reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Idź, może być ciekawie :-)

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png
Przeraża mnie to że to co mówiła dziewczynon z którymi rozmawiałam wszystko się sprawdza. A mówi i te dobre i złe rzeczy... Dlatego tak się boję iść [emoji23]

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U nas w Rzeszowie jest wróżka. Stara Pani która wróży za jedzenie :o
Dziewczyny sobie chwalą.. kiedyś myślałam do niej iść ale stchórzyłam [emoji23] a teraz znów myślę czy nie iść może mi coś przepowie [emoji23] ale jest stres co się usłyszy [emoji23]

Jakoś w 2015 pisałam SMS do wróżki xD Wywróżyła mi ciążę na 2017 rok i co? Xd chociaż rok jeszcze się nie skończył :D Miałam wtedy chyba za dużo kasy na tel,i umowa mi się kończyła w raz z nią wszystkie środki na koncie to pisałam do wróżki :D xD

Kurcze jak ja bym chciała już zobaczyć dwie kreski :( A później to już tylko obawy przed porodem byłyby :) A tak, nie wiem kiedy będzie owulka,czy nie pojawi się wcześniej i stracę cały cykl, i powiem wam że jakoś straciłam nadzieję że się uda, 6lat się nie udało to czemu teraz miałoby się udać, fakt faktem że wtedy nie korzystałam z rad lekarza. Czekam tylko aż mój zrobi badania nasienia i ja resztę badań i zObaczymy, bo jakoś nie wierzę że nagle po samym ovarinie się uda, jakoś straciłam dzisiaj nadzieję na to o_O

Podziwiam Cie ze wcześniej Cie wasza płodność nie zainteresowala a dopiero po 6 latach bed zabezpieczenia:shocked2:
NORMALNIE grzeszysz cierpliwością:blink: mnie by szybko nosiło ze względu na zamartwianie sie:huh:
Bedzie mila niespodzianka jak sie uda teraz!:) tego Wam ZYcze:)

Podziwiam Cie ze wcześniej Cie wasza płodność nie zainteresowala a dopiero po 6 latach bed zabezpieczenia:shocked2:
NORMALNIE grzeszysz cierpliwością:blink: mnie by szybko nosiło ze względu na zamartwianie sie:huh:
Bedzie mila niespodzianka jak sie uda teraz!:) tego Wam ZYcze:)
No bo wtedy aż tak bardzo nie chciałam :) Tzn. Chciałam ale nie aż tak :) no i myślałam że może tak jak z pierwszym wpadniemy a tu nic :( Miałam tylko taki czas że piłam zioła ojca sroki podobno mieli działać a skończyło się tak że miałam mega bolesne miesiączki więc po 3miesiacach odstawiłam. Dopiero w tym roku, i finansowo nam się ułożyło,i planujemy na przyszły rok kupić dom, wiemy już że wystarczy nam środków na to,więc jesteśmy pewni że teraz spokojnie damy radę i chcemy przede wszystkim :) Pozatym syn nam się o rodzeństwo też upomina :(

Daga11 a może Ty jesteś w stanie wyjaśnić tę moje testy owu. jakim cudem ta druga krecha nie jest tak mocna a owu wczoraj na 1000% miałam :/
Myślałam że mi jajnik urwie :/ i z bólu tylko jedna pozycja przeszła były tylko żołnierzyki dotarły [emoji14]

Mi lekarz to tlumaczyl tak: test owu pozytywny, czyli dwie mocne kreski wychodzi ok 36-48 godzin PRZED owulacja. Z tego co pamietam, ostatnio Ci taki wyszedl. Wtedy przef owulacja ten poziom hormonu jest najwyzszy i powoli spada, takze po tym czasie 36-48 godz nasteouje owulacja i testy juz nie wychodza takie mocne. Ja tak mialam w wakacje w cyklu kiedy zaszlam w ciaze. W 17 dniu test wyszedl pozytywny, owulacja potwierdzona badaniem byla w 19dc i wtedy na tescie owulacyjnym na druga kreska byla juz o wieeele slabsza od kontrolnej.
Mam nadzieje, ze nie zakrecilam za mocno :D

Slyszalam ze czasem tak dziewczynom wychodzily a owulka byla. Pozatym testy testom nierówne..tym razem kupiłam innej firmy. Wyszło mi idealnie ALE dopiero ten cykl taki normalny jest z dużĄ ILOSCIA białka jajka to nie wiem czy tamte testy był y gorsze czy nie

Podobniez po poludniu stężenie jest wyzsze i podobniez z rana daje falszywy wynik dodatni

