reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

reklama
Nie wiem czy mogę/powinnam o to pytać, ale może ktoś z was doradzi. Załóżmy, że udaje mi się utrzymać ciążę i w końcu nadchodzi ten dzień, kiedy chcemy powiedzieć rodzinie.

Siostra partnera stara się bezskutecznie od kilku lat, na pewno z jakąś stratą (ale nie znam szczegółów, nie wiem na jakim etapie itp). I na jej miejscu jak byście chciały się dowiedzieć? Gdzieś czytałam, że lepiej powiedzieć jej wcześniej, na osobności a nie przy reszcie rodziny itp, żeby mogła sobie to „przetrawić”. Ale jestem ciekawa waszych poglądów czy wskazówek.
Dla mnie było by bardziej bolesne gdyby osoba chciała ukrywać to aby mnie nie zranić i dowiedziała bym się od kogo innego,myśle że normalnie powiedzieć tak jak piszesz na osobności że wam się udało,bez kombinacji naturalnie,każda z nas to wie z osób starających się dłużej ze jest to jak liść w policzek ale jeśli jest normalna to przetrawi to i zrozumie że też musieliście się o to starać i myśle że po przetrawieniu będzie się też cieszyć waszym szczęściem.

ja bym powiedziała z kolei jej na osobności, oddzielnie od rodziny.
Moja koleżanka tak zrobiła wiedząc z czym się zmagam i ja bardzo to doceniłam. Nie chciałabym się dowiedzieć przy wszystkich, bo mogłabym źle to znieść.
Jasne, to jest Twoja ciąża, masz prawo się cieszyć, ale to, ze myslisz o bliskich jak się poczują to jest bardzo miłe.
dokładnie tak jak piszesz,też bym wolała na osobności i myśle ze bardzo miło by mi było bo doceniła bym to bardzo że osoba bierze pod uwagę moje uczucia 🥹

dawaj znać jak wyniki , aż nie mogę w to uwierzyć żeby dalej wychodził duszek przy tak niskiej becie i tyle czasu po zastrzyku 😯
To jest takie na prawdę ledwo co na zdjęciu prawie nie widać

Załączniki

• IMG_1446.jpeg
    IMG_1446.jpeg
    528,8 KB · Wyświetleń: 76
reklama
Do góry