reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

To jest takie na prawdę ledwo co na zdjęciu prawie nie widać
faktycznie ledwo co widoczna , może twój organizm potrzebuje więcej czasu żeby wydalić ten zastrzyk 😔 a pytałaś lekarza co jeżeli ta beta dalej będzie na jakimś poziomie ale zbyt niskim aby określić jednoznacznie to czy to już ciąża ?

reklama
dokładnie tak jak piszesz,też bym wolała na osobności i myśle ze bardzo miło by mi było bo doceniła bym to bardzo że osoba bierze pod uwagę moje uczucia 🥹
też tak myślę . Wiadomo my starające się przeżywamy takie sytuacje ,ale jakby ktoś właśnie na osobności mi powiedział to czułabym się bardzo zrozumiana przez tą osobę , i myślę że zupełnie inaczej bym później na to wszystko patrzyła . Dodatkowo miałabym czas na przestawienie tego , a nie taki szok przy wszystkich i ewentualnie trzymanie w sobie emocji żeby nikt tego źle nie odbierał

faktycznie ledwo co widoczna , może twój organizm potrzebuje więcej czasu żeby wydalić ten zastrzyk 😔 a pytałaś lekarza co jeżeli ta beta dalej będzie na jakimś poziomie ale zbyt niskim aby określić jednoznacznie to czy to już ciąża ?
W zeszłym miesiącu mi się, aż tyle nie utrzymywał wtedy był ten biochem po prostu, 3 lata temu też raczej nie więc jest to dziwne. Lekarz mi po prostu kazał zrobić bhcg z krwi 15 dni po zastrzyku i tyle 🙈

A jak sobie radzicie z oczekiwaniem na testowanie? Poprzednie cykle sobie odpuściłam. Ten wręcz przeciwnie. Staram się w ogóle o tym nie myśleć ale weź i weź. Do tego mózg najprawdopodobniej płata mi figle i we wszystkim dopatruje się objawów ciąży. Boję się kolejnego rozczarowania...

W zeszłym miesiącu mi się, aż tyle nie utrzymywał wtedy był ten biochem po prostu, 3 lata temu też raczej nie więc jest to dziwne. Lekarz mi po prostu kazał zrobić bhcg z krwi 15 dni po zastrzyku i tyle 🙈
a dzisiaj jesteś ile dni po nim ? Może następnym razem zapytaj co jakbyś znowu miała taką sytuację bo wiem że to musi być mocno denerwujące i sterujące dla ciebie skoro musisz brać leki , nie wiesz czy możesz je odstawić co wiąże się z tym że nie dostaniesz 🐒 czyli takie wszystko w zawieszeniu 😔

hej , wiem że byłaś u nas już na innych kreskach z tego co kojarzę , pominęłam jakiś post czy nie mamy cię nigdzie wpisanej ? ☺️
Możesz mnie wpisać na 15.12. 🙈 ja w sumie sama nie wiem czego się spodziewać, bo karmie piersią i cykle od września przez ciążę biochemiczna bardzo mi się rozjechały....

reklama
A jak sobie radzicie z oczekiwaniem na testowanie? Poprzednie cykle sobie odpuściłam. Ten wręcz przeciwnie. Staram się w ogóle o tym nie myśleć ale weź i weź. Do tego mózg najprawdopodobniej płata mi figle i we wszystkim dopatruje się objawów ciąży. Boję się kolejnego rozczarowania...
nie ma chyba sposobu na to , najlepiej postarać się w tym czasie ,,zająć ,, głowę jakimiś innymi rzeczami . Zająć się w tym czasie jakimś hobby , czy ogarnianiem spraw które wcześniej odkładałaś . Może to chociaż trochę odciągnie myśli o ewentualnej ciąży . Sama wiecznie szukam ,,objawów ,, macam się po cyckach i niewiadomo co jeszcze a później mówię sobie kobieto po co to robisz , przecież to ci w niczym nie pomoże 🤦

Do góry