reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Czy to możliwe ze jest to bardzo wczesna ciąża jeśli pierwszy dzień ostatniej miesiączki był 16.05 ? I wskazywałoby na (4tc.)? Jestem załamana...

Zobacz na to
IMG_4854.jpg

Przy wczesnej ciąży nie ma mowy żeby coś zobaczyć na USG

Załączniki

• IMG_4854.jpg
    IMG_4854.jpg
    95,4 KB · Wyświetleń: 350
reklama
Możliwe, owulacja mogła być po prostu później. Pierwszy dzień ostatniej miesiączki to tylko orientacyjny termin, najbardziej się liczy to kiedy była owulacja. Nie martw się, bo ze swojej strony zrobiłaś już wszystko - badania, byłaś u lekarza, bierzesz teraz progesteron i choć brzmi to strasznie - teraz już możesz tylko czekać. Plamienie było, ale już go nie ma. Trzymam mocno kciuki, by w poniedziałek był piękny przyrost bety :)
Ale te normy takie niskie;( testy tez nie ciemnieją ;( gdzieś przeczytałam ze ciąża na 100% jest od normy 25 a ja mam 22,6 ;( nie wiem co o tym myśleć :/

Kochana policz do 10... Rozumiem, że się martwisz, ale za dużo myślisz.... Jeszcze trochę i popadniesz w jakąś paranoję ...
Relaksuj się, odpoczywaj, nie odstawiaj leków! Na więcej nie masz wpływu. Jedyne co mogę doradzić to poszłabym prywatnie do gina z dobrymi opiniami w Twojej okolicy, bo mam wrażenie, że powinnaś więcej brać tego duphastonu i może luteinę przy takim progesterone, ale lekarzem nie jestem. Na Twoim miejscu po prostu bym to sprawdziła. Trzymaj się cieplutko i spokój spokój i jeszcze raz spokój, bo tym nakręcaniem się tylko możesz zaszkodzić. Ściskam mocno!
Chyba za szybko się dowiedziałam, gdybym testów jednak nie robiła byłabym spokojniejsza :( teraz tylko się zadręczam ;(

Ale te normy takie niskie;( testy tez nie ciemnieją ;( gdzieś przeczytałam ze ciąża na 100% jest od normy 25 a ja mam 22,6 ;( nie wiem co o tym myśleć :/

Irenka, dzisiaj pewnie już te 25 masz i powiem Ci, że moja pierwsza beta była na poziomie 27,77, kolejna po 48h 63,50 i test o czułości 25 miał zaledwie cień cienia ledwo widoczny. To, ze w krwi masz odpowiedni poziom bety to jedno ale ona może wolno przenikać do moczu. U Ciebie tez tak może być. Powtórz w poniedziałek.
Serio. Nie wkręcaj sobie. Ja tez nie wiedziałam jeszcze serduszka ani zarodka nawet, jedynie woreczek żółtkową i pęcherzyk prawidłowo zaimplementowany, a wg OM zaczęłam 6 tydzień. Dostałam dupka j luteinę i czekam na wizytę 26. Jedyne co to gin kazał powtórzyć betę i przyrost jest ok, to mnie trochę uspokoiło, ale gwarancji nie mam... poza tym stres nie pomaga, a wręcz przeciwnie...

@jagoda87 a masz możliwość zrobić betę? Ja mam wrażenie że jeden test jest minimalnie ciemniejszy od drugiego. To pewnie bardzo wczesna ciąża i stężenie hormonu mimo przyrostu jest niskie i dlatego nie ciemnieja diametralnie. Taką mam nadzieję. Trzymam mocno kciuki żeby wszystko w dobrym kierunku się rozwijało ✊✊✊

W tym wszystkim ważne jest to, że też nie jaśnieją, tzn, że ten hormon się dalej utrzymuje w organizmie, może nawet rośnie. Testy z moczu nie są tak super miarodajne, najbardziej miarodajne są te z krwi. Progesteron wyszedł niski, ale zaczęłaś go teraz suplementować lekiem. Wg mnie wystarczy tylko beta w poniedziałek. A dzisiaj wyjdź na spacer z ukochanym, do kina, zajmij się czymś, by uwolnić swoją głowę od tego.

Chyba za szybko się dowiedziałam, gdybym testów jednak nie robiła byłabym spokojniejsza :( teraz tylko się zadręczam ;(
No właśnie nie zadreczaj się! Pomysł logicznie.... Co to zmieni.... Czy zadreczanie coś poprawi? Nie, a może tylko wywołać niepotrzebny stres, który nie jest teraz u Ciebie wskazany. Zrób w poniedziałek betę hcg i progesteron i idź do innego lekarza na konsultację.

reklama
IrenaX, tak jak dziewczyny mówią, nie zadręczaj się, bo się niepotrzebnie nakręcasz. Ciąża z tego co pamietam zaczyna sie od 5 wzwyz, Ty mialas 22, bete robiłaś w czwartek, mamy sobotę więc już na pewno coś przerosło więc się nie martw. Bierzesz dupka to i progesteron na pewno też podskoczy. Jesteś pod opieką lekarza, sama też trzymasz rękę na pulsie wiec nic sie nie bój tylko odpoczywaj jak lekarz nakazał. W poniedziałek zrób i bete i progesteron, zobaczysz że juz będziesz miała zupełnie inne wyniki, nie ma co się zamartwiać na zapas bo to na prawdę nic a nic nie pomoże, zrelaksuj sie jak mozesz przez ten weekend, a w poniedziałek będziesz wiedziała co dalej. Trzymaj się ciepło :).

A ja się witam w tę sobotę rano :). @ się juz skończyła więc zaczynamy pozwoli starania w oczekiwaniu na owulke (powinna byc jakos za tydzień) :).

Do góry