reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
Jeśli jesteś pewna owulacji, to już test by wyszedł, chyba że należysz do tych Pań którym nie wychodzą. Moj lekarz sceptycznie podchodzi do testów, bo jak mówił za dużo ciąż prowadził z testów negatywnych. Zrób betę i będziesz pewna. A wizyta u lekarza też by się przydała, bo jeśli nie ciąża, to faza luteina zazwyczaj jest stała i trwa około 14 dni i jeśli nie masz okresu to coś się dzieje. Zestresowana jesteś ostatnio, więc może to jest powodem.
Jestem pewna, raczej ciężko nie być, skoro miałam monitoring i potwierdzenie owu i miałam już zapadnięty pęcherzyk. Najwidoczniej stosunek 3 dni przed owu nic nie zdziałał. Ja chodzę co miesiąc na kontrole do gin, z wynikami i ogólnie, patrzeć jak z owulacją. I było wszystko w porządku za każdym razem. Normalnie już miesiączkowałam, jajniki w lepszym stanie ( nie mam zaawansowanego pcos, jest w delikatnym stadium nie utrudniającym zajście w ciążę ) No ale mieliśmy przerwę tygodniową też przed tym współżyciem co było 3 dni przed owulacją. Faza lutealna 14 dni trwa przy cyklach 28 dniowych. A moje cykle mają mniej więcej teraz odkąd się regulują po 32 dni. Jedno dobre, że nie mam fazy krótszej niż 10 dni. U mnie nigdy stres nie oddziałowuje na cykl. Może to skutek przerwania leczenia metą, bo skończyła mi się pare dni temu ;/ może też moja macica utrudnia zagnieżdżenie bo mam dwu różną, ale nie wiem do końca w jakim stopniu. Może do samego zapłodnienia doszło, ale już do zagnieżdżenia nie. ;/

reklama
Dziewczyny bylam oddac krew na badanie tarczycowe i dzis tak bolalo mnie pobranie krwi ze szok. Do tej pory boli mnie reka. Nigdy tak nie mialam:/ 3mac za mnie kciuki by poziom tsh byl dobry.

Łączę się z Tobą w bólu... mi dzisiaj kula dwie ręce bo krwi nie mogła pobrać i bolało jak jasna cholera, aż mi się słabo zrobiło. Wkula się w jedna rękę ale nie mogła nabrać krwi do probówki wiec próbowała w drugiej gdzie żyły nie mogła znaleźć. Masakra. Ręce wyglądają jak u narkomana [emoji853] pierwszy raz mnie coś takiego spotkało.
....ale... mam wynik bety, już ostatniej za sugestia doktorka 12655, a w środę 5815, czyli przyrost 117,6%

Jestem pewna, raczej ciężko nie być, skoro miałam monitoring i potwierdzenie owu i miałam już zapadnięty pęcherzyk. Najwidoczniej stosunek 3 dni przed owu nic nie zdziałał. Ja chodzę co miesiąc na kontrole do gin, z wynikami i ogólnie, patrzeć jak z owulacją. I było wszystko w porządku za każdym razem. Normalnie już miesiączkowałam, jajniki w lepszym stanie ( nie mam zaawansowanego pcos, jest w delikatnym stadium nie utrudniającym zajście w ciążę ) No ale mieliśmy przerwę tygodniową też przed tym współżyciem co było 3 dni przed owulacją. Faza lutealna 14 dni trwa przy cyklach 28 dniowych. A moje cykle mają mniej więcej teraz odkąd się regulują po 32 dni. Jedno dobre, że nie mam fazy krótszej niż 10 dni. U mnie nigdy stres nie oddziałowuje na cykl. Może to skutek przerwania leczenia metą, bo skończyła mi się pare dni temu ;/ może też moja macica utrudnia zagnieżdżenie bo mam dwu różną, ale nie wiem do końca w jakim stopniu. Może do samego zapłodnienia doszło, ale już do zagnieżdżenia nie. ;/
Kurczę, zrób tą betę! Bo już mnie skręca z ciekawości jak to się u Ciebie rozwinie. Trzymam kciuki za kropka oczywiście. A co do fazy lutealnej to ja przy cyklach naturalnych 36 dniowych miałam ją 15 dni. Po prostu późno owu miałam. A jeśli u Ciebie to trwa tak długo to też nie dobrze.

W moim przypadku po „wielkich przemyśleniach” :rolleyes2: wydaje mi się, ze do owulacji musiało dojść 14-15 chyba, bo testy wyszły 11-12 najmocniejsze a 14-15 mnie tez mocno bolały jajniki (a to było by te 24h czy tam 36) Jak sprawdzałam testy ciążowe w 19-21 dniu to nic nie pokazywały, także myśle ze jednak to jest wczesna ciąża, bo dopiero przed spodziewana miesiączka tj. w 26 dniu wyszła bladziutka kreska :tak: to chyba tak by było:confused: ale pierwszy dzień ostatniej @ miałam 16.05 to nie wiem jak na to teraz patrzeć :confused: czy to może dopiero ten 3 tyg. Bo już tak kombinuje :unsure: ale hormon słabo przenika czy coś :sorry2: poczekamy do pon. Zobaczymy ;)

Kurczę, zrób tą betę! Bo już mnie skręca z ciekawości jak to się u Ciebie rozwinie. Trzymam kciuki za kropka oczywiście. A co do fazy lutealnej to ja przy cyklach naturalnych 36 dniowych miałam ją 15 dni. Po prostu późno owu miałam. A jeśli u Ciebie to trwa tak długo to też nie dobrze.
No ale test powinien coś pokazać. Miałam najczulszy [emoji17] Pink strumieniowy czułość 10mIu/ml. No ja owu w 9dc. Więc już na 10000% powinno coś wyjść z testu [emoji17] Wiem, że niedobrze, będę musiała powiedzieć lekarce

Dziewczyny a takie pytanie, bierze któraś z Was np. Pregna Plus zamiast zwykłego kwasu? Lub inny zamiennik, który ma więcej witamin? Coś polecacie ?

Dziewczyny a takie pytanie, bierze któraś z Was np. Pregna Plus zamiast zwykłego kwasu? Lub inny zamiennik, który ma więcej witamin? Coś polecacie ?
Ja biorę femibion. Najwięcej składników w takich dawkach które są zalecane w ciąży ma podobno Mama DHA, ale drożej trochę to wychodzi bo bierze się po 2 dziennie.

reklama
Łączę się z Tobą w bólu... mi dzisiaj kula dwie ręce bo krwi nie mogła pobrać i bolało jak jasna cholera, aż mi się słabo zrobiło. Wkula się w jedna rękę ale nie mogła nabrać krwi do probówki wiec próbowała w drugiej gdzie żyły nie mogła znaleźć. Masakra. Ręce wyglądają jak u narkomana [emoji853] pierwszy raz mnie coś takiego spotkało.
....ale... mam wynik bety, już ostatniej za sugestia doktorka 12655, a w środę 5815, czyli przyrost 117,6%
Mi tez slabo przy pobieraniu bylo a jak po pobraniu maz mnie zobaczyl to pierwsze jego pytanie bylo czemu jestes taka blada.
A Twoja beta cudowna <3

Do góry