reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja zaszłam w 3 cyklu qle dwa poprzednie testy dzień przed @ i zawsze milion objawów ból brzucha, słabo mi itp a cykl w którym zaszłam to zero bólu brzucha jak nigdy, test zrobiony tak chyba rutynowo i szok także będzie dobrze. Piersi dopiero teraz dają o sobie znać

reklama
O matko...jadłabym <3 Czemu mniej dietetycznie? Jajecznica jest zdrowa, ja w każdy weekend jajecznicę na boczku jem, pycha! Śniadanie białkowo-tłuszczowe jest najlepsze :) Wczoraj np. jedliśmy omlet z pomidorami i mozarella :) Jutro mam jajecznicę :)

U mnie drugie śniadanie wyglądało jak niżej, placki kakaowo-owsiane z jabłkami. Wygląda jak kupa, ale nawet smaczne :D Na lunch mam dziś dwie domowe tortille ze szpinakiem, fetą, pomidorami, szynką i kukurydzą, a na obiad kurczak w curry, ryż brązowy i kapusta kiszona :) Kolacja skromna, bo chipsy z buraka :D

1492768192-aaaaaa.jpeg
@Lanvin po zobaczeniu tej fotki jednak wole sobie sama robic sniadania hahahahaha kur......ka mam nadzieje ze samkuje lepiej ni:p:D:oz wyglada

@Lanvin ja swoje nosiłam w teczce, zbyt dużej żeby mi się zmieściła do mojej małej torebki, wracałam kiedyś od lekarza tramwajem, i z rozpędu wysiadłam i zostawiłam na siedzeniu bodajże. Jak się zorientowałam to już nie było po co wracać z płaczem wróciłam do domu. Wieczorem odebrałam telefon z centrum medycznego gdzie robiłam badania i Pani poinformowała mnie ze jakiś młody chłopak przyniósł moją teczkę do nich. W szoku byłam, że ktoś miał w sobie tyle empatii, że się chciało , że nie wyrzucił do śmieci. Od tamtej pory nosze większa torebkę :-) i staram się 10 razy patrzeć czy wszystko mam, wysiadając z tramwaju czy autobusu.

@limonka8721 Dziękuje :-) oby :-)

@Lui :) trzymam kciuki, myślę że możesz sie cieszyć :-)

@MoKa witaj mam nadzieje ze z nami bedzie ci razniej bo zawsze napewno potrafimy sie tu wesprzec no I oczywiscie prawie kazda z nas miala choc raz jakis problem by zajsc w ciaze a bywaja I bywaly takze gorsze problemy z ktorymi sie tutaj wzmagaja dziewczynki bo co moze byc gorszego od straty wyczekiwanej kruszynki ...duzo wytrwalosci ci zycze i oczywiscie by z mala pomoca udalo ci sie jak.najszybciej.zajsc w upragniona ciaze wiem jak to jest jest bo sama bedac zdrowa nie moglam zajsc przez ponad 30cykli ale przetrwalam walczylam I mam teraz obok siebie moja wysniona ksiezniczke no I oczywiscie zawziecie staram sie o drugie juz chyba 5cykl :-) w kupie sila wiec damy rade :happy::happy2:
@Spark moja mloda tez kiedys tak zasypiala ,raz to nawet zasnela z lyzeczka w buzi :eek:no dzieci niektore male tak maja mozna.powoedziec ze.to prawdziwy skarb nie trzeba nic wiele robic tylko posadzic na krzeselku do karmienia I jest odlot:laugh2:

Kurcze, dzien nie zagladalam i tyle wiadomosci, ze nie dalam rady przebrnąć przez nie wszystkie. :)

haha, o tak, bedziemy moze dostawaly rabaty jak wszystko razy 2 bedziemy kupowac :D
ale cos widze, ze bede w UK zamawiac niektore rzeczy, i moze poprosze cie o wsparcie wtedy ;)

zdążysz przed czym? :)
Ja mam 35 skończone i walcze o pierwsze :)

Alez sie stresowalam przed pobraniem wymazu!! stres okropny, a przeciez ani nic juz nie zmienie, ani wynikow od razu nie poznam, bez sensu :D
Wymaz pobrany, wynik w okolicy środy i wtedy taka konkretna wizyta u gina z Usg. oby bylo czysciutko na wymazie i w jajnikach!!!

gratulacje!!! kiedy beta?

Jasne ! Nie będzie problemu ;-)
Ponieważ jestem uparta dziś znowu dzwoniłam do fertility clinic aby zapytać się kiedyś mogę spodziewać się jakiś wieści od nich w spr terminu (wczoraj dzwoniłam żeby potwierdzić czy aby na pewno dostali moje skierowanie ) No i dowiedziałam się se mamy termin 9maja! Także trochę ponad dwa tyg i może w końcu zacznie się coś dziać [emoji7]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

@MoKa witaj mam nadzieje ze z nami bedzie ci razniej bo zawsze napewno potrafimy sie tu wesprzec no I oczywiscie prawie kazda z nas miala choc raz jakis problem by zajsc w ciaze a bywaja I bywaly takze gorsze problemy z ktorymi sie tutaj wzmagaja dziewczynki bo co moze byc gorszego od straty wyczekiwanej kruszynki ...duzo wytrwalosci ci zycze i oczywiscie by z mala pomoca udalo ci sie jak.najszybciej.zajsc w upragniona ciaze wiem jak to jest jest bo sama bedac zdrowa nie moglam zajsc przez ponad 30cykli ale przetrwalam walczylam I mam teraz obok siebie moja wysniona ksiezniczke no I oczywiscie zawziecie staram sie o drugie juz chyba 5cykl :-) w kupie sila wiec damy rade :happy::happy2:
@Spark moja mloda tez kiedys tak zasypiala ,raz to nawet zasnela z lyzeczka w buzi :eek:no dzieci niektore male tak maja mozna.powoedziec ze.to prawdziwy skarb nie trzeba nic wiele robic tylko posadzic na krzeselku do karmienia I jest odlot:laugh2:
Hehe no widzisz :D ja młodą na początku na rękach bo tak naauczona przez rodziców, jak zaszlam to w łóżeczku (płakała płakała aż przestała i zasnęła), ale nie było mnie kilka dni i rrodzice nauczyli ją spać wyłącznie w ich łóżku, teraz jak ją wkładam do łóżeczka (gdzie nie śpi ani nocą ani w południe) to dostaje histerii, bezdechow itd. Więc ostatnio znów na rekach kilka dni i już dość miałam, so...teraz mi to naa rękę :D

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to piękne śniadanie [emoji1]

Powiem wam, że co do przybierania ma wadze w ciąży. Oglądałam niedawno filmik z mamaginekolog i mówiła, że np jak ktoś ma nadwagę jak ja to najlepiej żeby waga się utrzymała czyli żeby nie przytyć w ogóle. No zobaczymy jak to kiedyś u mnie będzie.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom
Też śledzę jej profil na fb fajnie wszystko opisuje i tłumaczy dla mnie bomba ☺

Do góry