reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Jak już wspominałam nie mieszkam w Polsce, mieszkam w północnych Włoszech pracuje w piwnicy winiarskiej i przeprowadzam, organizuje degustacje win :)

[emoji64]
Ale zajebista praca, chcę taką!! Tylko w ciąży to chyba nie za bardzo [emoji3]

qdkkj44j6bi2vbec.png

reklama
Widziałyście segregator Jestem w ciąży od mamaginelokog?? Co o nim sądzicie? Ja jak będę w ciąży, to chyba zaszaleje i kupię, przynajmniej bałaganu nie będę mieć, a i M będzie miał wszystkie info w jednym miejscu [emoji12]

qdkkj44j6bi2vbec.png

Widziałyście segregator Jestem w ciąży od mamaginelokog?? Co o nim sądzicie? Ja jak będę w ciąży, to chyba zaszaleje i kupię, przynajmniej bałaganu nie będę mieć, a i M będzie miał wszystkie info w jednym miejscu [emoji12]

qdkkj44j6bi2vbec.png

Też jestem nim zainteresowana, moja koleżanka pracy posiada, całkiem solidnie wykonany, w pakiecie są tez inne ciążowe gadżety. Pewnie też sie skusze, jak sie uda :-)

Mi sie podoba ale z racji mieszkania w Wiatrakowie, raczej nie przyda mi sie.
Za to poluje na jakis ladny album ciazowy :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Hej Kochane :)

Czytam Was czytam cały czas ;)

@Spark ja też ostatnio nie mam apetytu. Wtedy myślę o dziecku i coś zjadam, ale tak to nic bym mogła nie jeść. Ale to mija. Zaczynałam ciążę z wagą 47, potem spadło do 46 a teraz mam 47,5 więc jest lepiej :)

@Lui :) ciche gratulacje.

@Lanvin tak bym chciała żeby Ci się udało :) kciuki mocno zaciśnięte. Ja już robiłam 10 dpo Ale pamiętam ten spadek ostatnio. Czekamy :)

Znam ten stres, mam to co miesiąc! Kur*** kiedyś od @ do @ mijało w 5 sekund. Odkąd się staram to trwa całą wieczność. [emoji13]

[emoji64]
No dokładnie to czekanie to masakra jakaś. Jak sobie pomyślę że to jeszcze tyle czasu to mi się niedobrze robi.

Mam podobnie, nie przypomina to bólu jaki zazwyczaj mam przed @ w ogóle dziwnie sie czyje , ale myślę że na objawy potencjalnej ciąży jest jeszcze u mnie za wcześnie (jeszcze 8 dni do terminu @) nie moge sie na niczym skupić, mój M śmiał się wczoraj jak kładł sie obok, że trzeba uważać na brzuszek, bo jak wróciłam z pracy to zasnęłam jak nigdy i spałam prawie 2 godziny ( w pierwszej ciąży tak miałam do 3 miesiąca, spałam i spałam. Eh muszę sie uzbroić w cierpliwości jeszcze kilka dni.
Trzymam kciuki :) oby to jednak był zwiastun dwóch kreseczek :)
A do jakiej wagi chciałabyś zejść??

Byłam wczoraj u koleżanki po wagę, u tej, która ma 8-miesięczną córkę. Ona ma chyba 176cm, a waży teraz 53 kg, wygląda tragicznie! Mówiłam jej, że nie powinna tak ćwiczyć i jeść więcej, ale do niej nie dociera, bo ona twierdzi, że musi brzuch zgubić, którego nie ma...u mnie np. widać brzuch niestety, nogi mam raczej szczupłe, ręce też, a w brzuch tylko idzie... Ale ona nie ma nic! I nic do niej nie dociera, chociaż ostatnio jak byłyśmy na dniach otwartych u mnie w studio fitness, to dietetyczka jej mówiła, że waży zdecydowanie za mało, powinna więcej jeść...gadaj z taką :) Ona cały czas mówi, że NIE MA KIEDY przy małej. Wkurza mnie tym trochę, ja wiem, że przy małym dziecku jest mniej czasu, ale kurcze...ja też miałam małe dziecko, a byłam sama, nie miałam faceta przy sobie, a jednak miałam czas zjeść, ogarnąć się, zrobić sobie obiad, no cokolwiek, przecież mała posiedzi w leżaczku, albo poleży na macie bez problemu, mam wrażenie, że u niej to trochę szukanie wymówek i totalny brak organizacji.

