reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Gabrika[emoji26][emoji26][emoji26] nie moge uwierzyc[emoji33][emoji33][emoji33] nie wiem co powiedzieć, strasznie mi przykro!!

Windy, a niech to szlag[emoji53] No nie ma @ jeszcze wiec wiesz...u never know[emoji1364]

Renia, moja ma 10 i tez Komunia, którego macie? My 21go, w polskim kosciele. Wy tez?

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom

reklama
Lanvin, starsza jest Matylda[emoji5] dla nich Matilda a najczęściej mówią Maddie co jest akurat skrótem od Maddison i szlag mnie trafia. Teraz musi być imię łatwe do wymówienia w obu językach bez przekrecania[emoji848]

Docia, Ty coś źle dzisiaj liczysz :) owu jest przed skokiem. Skok jest, bo progesteron skacze do góry, a skacze jak pęcherzyk pęka.

18 jak nic.

qdkkj44j6bi2vbec.png
Popieram :)

Kochane, Tak na szybko. U mnie wszystko super. Parametry prawidłowe. Dzidziuś ma 7cm. Fikal koziołki i stawał na głowie cały czas :) no kosmita mały. :) co do płci jeszcze nie wiemy :) :*
Gratulacje!! Super :)

@gabrika bardzo mi przykro [emoji22][emoji22] tule Cię mocno [emoji182][emoji182]

@Lanvin kciuki żeby sen był proroczy !!

Ja właśnie wróciłam od GP, byłam u innej babki bo moja na macierzyńskim i jakieś mam dziwne odczucia ... chyba następnym razem pójdę do innej. W każdym razie, dała nam skierowania na powtórkę badań hormonalnych dla mnie i na nasienie mojego M. Powiedziała ze jak odbiorę komplet badań to mam się zjawić i wtedy ona nas skieruje na IvF. No wiec dzwonię umówić M na nasienie a oni mi wyznaczają datę na 10 maja !!! Pierwszy wolny termin. Także kolejne 5tyg. Później 2 tyg czekania na wyniki. Wiec suma sumara komplet powinnismy mieć w granicach 24 maja. A wiec nic nie przyspiesza i o czasie tak jak miałam napisane wcześniej, skierują nas w czerwcu na ivf [emoji30][emoji30] odebrałam tez wyniki swojego AMH. I jestem zdziwiona. Dwa lata temu wynik był 3,9 wiec założyłam ze teraz jak jestem starsza będzie niższy. A taM 4.1 ! (Po przeliczeniu na jednostkę w której miałam pierwsze badanie bo tu maja inne). No dziwne to. Ale w sumie Zawoja złego ze jest taki a nie gorszy ;)

W ogole Was nadrobić to jakiś kosmos ! Produkujecie jak szalone !

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Kurczę, a moze dzwon co jakis czas i zwolni sie jakies miejsce na to badanie nasienia?... miałyśmy iść razem na ivf w maju! :)
Super amh!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Popieram :)

Gratulacje!! Super :)

Kurczę, a moze dzwon co jakis czas i zwolni sie jakies miejsce na to badanie nasienia?... miałyśmy iść razem na ivf w maju! :)
Super amh!

Nie ma szans żeby zrobić to szybciej. Tutaj maja takie kolejki ze szok. Ale nie ma co marudzić. W końcu jest za darmo. A darowanemu koniowi w żeby się nie patrzy. Oni maja spowolnione ruchy - najlepszy przykład to czekanie 2tyg na wyniki nasienia mimo zenmusza to zrobić od razu . Ale dwa tyg maja na wprowadzenie wyników do systemu [emoji23][emoji23]

@cheebay my mamy ten sam problem. Dlatego w przypadku dziewczynki będzie albo Livia (bo olivia mi się złe kojarzy) albo Nel (ja ta od Stasia i Nel z pustyni i w puszczy [emoji23])

Gabrika[emoji26][emoji26][emoji26] nie moge uwierzyc[emoji33][emoji33][emoji33] nie wiem co powiedzieć, strasznie mi przykro!!

