IrenaX
Fanka BB :)
A progesteron jaki miałaś wtedy?Moja pierwsza beta to było 9.27. u lekarza jak byłam na USG to betę miałam już ponad 8000
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A progesteron jaki miałaś wtedy?Moja pierwsza beta to było 9.27. u lekarza jak byłam na USG to betę miałam już ponad 8000
Ja nie robiłam wcale progesteronu.A progesteron jaki miałaś wtedy?
A który masz dc?Dziewczyny, nie wiem co jest grane ale tak mnie dzisiaj zaczęło boleć podbrzusze że aż się musiałam położyć... Wczoraj byłam na małej imprezie i wypiłam ledwie dwa piwka przez cały wieczór a dzisiaj głowa mnie boli jak po ostrej balandze i to podbrzusze. Boli identycznie jak okresowo (
21dc. W 17dc pozytywny owu, w 19dc pecherzyk 23,5mm ale gin powiedział że już zaczął się zapadaćA który masz dc?
Najlepsze jest to, ze wcześniej robiąc badania na hormony tsh (1,24) i progesteron (13,6) miałam w normie a prolaktyna (36,92) była zawyżona, (norma 26,53) ale już przy drugim badaniu ( 12,76) była w normie. A teraz nagle za niski ?:/ tylko czemu niby na wynikach jest literka H? Tak jakby był wysoki. Tego nie rozumiem. Chyba ze zle te wyniki interpretujeJa nie robiłam wcale progesteronu.
W październiku robiłam TSH, lh, FSH, prolaktynę, cytologię, USG kontrolne i wszystko było ok. W pierwszej połowie grudnia dowiedziałam się o ciąży. Żadnych problemów ginekologicznych. Zawsze owu. Także ja nie miałam nawet potrzeby robić. Lekarz też mi nie kazał tego robić. Bo przyrost bety był ok.
Mój ginekolog na 2 pierwszych wizytach nawet nie założył mi karty ciąży dał na podstawowe badania i tyle. Dopiero jak zobaczył zarodek i serce. Myślę że na tak wczesnym etapie mają poprostu takie postępowanie.Ale to że powiedziała że nic nie widzi i nic nie obiecuję (ciąża za wczesna by na tym etapie cokolwiek mówić) to nie znaczy że nie daje żadnych szans tej ciąży. Już też nie nakręcaj się niepotrzebnie