reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

M2b jest mi strasznie przykro[emoji22][emoji22][emoji22]
Wywolywalam Cie juz tu i sie zastanawiałam gdzie sie podziewasz... życie jest naprawdę w c*huj niesprawiedliwe [emoji35]

Caltha, kiedy masz wynik przyrostu? Dziwna sprawa z ta beta, niby za mała zeby zobaczyc pęcherzyk ale jednak 240 czyli ciąża gdzies jest!![emoji848] mam nadzieje i trzymam kciuki za dobry wynik.

Lanvin, w dupę z ta @ [emoji35][emoji35]taki ładny wykres musiała spierdzielic.

Paraplu, jak ty dzis nożami rzucasz to lepiej zeby na fb nie wchodzić bo jak ci sie nawiną takie elementy jak ostatnio do rozmowy to bedzie kruchooo[emoji23] ale jak coś służę wsparciem[emoji12]

Dziewczyny nie pamietam dobrze która sie mnie pytała o moje nadciśnienie, przepraszam. Teraz mnie olśniło podczas nadrabiania ze mialam komuś odpisac.

Co do nerwów, to mimo ze poronienia nie przeszłam, to i tak ta ciąża to jeden stres póki co... jak tak bardzo zależy to chyba nie ma jak tego inaczej przejść... od owu do terminu @, od kresek do potwierdzenia ciazy, od ostrzeżeń lekarzy ze w tym wieku mam 25% na miscarriage do bijącego serduszka, od testow genetycznych do ich wyników, od wyników do kolejnej wizyty po 4 tyg i podsłuchiwania serduszka, od pobrania krwi do czekania na rezultat czy rdzeń kręgowy sie zamknął, w końcu czekanie na pierwsze ruchy i anatomiczne usg połówkowe...ufff... No jak na razie chwili wytchnienia, moze potem sie troche uspokoi na chwile, bo zaś wielkimi krokami bedzie nadchodził TEN dzien.
Także na spokojnie sie chyba nie da.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A wezzz na sama mysl mnie ku*wica bierze. Sredniowiecze ja pie*dole. Wszystko w medycynie idzie do przodu a jedynie porodom odmawia sie postepu, ku*wa jego mac! [emoji36][emoji36][emoji36][emoji36][emoji36][emoji36] czescia natury jest umieranie na odre i jakos nikt nie widzi nic zlego w walce z ta natura a jak chodzi o porodu to terror full-naturalsow jego mac! A niech im kuciamby po same lopatki porozrywa! A jak chca to niech sobie i tydzien rodza w lesie - to dopiero full-natural! Ich kuciamba ich sprawa ale niech nie wmawiaja i niech nie oklamuja dwoich pacjentek i kolezanej [emoji36] przez takie patafiany, moja koleznka ma taka traume, ze na mysl o kolejnym dziecku robi sie blada z przerazenia! Naopowiadaly jakie to cudowne bla bla bla i ze troche poboli, masazyk pomoze i bedzie cacy. Dziewczynie powinny odszkodowanie zaplacic za klamstwa! No ku*wa serio maja szczescie, ze nie dzisiaj ta rozmowa bo sie nie kontroluje dzisiaj [emoji36][emoji36] w morde bym i dala i powiedziala, ze to tez czesc natury.

I Beata, o ile w innych kwestiach jest bardzo rzeczowa to w kwestii poloznictwa gada jak zdarta plyta kompletnie ignorujac rozmowce. Wkurzyla mnie tym kolejny raz bo juz wczesniej z nia o tym rozmawialam. Ja zadawalam konkretne pytania, podawalam statystyki, mowilam o swojej opinii a ta pitu pitu o czym innym [emoji36] i na dodatek z gory postawa jakbym byla uposledzona i nie wiedziala do czego sluzy kuciamba. A wie, ze wiedze mam bo lata walkowalam anatomie, fizjologie, patologie, rowniez ginekologie i poloznictwo, psychologie, psychiatrie i to co pisalam to nie wyssane z palca rzeczy a cos co studiowalam kilka lat.

[emoji22] 60,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

Ostatnia edycja:
reklama
Za duzo sie naczytałam i teraz sie martwie troszke . W szkole jak jedna mi dziewczyna powiedziała ze w wieku 40 lat sie przekwita to myslalam ze ja walne [emoji23][emoji23]

Mnie mama urodzila majac 43 lata, a mojego K w wieku 44. Dont worry.

