czytałam,ale nie robiłam, bo dowiedziałam się,że nawet jak wyjdzie ,że ja masz to i tak musisz przyjmować foliany. Więc po prostu nie biorę kwasu foliowego tylko foliany 800mg Solgara
Ja trochę nie wierzę w suplementy diety albo inaczej boje się że one nie są tak przebadane jak leki stąd też moje obawy i biorę Folik...

Nie, robiłam w innym. Ale kobieta mi powiedziała ze to nie ma znaczenia niby, choć wiem ze każde labo ma inne normy. No dla mnie jest to zdecydowanie niskie :/

A są na tych wynikach wypisane normy? Porównaj je z poprzednimi bo moim zdaniem może tutaj być różnica. Nawet w becie jest różnica w tygodniach w różnych laboratoriach ;)

Ja po poronieniu nie robiłam żadnych badań w szpitalu tak skutecznie wbili mi w głowę że po pierwszym poronieniu nie robi się żadnych badań że uwierzyłam i dałam sobie spokój...
U mnie od początku ciąża była młodsza już termin OM więc myślę że już od samego początku coś było nie tak :/
Rozumiem, mi też tak wmawiali i lekarz też nie dawał mi skierowań na żadne badania. Wierzę,że to mógł być przypadek,że tak się zdarza i tak dalej,ale ja po prostu tak mam.dla własnego spokoju poroniłam,żeby wiedzieć,że wszystko w porządku, a że wyszła ta homocysteina za wysoka to tylko na dobre wyszło,bo tak to cały czas bralabym kwas foliowy który u mnie się prawdopodobnie nie wchlanial

Nadal nie mam wyników bety :/ nie wiem czy jeszcze coś tam dopisują, czy coś ominęli po prostu... progesteron dali to chyba i betę powinni od razu ? W razie czego jutro bede miała do odebrania w ośrodku... zastanawia mnie tylko to ze nie jest zaznaczone czy wynik jest w normie, czy niski czy wysoki :/ nic nie jest napisane... No ale domyślać się można ze niski skoro było 8,2 a teraz jest 5,8...
Nie mogą napisać czy za wysoki czy za niski,bo nie znają sytuacji, nie wiedzą,że mają określać normy dla 5tygodniowej ciąży.

reklama
Dziewczyny mam betę. Coś przyrosło 77ml a było 22,6, wg kalkulatora 86% ale czy to nie mało... muszę zadzwonić do mojej gin

Do góry