No tak jest :) Dlatego ja cały czas powtarzam, choć nadzieja z tyłu głowy wciąż się tli, tak nie będę testować i nie uwierzę, że coś może z tego być, jeśli temperatura się nie utrzyma, bo objawy mam co miesiąc i to jedynie pms :)
Moja idealna waga to 52 kg, mam 164 cm wzrostu. Teraz ważę jakieś 54. W sumie nie dużo mi zostało ale nie mogę się przebić przez tą granice. W sumie przed pierwszą ciąża tyle właśnie ważyłam. Także sukces jest ze wróciłam do tej samej wagi. Co do koleżanki to myślę że to jej wymówki. Jej pasuje to jak wygląda tylko tłumaczy się przed innymi, bo widzi ze gadają. Niektórym nie przetłumaczysz.

Witam wszystkie dzielnie walczące o swoje marzenia. Podczytuję was od pewnego czasu i Wasza niesamowita siła i pozytywne nastawienie mnie zachwyca :)
Moja historia jest długa i pokręcona...16 miesięcy starań, dwie laparoskopie w pierwszej błędna diagnoza i "fantastyczne" podejście w koszmarnym szpitalu gdzie oznajmiono mi beznamiętnie "zawsze może Pani adoptować", do tego lekarz pożal się Boże no i tak stracony czas.. druga laparoskopia już u profesjonalistów, wszystko co było pokręcone i pozrastane podobno naprawione. Niestety pierwsza naturalna próba zakończona fiaskiem, druga po CLO także właśnie zakończyła się niepowodzeniem :( dziś plamienie więc pewnie za dwa dni przyjdzie ta wredna małpa.
No i tak oto za kilka dni rozpoczynam stymulację zastrzykami no i przede mną pierwsza IUI... jedyna rzecz chyba której się boję to kolejne niepowodzenie bo już psychicznie trochę siadam...
Dzięki, że jesteście! Dajecie siłę!
Witaj :) czasem walka o marzenia i mały wielki cud trochę trwa ale wierzę że skończy się to powodzeniem. Współczuję podejścia lekarzy. Może jednak po laparoskopii coś zaskoczy. Ja miałam operacje po 3 miesiącach zaczęliśmy się starać i w 3 cyklu się udało. Także głową do góry:)
Na żywo kreska jest wyraźniejsza i to dużo.

Na żywo kreska jest dużo wyraźniejsza.
No widać:) oby to było to:) trzymam kciuki.

Ja dzisiaj chyba idę po testy owu. Zglupieje że swoim organizmem. Czuję się dziwnie, jakby na owulacje ale śluz raz jest raz go nie ma. Ponoć po tabletkach nie można sugerować się ślubem. Także zobaczę co testy pokażą. U mnie dziś dopiero 9 dc.

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Też jestem nim zainteresowana, moja koleżanka pracy posiada, całkiem solidnie wykonany, w pakiecie są tez inne ciążowe gadżety. Pewnie też sie skusze, jak sie uda :-)
Mi się bardzo podoba, a pamiętam że w poprzedniej ciąży miałam dokumenty w koszulkach i ciągle nie mogłam nic znaleźć.

Hej Kochane :)

Czytam Was czytam cały czas ;)

@Spark ja też ostatnio nie mam apetytu. Wtedy myślę o dziecku i coś zjadam, ale tak to nic bym mogła nie jeść. Ale to mija. Zaczynałam ciążę z wagą 47, potem spadło do 46 a teraz mam 47,5 więc jest lepiej :)

@Lui :) ciche gratulacje.