[emoji22] 60,7kg ---> 56,9kg ---> 52kg [emoji7]

@M2b współczuję straty ...[*] dla twojego aniołka ....
Coraz więcej ciąż kończy sie za wcześnie .... to takie nie fer .... zawsze w takich sytuacjach doszukuje sie sprawiedliwosci i pytam dlaczego ? Bo ja tego po prostu do cholery nie rozumiem dlaczego spotyka tyle przykrosci kobiety ktore tak ❤️bardzo pragną swojej kruszynki a inne po prostu tak sobie porzucają dzieciątko w śmietniku...Nie!Nie ! Rozumiem :no::hmm::sad:
@queen_b nie bądź egoistka:-) :) poslij nam trochę tych cieplych promieni slonecznych u mnie od tygodnia pogoda do du.... niby czasem.słonko zaświeci ale temperatura najwyzej do 7° :baffled:

@cheebay @Bulbasek gratuluję udanych wizyt! Bulbasku Twoj maluszek jest śliczny! :)
@M2b tak bardzo mi przykro! :( nie przejmuj się opiniami innych. Przeżyj to wspólnie z mężem. Trzymam kciuki, zebys jak najszybciej doszła do siebie :*

Witam to ja pytalam Cie o cisnienie co bierzesz i w jakich ilosciach [emoji5] ja Was czytam codziennie po kilka razy ale rzadko pisze bo nie jestem staraczka jestem juz w ciazy w 31 tyg jestem po jednym poronieniu. Kiedy sie staralam nie wiedzialam o Waszym forum a szkoda.
Bardzo ciesza mnue kazdej z Was 2 kreseczki bo sama wiem co czulam. Rowniez wiem co znaczy strata temu to forum jest mi bardzo bliskie [emoji5] pozdrawiam [emoji5]

Ha! Dobrze pamiętałam jednak, wiesz co, ja mam nadciśnienie tętnicze od lat juz chyba piętnastu, także z ciąża ma ono niewiele wspólnego w sensie pojawienia sie, natomiast ciężej jest je wyregulować wiec kontrola jest bardzo restrykcyjna. Na chwile obecna biorę labetalol- juz chyba trzecie w tej ciazy ale najlepiej działa, bez skutków ubocznych, wczesniej mialam np nifidipine i tragedia po niej. Ten teraz muszę brać 2x100mg, jeśli zacznie przekraczać 150/100 bede miała zwiekszona dawke do 2x200mg. Póki co mialam dwa incydenty, ale wczoraj powiedziała, ze jak nie były po sobie to na razie zostajemy przy tym co mam. Bez tabletek o moje cisnienie nawet nie pytaj, bo sie za glowe zlapiesz[emoji6][emoji85][emoji86]
A w pierwszej ciazy w 39 tyg dostałam stanu przedrzucawkowego dlatego tym razem 39 tydzień to jest max granica.

Paraplu, masz racje. Je wysłać do lasu i qrwa okłady z liści niech robią na rozerwane krocze[emoji23][emoji23][emoji23]

Dziękuję dziewczyny :-D
A więc nadrobilam kilka stron i moge pisać :wink:
Ja jakiś czas temu wyladowalam w szpitalu.. z bólem żołądka.. zanim przyjęli mnie na oddział mówiłam " wspaniałej " Pani dr że na izbie przyjęć po badaniach skierowano mnie do ginekologa, był pecherzyk, podwyrzszona beta ibałam się przyjmować leki. To wysłała mojego męża po test ciążowy i jak wyszła druga blada kreska to stwierdziła, że dla niej to nie jest ciąża. Ja nie miałam sily ale m myślałam że ja zabije. Nie cierpię lekarzy...
A co do wieku wyglądam może na 17:) i z racji że na studiach opiekowalam się dziećmi wiele razy słyszałam niemiłe rzeczy odnośnie zakladania rodziny w takim wieku.. ale już się przyzwyczaiłam :-D

Dziękuję dziewczyny za gratulacje. :) @sylwkaq90 miałam Cię właśnie wywołać! Jak Ty się Kochana czujesz? Czytałam na Waszym wątku, ze męczą Cię mdłości. Ja też jeszcze czasami mam, więc doskonale Cię rozumiem :* będzie lepiej.

@caltha Trzymam Kciuki Żeby Beta Przyrastala i dzidziuś się odnajdzie

@M2b tak mi przykro... nawet mi słów braknie... Dziewczyny dobrze mówią. Wyrzuć z głowy te zle słowa, które uslyszalas. Przeżyj to w takim czasie jaki Ci potrzebny.

Moja koleżanka straciła dziecko w 16 tygodniu ciąży. Jak wróciła do pracy, ja w tym czasie zostałam zatrudniona to rozmawiałyśmy sobie. Mówię jej, po jakimś czasie jak już się poznalysmy, ze jest taka dzielna a ona mi mowi: wiesz co staram się znaleźć plusy w każdej sytuacji. Gdyby nie to co się stało nigdy nie poznalabym Ciebie. To już nie chodzi o to, ze miałam łzy w oczach i ze ja jestem jakas super czy cos ale to było dla mnie coś przejmujacego. Powiedziała to mama, która straciła dziecko i przeżyła coś oktopnego. Jest teraz w 20 tyg wspierałam ja jak Jeszcze nikt nie wiedział o tej ciąży i znowu będzie dziewczynka. Jej aniołek wrócił do niej. Naprawdę aż mi się płakać chce jak to piszę.
Wy też Kochane, wszystkie, które stracilyscie Wasz skarb on powróci i jako dzieciątko i pod innymi postaciami. Życzę Wam tego z całego serca.

reklama
Do góry