reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2018-2020! :)

Ile masz dzieci?

• 0

Głosów: 253 49,5%
  • 1

Głosów: 158 30,9%
  • 2

Głosów: 72 14,1%
  • 3

Głosów: 20 3,9%
  • 3+

Głosów: 8 1,6%

• Wszystkich głosujących
    511
@Sliim mąż wraca dopiero w piątek :( dziwny ten cykl a cykle mam 30-40 dni ale to jest mój drugi cykl z luteiną więc mimo wszystko nie wiem co w tym cyklu się wydarzy, ostatnie dwa cykle były 29-28 dni.... Ehh nie chciałabym żeby ten cykl był zmarnowany przez pracę :(

reklama
A śluz płodny był wczoraj chyba ostatni dzień bo dziś go nie widzę..... I szyjka wczoraj wieczorem była już zamknięta więc nie wiem co się dzieje....

Z tymi testami to może być też tak, że mocz jak się wypije na wieczór dużo płynów to rano jest może bardziej rozcienczony i kreseczki są mniej widoczne Spokojnie, bedzie dobrze.

Co do kryzysów w zwiazkach. Bywają no niestety, nawet w tych najleszych ale warto przeczekać, na spokojnie do tego podejść. Czasem wydaje się, że nie warto już nic robić bo i tak nic z tego. Ja myślę, że na pewno czas trzeba sobe dać. Mężczyźni są inni od kobiet i to samo zdarzenie odbierają zuupełnie inaczej. Zdarza się, że to co my przyjmujemy emocjonalnie bardzo, uczuciowo on zwyczajnie zadaniowo. Potem są akcje, o braku uczuć, delikatnoaci...wenus i mars...

Byłam na badaniach tarczycowych, mam 2.43. Na razie będę łykała algi, pół roku przed staraniami wrócimy co euthytoxu bi teraz za dużo mam tego już. Jestem na diecie, ładnie spadlam już 3 kg, zostało mi 2, 5 kg. Jak się i da to z wagą 49 kg chcę startować w ciąży.

Ostatnia edycja:
Z tymi testami to może być też tak, że mocz jak się wypije na wieczór dużo płynów to rano jest może bardziej rozcienczony i kreseczki są mniej widoczne Spokojnie, bedzie dobrze.

Co do kryzysów w zwiazkach. Bywają no niestety, nawet w tych najleszych ale warto przeczekać, na spokojnie do tego podejść. Czasem wydaje się, że nie warto już nic robić bo i tak nic z tego. Ja myślę, że na pewno czas trzeba sobe dać. Mężczyźni są inni od kobiet i to samo zdarzenie odbierają zuupełnie inaczej. Zdarza się, że to co my przyjmujemy emocjonalnie bardzo, uczuciowo on zwyczajnie zadaniowo. Potem są akcje, o braku uczuć, delikatnoaci...wenus i mars...

Byłam na badaniach tarczycowych, mam 2.43. Na razie będę łykała algi, pół roku przed staraniami wrócimy co euthytoxu bi teraz za dużo mam tego już. Jestem na diecie, ładnie spadlam już 3 kg, zostało mi 2, 5 kg. Jak się i da to z wagą 49 kg chcę startować w ciąży.
49kg to Ty szczuplutka jestes:) A jaka diete masz jak moge spytac?

Ja pierwszą ciążę zaczynałam od 47kg, teraz zostało mi trochę i ważę 53 w porywach do 55kg i mi trochę lepiej bo przynajmniej mam się w co ubrać, nie muszę chodzić do smyka [emoji12] Ja byłam trochę za chuda wtedy, ale taka była moja natura i za nic nie mogłam przytyć. Dopiero w ciąży nabrałam kilogramów. Powodzenia w dążeniu do wymarzonej wagi!

@Sliim mąż wraca dopiero w piątek :( dziwny ten cykl a cykle mam 30-40 dni ale to jest mój drugi cykl z luteiną więc mimo wszystko nie wiem co w tym cyklu się wydarzy, ostatnie dwa cykle były 29-28 dni.... Ehh nie chciałabym żeby ten cykl był zmarnowany przez pracę :(
A śluz płodny był wczoraj chyba ostatni dzień bo dziś go nie widzę..... I szyjka wczoraj wieczorem była już zamknięta więc nie wiem co się dzieje....
Ciekawe.. nie wiem jak to jest z tą luteiną, ja póki co to na spokojnie tylko kwas foliowy lykam. A może jednak tej owulacji jeszcze nie było? Nie robisz testów owu?

reklama
Mam aplikacje fitatu. Mi nie wolno ćwiczyć wiec skupiłam się na kalorii i je liczę. Mam czas teraz to gotuje sobie osobno a mężowi i dzieciom osobno. 0.5 kg na tydzień spadam z wagi tak sobie ustawiłam. Można wiecej albo mniej. Mi te pól kg wystarczy.

Ja w pierwsza ciążę zaczynałam z wagą 45 kg, ostatnią czyli trzecią z 50 kg. Wazylam teraz 55 kg, Teraz 52 kg. Powoli, wolniutko idę w dół.

Do góry