reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
reklama
A progesteron jaki miałaś wtedy?
Ja nie robiłam wcale progesteronu.
W październiku robiłam TSH, lh, FSH, prolaktynę, cytologię, USG kontrolne i wszystko było ok. W pierwszej połowie grudnia dowiedziałam się o ciąży. Żadnych problemów ginekologicznych. Zawsze owu. Także ja nie miałam nawet potrzeby robić. Lekarz też mi nie kazał tego robić. Bo przyrost bety był ok.

Dziewczyny, nie wiem co jest grane ale tak mnie dzisiaj zaczęło boleć podbrzusze że aż się musiałam położyć... Wczoraj byłam na małej imprezie i wypiłam ledwie dwa piwka przez cały wieczór a dzisiaj głowa mnie boli jak po ostrej balandze i to podbrzusze. Boli identycznie jak okresowo :((

Dziewczyny, nie wiem co jest grane ale tak mnie dzisiaj zaczęło boleć podbrzusze że aż się musiałam położyć... Wczoraj byłam na małej imprezie i wypiłam ledwie dwa piwka przez cały wieczór a dzisiaj głowa mnie boli jak po ostrej balandze i to podbrzusze. Boli identycznie jak okresowo :((
A który masz dc?

Hej dziewczynki. My dzis całkiem na spontanie postanowiliśmy jechać nad morze. Brat z zona i dziećmi są potwierdzili piękna pogode wiec uznaliśmy ze trzeba ją wykorzystać. U mnie 6dc czas sie relaksować by zloty strzał w tym cyklu byl owocny. :)

Ja nie robiłam wcale progesteronu.
W październiku robiłam TSH, lh, FSH, prolaktynę, cytologię, USG kontrolne i wszystko było ok. W pierwszej połowie grudnia dowiedziałam się o ciąży. Żadnych problemów ginekologicznych. Zawsze owu. Także ja nie miałam nawet potrzeby robić. Lekarz też mi nie kazał tego robić. Bo przyrost bety był ok.
Najlepsze jest to, ze wcześniej robiąc badania na hormony tsh (1,24) i progesteron (13,6) miałam w normie a prolaktyna (36,92) była zawyżona, (norma 26,53) ale już przy drugim badaniu ( 12,76) była w normie. A teraz nagle za niski ?:/ tylko czemu niby na wynikach jest literka H? Tak jakby był wysoki. Tego nie rozumiem. Chyba ze zle te wyniki interpretuje

Załączniki

• 455BBCD4-1F89-4E3C-9F4E-E279A6C75CDC.jpeg
    455BBCD4-1F89-4E3C-9F4E-E279A6C75CDC.jpeg
    1,1 MB · Wyświetleń: 88
reklama
Ale to że powiedziała że nic nie widzi i nic nie obiecuję (ciąża za wczesna by na tym etapie cokolwiek mówić) to nie znaczy że nie daje żadnych szans tej ciąży. Już też nie nakręcaj się niepotrzebnie
Mój ginekolog na 2 pierwszych wizytach nawet nie założył mi karty ciąży dał na podstawowe badania i tyle. Dopiero jak zobaczył zarodek i serce. Myślę że na tak wczesnym etapie mają poprostu takie postępowanie.

Do góry