@Lanvin tak bym chciała żeby Ci się udało :) kciuki mocno zaciśnięte. Ja już robiłam 10 dpo Ale pamiętam ten spadek ostatnio. Czekamy :)
Dziękuję, Słońce [emoji8] pokaż brzunio [emoji8]

@limonka8721, kup testy, ale porządne jakieś :) może mierz tempke?? Jeszcze nie jest za późno, by zacząć, a będziesz miała pewność co i jak :)

qdkkj44j6bi2vbec.png

Witaj :) czasem walka o marzenia i mały wielki cud trochę trwa ale wierzę że skończy się to powodzeniem. Współczuję podejścia lekarzy. Może jednak po laparoskopii coś zaskoczy. Ja miałam operacje po 3 miesiącach zaczęliśmy się starać i w 3 cyklu się udało. Także głową do góry:)

Dzięki za dobre słowa. Pierwsza laparoskopia, podejście lekarzy to był jakiś koszmar oznajmili mi, ze mam wodniaka w jednym jajowodzie a drugi jest częściowo niedrożny i że nie mam szans na ciążę. Informację lekarka mi przekazała przy pięciu "asystentach" po czym zbadała i powiedziała, że mogę wracać na salę i dziś zostanę wypisana. Łzy mi strumieniami ciekły a oni nic... w drodze na salę usiadłam na podłodze w korytarzu w kacie zapłakana i już wstać nie mogłam. Dopiero mi jakaś pacjentka pomogła i wtedy się szanowne pielęgniarki "obudziły". Po wszystkim mój na szczęście już były lekarz stwierdził "a może niech Pani jeszcze próbuje normalnie" po tym mnie trafiło i natychmiast pojechałam do kliniki leczenie bezpłodności i dopiero tam naprawdę zaczęli się mną zajmować.
Po takich przeżyciach to już bym chciała bardzo, żeby przyszły pozytywne wieści

reklama
Kurcze, dzien nie zagladalam i tyle wiadomosci, ze nie dalam rady przebrnąć przez nie wszystkie. :)

Nic nie wyjdzie ! Będzie dobrze ! Nie stresuj się !!
W ogole te łóżeczka w pl nawet używane są tak mega drogie ze szok !! Koło 3tys podczas gdy w uk używane kupisz już za 100£!
Ja czekam na @ bo jakoś sexu nie było wtedy kiedy trzeba [emoji23]

@Spark No jak to nic nie masz ?! To Ty jesteś już w ciąży ! [emoji23][emoji23] u mnie ciąży brak a patrz co się dzieje ! Aż strach pomyśleć co będzie jak ciąża będzie ! Razem z @bertha będziemy szaleć jak się w końcu uda ! [emoji23][emoji51]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
haha, o tak, bedziemy moze dostawaly rabaty jak wszystko razy 2 bedziemy kupowac :D
ale cos widze, ze bede w UK zamawiac niektore rzeczy, i moze poprosze cie o wsparcie wtedy ;)

No to będzie ładna gromadka też marzy mi się Trojeczka ale narazie drugie nie chce wyjść nie wiem czy zdążę mam 31 lat
zdążysz przed czym? :)
Ja mam 35 skończone i walcze o pierwsze :)

@Lanvin oby tempka nie spadałaa jak ostatnio ;*
Witam nowe staraczki :)
@bertha kciuki za wizytę, niech nic Ci nie pokrzyzuje planów :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Alez sie stresowalam przed pobraniem wymazu!! stres okropny, a przeciez ani nic juz nie zmienie, ani wynikow od razu nie poznam, bez sensu :D
Wymaz pobrany, wynik w okolicy środy i wtedy taka konkretna wizyta u gina z Usg. oby bylo czysciutko na wymazie i w jajnikach!!!

Na żywo kreska jest wyraźniejsza i to dużo.
Na żywo kreska jest dużo wyraźniejsza.
gratulacje!!! kiedy beta?

Do góry