Windy, a niech to szlag[emoji53] No nie ma @ jeszcze wiec wiesz...u never know[emoji1364]

Renia, moja ma 10 i tez Komunia, którego macie? My 21go, w polskim kosciele. Wy tez?

Moja ma 23 kwiecień . My tak samo mieliśmy problem z imieniem ... chcieliśmy takie zeby i dziadki i tutaj dobrze wypowiadali i temu dziubak ma imie Victoria

Lanvin, starsza jest Matylda[emoji5] dla nich Matilda a najczęściej mówią Maddie co jest akurat skrótem od Maddison i szlag mnie trafia. Teraz musi być imię łatwe do wymówienia w obu językach bez przekrecania[emoji848]

Nie podoba Ci się imię Maddison? [emoji12]

@Bulbasek, cudny dzidź! [emoji7]

Owu jest z reguły w dniu gdy temp jest najniższa, czyli w przededniu skoku.
Owszem, moze sie zdarzyć ze jednak jest ciut pozniej, jak juz wzrośnie temp, ale raczej jest przed skokiem.
"Dni płodne" to dla mnie pojęcie ktore dla uproszczenia używają książki, artykuły zeby wskazać zasadę, ze skoro plemniki żyją do ok 5 dni, przy gorszych wiatrach 2 lub 3 dni, to znaczy ze te 5 do przed owu sa dni płodne. Oczywiście zeby dac szanse tym plemnikom to tez środowisko musi sprzyjać - czyli np śluz.
Po owulacji jajo jest zdolne do zapłodnienia tylko 12 godzin! Wiec nie ma czegoś takiego ze 2 dni po owu sa jeszcze płodne. To znowu skrót myślowy, bo a nuz sie owu przesunie, dlatego można założyć ze moze jeszcze te 2-3 dni po potencjalnej owu jeszcze moze sie przesunąć.

Dobrze prawi, polać jej!

qdkkj44j6bi2vbec.png

@gabrika bardzo mi przykro [emoji22][emoji22] tule Cię mocno [emoji182][emoji182]

@Lanvin kciuki żeby sen był proroczy !!

Ja właśnie wróciłam od GP, byłam u innej babki bo moja na macierzyńskim i jakieś mam dziwne odczucia ... chyba następnym razem pójdę do innej. W każdym razie, dała nam skierowania na powtórkę badań hormonalnych dla mnie i na nasienie mojego M. Powiedziała ze jak odbiorę komplet badań to mam się zjawić i wtedy ona nas skieruje na IvF. No wiec dzwonię umówić M na nasienie a oni mi wyznaczają datę na 10 maja !!! Pierwszy wolny termin. Także kolejne 5tyg. Później 2 tyg czekania na wyniki. Wiec suma sumara komplet powinnismy mieć w granicach 24 maja. A wiec nic nie przyspiesza i o czasie tak jak miałam napisane wcześniej, skierują nas w czerwcu na ivf [emoji30][emoji30] odebrałam tez wyniki swojego AMH. I jestem zdziwiona. Dwa lata temu wynik był 3,9 wiec założyłam ze teraz jak jestem starsza będzie niższy. A taM 4.1 ! (Po przeliczeniu na jednostkę w której miałam pierwsze badanie bo tu maja inne). No dziwne to. Ale w sumie Zawoja złego ze jest taki a nie gorszy ;)

W ogole Was nadrobić to jakiś kosmos ! Produkujecie jak szalone !

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dlaczego tak długo się czeka na wynik badania nasienia? Jakieś specjalne, szczegółowe? My mieliśmy podstawowe +morfologia i wynik po 2 godzinach.

1usavcqgt1dml95x.png

reklama
Dlaczego tak długo się czeka na wynik badania nasienia? Jakieś specjalne, szczegółowe? My mieliśmy podstawowe +morfologia i wynik po 2 godzinach.

1usavcqgt1dml95x.png

My jak robiliśmy w pl mieliśmy następnego dnia. Ale to jest Anglia. Wiadomo ze maja godzinę na zbadanie nasienia. Ale dwa tyg in zajmuje wpisanie wyników w komputer [emoji23][emoji23]

Do góry