Chyba powinnaś powtórzyć po poludniu
Dokladnie te testy to tak z przymrzeniem.oka traktuje, ona nie sa.miarodajne w 100%, ale dzieki nim wiem Mniej- wiecej kiedy owu bedzie, bo mam glupie cykle i glupi sluz i w ogole wszystko glupie :D

23 dc... plamienia ciąg dalszy - całą noc się przemęczyłam bo wszystko mnie bolało - jajniki, jelita, żołądek i wątroba, na dokładkę mnie muliło jak pieron. Rano GP, test ciążowy i antybiotyk zaczęłam. Prawdopodobnie znowu cysta mi pękła i się rozlała na otrzewną - stąd ból i plamienie. Antybiotyk mam brać i do kontroli za tydzień w szpitalu żeby sprawdzić czy nie ma ciąży ektopowej - jakby mi się pogorszyło albo ból byłby za mocny mam jechać na Emergency. Spadam się przespać i wypłakać w poduszkę. Albo posprzątam dom żeby nie mieć czasu myśleć... chyba odłożę te starania na kilka miesięcy, zrobią mi ten zabieg, sprawdzą jajowody przy okazji i jajniki. A jak dojdę do siebie po tym wszystkim to ruszę z nową energią.

Powodzenia wszystkim życzę i zobaczenia tych II upragnionych kresek jak najszybciej :)

Slyszalam ze czasem tak dziewczynom wychodzily a owulka byla. Pozatym testy testom nierówne..tym razem kupiłam innej firmy. Wyszło mi idealnie ALE dopiero ten cykl taki normalny jest z dużĄ ILOSCIA białka jajka to nie wiem czy tamte testy był y gorsze czy nie

Podobniez po poludniu stężenie jest wyzsze i podobniez z rana daje falszywy wynik dodatni

Chyba powinnaś powtórzyć po poludniu
Dokladnie te testy to tak z przymrzeniem.oka traktuje, ona nie sa.miarodajne w 100%, ale dzieki nim wiem Mniej- wiecej kiedy owu bedzie, bo mam glupie cykle i glupi sluz i w ogole wszystko glupie :D

Jak raz się udało to teraz na pewno nie problemy z płodnością :)
Może kwestia blokady psychicznej??
Ja tak bardzo bardzo chciałam to rok w ciążę z synem zajsc nie mogłam.
Wiesz kiedy zaszłam ?
Pierwszy cykl jak olałam płodne, bo miałam dość płaczu nad kolejnym negatywnym testem. Od razu zaskoczyło. Z tym że ojciec mojego to seks dzień dzień...
A z obecnym partnerem mamy trochę gorzej. Tzn on praca fizyczna, sam na wielkim magazynie, po pracy zajmuje się dzieckiem bo ja pracuję. Ja łącznie dwie prace które jakoś pogodzić muszę, syn późno chodzi spać, więc zanim on uśnie to padamy na łeb na szyję. Dlatego teraz testy owu i seks w płodne co drugi dzień. Nawet jak się nie ma sił.
No bo wtedy aż tak bardzo nie chciałam :) Tzn. Chciałam ale nie aż tak :) no i myślałam że może tak jak z pierwszym wpadniemy a tu nic :( Miałam tylko taki czas że piłam zioła ojca sroki podobno mieli działać a skończyło się tak że miałam mega bolesne miesiączki więc po 3miesiacach odstawiłam. Dopiero w tym roku, i finansowo nam się ułożyło,i planujemy na przyszły rok kupić dom, wiemy już że wystarczy nam środków na to,więc jesteśmy pewni że teraz spokojnie damy radę i chcemy przede wszystkim :) Pozatym syn nam się o rodzeństwo też upomina :(
Jak raz się udało to teraz wątpi

reklama
Nie nakręcaj się jeszcze objawami :* ja do dnia @ z synem w ciąży objawy jak przed @, potem test i 48h po teście zaczęło się rzyganie pół ciąży [emoji23] ból piersi nie był inny niż przed ciążą przed @. U mnie jedyne objawy ale to już po teście wymioty, nudności , senność. Potem nic smażonego czuć nie mogłam bo w sekundzie w WC lądowałam. A tak poza tym to nic innego :* są dziewczyny które żadnych objawów ciążowych nie mają jak np nasza Oleńka :)

Staram się nie nakręcać [emoji4]
Wiec wciągnęłam sie juz od poniedziałku w wir pracy i tak bedzie az do piątku :)
Wcinam kwas codziennie. I jedyne co mnie bardzo cieszy to w ogóle nie ciągnie mnie do fajek :) hurra

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry