reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

1496830273-aaaaaa.jpeg
1496830342-aaaaaa.jpeg
1496830442-aaaaaa.jpeg

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ślicznie :)

reklama
@kotek87 ale to nie beda biale plytki, tylko biala farba na plytkach :)
Mi tam sprzatanie nie przeszkadza, lubie sprzatac :)

@Lanvin to jest tak, ze jesli spelniasz warunki masz prawo do mieszkania socjalnego. W zaleznosci twoich wymagan roznie czekasz, jedni chca domek to czekaja kilka lat. Mi zalezalo na czasie, wiec zdecydowalam sie na mieszkanie i po 14 miesiacach od zarejestrowania sie dostalam to moje aktualne mieszkanie. Sama je sobie wybralam.
No i jak juz sie dostanie to mieszkanie socjalne to mozna mieszkac w nim do smierci o ile placisz czynsz i nie jestes problematyczna patologia (w przeciwienstwie do Polski, gdzie socjal dostaje patologia, w Holandii nie maja szans, trzeba miec dobra opinie z kilku miejsc).
Jesli np. wyjade gdzies na rok to mam prawo wynajac to mieszkanie ale za cene czynszu, nie mam prawa zarabiac na nim. No i nie moge zrobic tak, ze sie na stale gdzies przeprowadze a je bede wynajmowac. Wynajac mozna tylko na troche jak np. jedziesz na stypendium do innego kraju.
Nie maja prawa mnie wyrzucic z tego mieszkania jesli nie sprawiam problemow. Czynsz jaki mam za 80m mieszkanie to za te pieniadze prywatnie nie wynajme nawet 1 pokoju. Takze baaaardzo sie oplaca :) i mieszkanie superowe tylko zaniedbane. Uwielbiam je :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny, jak to jest z tym skokiem temperatury? kiedy on dokładnie występuje, przed w trakcie, czy po owu? Bo właśnie czuję ból taki owulacyjny (w końcu, od dwóch miesięcy go nie było:tak:, mam nadzieję, że pęknie pęcherzyk), ale temp niska dziś... Tu macie wykres, przeanalizujcie go swoimi doświadczonymi oczami ;)
wykres.jpg

Załączniki

• wykres.jpg
    wykres.jpg
    105 KB · Wyświetleń: 478
@M2b dla mnie to okrutne i bezmyslne. U mnie jest teraz dziewczynka ktorej przekluli uszy jak miala...6 miesiecy.
Ja mialam 8 lat jak przekluto mi uszy, chcialam na komunie miec ladne kolczyki [emoji16] ale mamcia nie przyklaskiwala entuzjastycznie tylko kilka razy sie pytala czy jestem pewna, ze to moze bolec, ze bede musiala uwazac na uszy itp.

@gabrika [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]tak sie ciesze! [emoji8]

@judytka777 ojjj jak ja lubie mieszkania gdzie kolory nie gwalca moich oczu :)

@NeSSi eee nie mam pomyslu [emoji85][emoji28] dla mnie plytki do zmiany, a drzwi i meble za czerwone ale wiesz ja to mowie wedlug swojego gustu, nie wiem jaki Ty masz gust i co lubisz.

Przemalowalabm drzwi na chlodniejszy kolor, plytki wywalila i dala ...hmm jeszcze nie wiem co.
Komody tez bym przemalowala i przynajmniej jedna wyrzucila i dala lakas klimatyczna laweczke do siedzenia, przydaje sie przy zakladaniu butow. I to lustro tez bym przemalowala i dala go na inna sciane wzdluz a nie w poprzek :)

Ehhh zostaje w domu dzisiaj, lamie mnie w kosciach, bola miesnie, do niczego sie nie nadaje, nie wiem czy jakies chorubsko nie atakuje :(((( 11 godzin spalam [emoji33]

Dlatego, że nie opłaca nam się znów wynajmować jak myślimy o kredycie na mieszkanie... tylko czekamy aż mój dostanie umowę na stałe... poza tymm szwagierka zaszła w drugą ciążę i chcą doom kupić i wtedy ich mieszkanie będzie wolne, także może od nich odkupimy.. a wynajmować na pół roku raczej nie ma sensu :/

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
O super i ilu metrowe to mieszkanie? Ile by chcieli za nie?

Odnośnie remontów, to może ktoś podpowie co zrobić z takim przedpokojem ?:) Oj będę mega wdzięczna bo nie mam pomysłu :) Te żółte płytki mnie dobijają ...docelowo na komodzie miało być żółte szkło- ale nigdy nie dojechało. Przedpokój był robiony pod inny układ mieszkania, po remoncie wszystko się zmieniło, a Nam został Twór, który bardziej imituje poczekalnię lekarską albo dentystyczną ..
Zobacz załącznik 809579 Zobacz załącznik 809580 Zobacz załącznik 809581
Przenamaluj płytki!

Dziękuję.[emoji4]muszę pochwalić ze moj mąż sam robił remont[emoji5]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Super się urzadziliscie :)

@kotek87 ale to nie beda biale plytki, tylko biala farba na plytkach :)
Mi tam sprzatanie nie przeszkadza, lubie sprzatac :)

@Lanvin to jest tak, ze jesli spelniasz warunki masz prawo do mieszkania socjalnego. W zaleznosci twoich wymagan roznie czekasz, jedni chca domek to czekaja kilka lat. Mi zalezalo na czasie, wiec zdecydowalam sie na mieszkanie i po 14 miesiacach od zarejestrowania sie dostalam to moje aktualne mieszkanie. Sama je sobie wybralam.
No i jak juz sie dostanie to mieszkanie socjalne to mozna mieszkac w nim do smierci o ile placisz czynsz i nie jestes problematyczna patologia (w przeciwienstwie do Polski, gdzie socjal dostaje patologia, w Holandii nie maja szans, trzeba miec dobra opinie z kilku miejsc).
Jesli np. wyjade gdzies na rok to mam prawo wynajac to mieszkanie ale za cene czynszu, nie mam prawa zarabiac na nim. No i nie moge zrobic tak, ze sie na stale gdzies przeprowadze a je bede wynajmowac. Wynajac mozna tylko na troche jak np. jedziesz na stypendium do innego kraju.
Nie maja prawa mnie wyrzucic z tego mieszkania jesli nie sprawiam problemow. Czynsz jaki mam za 80m mieszkanie to za te pieniadze prywatnie nie wynajme nawet 1 pokoju. Takze baaaardzo sie oplaca :) i mieszkanie superowe tylko zaniedbane. Uwielbiam je :)

To super opcja! Szkoda, że w Polsce nie ma takich warunków... Dwa bloki przed moim nowym jest blok socjalny. Nie muszę mówić kto tam mieszka w większości :) chodzę codziennie rano do takiej piekarni i rozmawiam przy okazji z tymi babeczkami i kiedyś mi.jedna mówiła, że przychodzą na zakupy ludzie z tych bloków, co mają 3 dzieci np i się chwalą jak im się dobrze żyje - 1500+, zasiłki i inne, mieszkanie socjalne i zasiłek.mieszkaniowy, ludzie maja ponad 4000 za nic... A człowiek pracuje, żeby coś zarobić, może coś swojego, topi się w kredytach, a tacy mają wszystko ot tak...szlag mnie trafia jak sobie o tym pomyślę :/ dużo lepiej by się żyło, gdybym przez te lata nie musiała wynajmować, tylko w takim mieszkaniu bym mieszkała...

Dziewczyny, jak to jest z tym skokiem temperatury? kiedy on dokładnie występuje, przed w trakcie, czy po owu? Bo właśnie czuję ból taki owulacyjny (w końcu, od dwóch miesięcy go nie było:tak:, mam nadzieję, że pęknie pęcherzyk), ale temp niska dziś... Tu macie wykres, przeanalizujcie go swoimi doświadczonymi oczami ;)Zobacz załącznik 809589
Po owu idzie w górę, u Ciebie owu jeszcze nie było, 24-36h od pozytywnego testu :)

Napisane na C5303 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry