reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Dobra dziewczyny, w oczekiwaniu na wieści od Irenki znowu was proszę o konsylium. Poniżej załączam mój wykres w
tym cyklu. Obstawiacie że mogło coś z tego wyjść? Czy ta temperatura, która teraz spada, definitywnie przekreśla wszystkie szanse?

Zobacz załącznik 868538

Powiem Ci, ze u mnie spadła i na takim poziomie spadku utrzymywała się dość długo akurat w obecnym cyklu i przez nią tez początkowo spisalam ja na straty. Postaram się zaraz dorzucić fotkę

Zobacz załącznik 868544

reklama
Powiem Ci, ze u mnie spadła i na takim poziomie spadku utrzymywała się dość długo akurat w obecnym cyklu i przez nią tez początkowo spisalam ja na straty. Postaram się zaraz dorzucić fotkę
O, super! Bo właśnie zawsze jak mierzyłam temperaturę to zawsze była na poziomie 35,8-36,0. A tu od początku cyklu taka jakby wyższa a po owu (mojej chyba pierwszej od rozpoczęcia starań!) już w ogóle duża. Nie chcę się bez potrzeby nakręcić ale mam na prawdę dziwne wewnętrzne uczucie że się udało. Sutki mnie też pierwszy raz w życiu bolą - nie wiem czy to skutek leków czy objaw

O, super! Bo właśnie zawsze jak mierzyłam temperaturę to zawsze była na poziomie 35,8-36,0. A tu od początku cyklu taka jakby wyższa a po owu (mojej chyba pierwszej od rozpoczęcia starań!) już w ogóle duża. Nie chcę się bez potrzeby nakręcić ale mam na prawdę dziwne wewnętrzne uczucie że się udało. Sutki mnie też pierwszy raz w życiu bolą - nie wiem czy to skutek leków czy objaw

Coś fotka mi nie weszła.. tu jeśli link jak coś. Mnie piersi i sutki zaczęły tez szybko bolec. Popatrz sobie

Link do: Wykres Dni Płodnych i Owulacji Użytkowniczki OvuFriend

@Zmijka25 u mnie też w tym cyklu temperatura na początku dziwnie skakała a od owu już 5 dzień nie waha się nawet odrobinę aż dziwnie wykres wygląda taka prosta krecha od skoku i podbrzusze dziwnie boli dzisiaj jakby coś siedziało w środku i ciągnęło do dołu ale nie nastawiam się na ten cykl bo przytulanki były 3 dni przed owu i dzień po....

U mnie temperatura w tym owocnym cyklu tez skakal w tej drugiej fazie.nie tracilabym nadziei .oto fotka

Załączniki

• Screenshot_2018-06-09-08-36-27.png
    Screenshot_2018-06-09-08-36-27.png
    81,5 KB · Wyświetleń: 82
@Zmijka25 u mnie też w tym cyklu temperatura na początku dziwnie skakała a od owu już 5 dzień nie waha się nawet odrobinę aż dziwnie wykres wygląda taka prosta krecha od skoku i podbrzusze dziwnie boli dzisiaj jakby coś siedziało w środku i ciągnęło do dołu ale nie nastawiam się na ten cykl bo przytulanki były 3 dni przed owu i dzień po....
Ja do owu bardzo czułam jajniki i podbrzusze, potem 2-3 dpo miałam bardzo silne skurcze jak na @ a teraz nic mnie nie boli poza tymi sutkami. No przedziwne to jest. Ale może nam się udało:) kiedy testujesz?
W ogóle to wczoraj miałam rocznice ślubu i mój mąż przyjechał o 22 z pracy z romantyczną kolacją do domu - dwa powiększone McZestawy z BigMac'iem [emoji23][emoji23][emoji23] a potem go złapało spanie po całym dniu i jedzeniu i poszedł spać hahahha Nie tak wyobrażałam sobie naszą pierwszą rocznicę [emoji14]

Ja ci powiem tak, chodzę do najlepszego w mieście ginekologa i też zaczęłam się zastanawiać czy aby napewno on jest taki dobry ! W grudniu poroniłam wcześniej brałam bromergon bo prolaktyna za wysoka, od kwietnia zielone światło na ponowne starania, udałam się na wizytę bo cykle rozregulowane i plamienia przed miesiączką mówi ok to damy luteinę od 15 do 29 dc szczerze zastanawiam się czy ta luteina nie blokuje mi tej owulacji bo w ciąży nadal nie jestem a to 3 cykl w którym się staramy, nawet jeśli nie blokuje jak on twierdzi (owulacja około 18 dc, a luteine biorę od 15 dc) to w tym miesiącu wszystko się pochrzaniło, w 21 dc zaczęłam plamić pisze do niego smsa odpowiedz "może tak być", kolejne pytanie czy odstawić luteinę czy nie brak odpowiedzi więc kontynuuje do 29 dc teraz już 33 dc miesiączki nie mam testy ciążowe i beta negatywne więc ciążę wykluczam dziś widzę jakieś delikatne plamienia, ale co to jest czy to okres będzie z tego pojęcia nie mam więc zauważyłam że ci lekarze lecą totalnie szablonowo zero indywidualnego podejścia, teraz jak dostanę okres zamierzam na własną rękę porobić badania hormonalne i przede wszystkim TSH ja i tak muszę starania odpuścić na 3 miesiące bo najprawdopodobniej nowa pracę zaczynam ale po tych 3 miesiącu chciałabym wrócić z podwójną energią i "czystą głową" ;)
Dobrze ,że wyznaczylas sobie plan działania, super. Porob badania, ja bym dorzuciła do tego homocysteine. U mnie wyszło,że miałam za wysoką i okazało się,że prawdopodobnie kwas foliowy mi się nie wchłaniał wcale. Zaczęłam brać foliany Solgar i homocysteina spadła o połowę, co daje świetny wynik. Poza tym fajnie jakbys, zanim zaczniesz brać duphaston pochodziła na jakiś monitoring,żeby określić kiedy była owulacja,bo faktycznie może on ją blokować.

A powiedz mi TSH kiedy najlepiej robić ? Chodzi mi o dzień cyklu ;) bo nie raz słyszałam, że najlepiej po miesiączce ale czy to prawda nie wiem ;) i robić TSH właśnie z tymi FT3 i FT4 czy jeśli TSH wyjdzie do tych 2 to darować sobie?
Ja zrobiłam wszystkie tarczycowe, żeby mieć pełen obraz. TSH, ft3, ft4, antyTPO i antyTG , ale to po poronieniu robiłam,żeby się sama uspokoić chyba,że nie było w tym żadnej mojej winy... Tak musiało być po prostu

reklama
Dobrze ,że wyznaczylas sobie plan działania, super. Porob badania, ja bym dorzuciła do tego homocysteine. U mnie wyszło,że miałam za wysoką i okazało się,że prawdopodobnie kwas foliowy mi się nie wchłaniał wcale. Zaczęłam brać foliany Solgar i homocysteina spadła o połowę, co daje świetny wynik. Poza tym fajnie jakbys, zanim zaczniesz brać duphaston pochodziła na jakiś monitoring,żeby określić kiedy była owulacja,bo faktycznie może on ją blokować.
Hocysteina to też z krwi ? [emoji4] Jaki to koszt i za co odpowiada jeśli mogę dopytać ? Ja pytałam mojego ginekologa o mutacje MTHFR ale standardowo się dowiedziałem że wyszukuje problemu i tylko informacja żeby brać kwas foliowy...

Do góry