ginngerr7787
Fanka BB :)
Trochę nie rozumiem dlaczego przejmujesz się tym co mówią inni, jeśli się kochacie i chcecie mieć dzieci bez względu czy jeszcze jedno czy kilkoro, to nie widzę powodu dlaczego mielibyście ich nie mieć, to jest Wasze życie i nikt za Was nie powinien decydować. Niestety nie zawsze rodziny mają jedno czy dwoje dzieci z wyboru, my np. staramy się o drugie od roku i czy nam się uda i kiedy tego nie wiem. Też mi się kiedyś wydawało że jeśli ktoś ma jedno dziecko to znaczy że nie ma problemów z płodnością i kolejne jest tylko kwestią podjęcia decyzji i zaraz będzie i się niestety rozczarowałam.W teorii to wiem, znam definicję patologii,
my nie pijemy pali mąż, niby wszystko ok, ale jednak mało jest mam które mają więcej dzieci ( osobiście znam 2 ale obie duże domy i mąż z własna firmą) , dajemy radę ale ostatnio spotkałam się opinią, że nie mam prawa rodzić dzieci, które od urodzenia będą na garnuszku państwa i zasiłku. (no bo 500 plus) Jeśli uda się zajść w ciąże to zostaje na kolejne 3 lata w domu. Jeśli nie to po wakacjach wracam do pracy. Czasem mam wrażenie, że gdybym nosiła wydruk o niepobieraniu świadczeń przypięty do czoła to była bym ok...