reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Witam się sobotnie,

U mnie 7dpo i oczekiwanie teraz na II kreseczki.
Aniu gratuluję objawów, a te wkrótce miną i będzie lepiej.
Lux dopiero pisałaś, że 35 tydzień, jej jak ten czas pędzi. Już nie długo powitasz synka.
Queen_b mam nadzieję, że invitro się powiedzie i będzie maleństwo.

Trzymajcie się cieplutko staraczki kochane. Czytam was na bieżąco i to pozwala trwać w staraniach i dzień taki przyjemniejszy się robi. Kciuki za wszystkie trzymam.

reklama
To były czasy [emoji4] Dlatego nie komentuje takich zabaw, póki nikomu nie dzieje się krzywda [emoji4] Niech sobie robią żarty [emoji4] taką mają świetną grupę w przedszkolu, że jak pomyślę, że za pół roku koniec i czas na szkołę, to aż sama przeboleć nie mogę, jakbym sama kończyła ten etap [emoji14]

qdkkx1hpzei65q7s.png
Sorki znów będę kontrowersyjna ... fajne są takie zabawy czy żarty pod warunkiem, że dziecko jest po stronie tego robiącego taki żart .... gorzej już jest jak Twoje dziecko jest ofiarą takich żartów i to nie raz. I jak wytłumaczyć dziecku "nie daj się" jak po prostu ma taki charakter ... wtedy już nie jest to takie fajne niestety ... :/

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Witam się sobotnie,

U mnie 7dpo i oczekiwanie teraz na II kreseczki.
Aniu gratuluję objawów, a te wkrótce miną i będzie lepiej.
Lux dopiero pisałaś, że 35 tydzień, jej jak ten czas pędzi. Już nie długo powitasz synka.
Queen_b mam nadzieję, że invitro się powiedzie i będzie maleństwo.

Trzymajcie się cieplutko staraczki kochane. Czytam was na bieżąco i to pozwala trwać w staraniach i dzień taki przyjemniejszy się robi. Kciuki za wszystkie trzymam.
To czekamy na twój test

Sorki znów będę kontrowersyjna ... fajne są takie zabawy czy żarty pod warunkiem, że dziecko jest po stronie tego robiącego taki żart .... gorzej już jest jak Twoje dziecko jest ofiarą takich żartów i to nie raz. I jak wytłumaczyć dziecku "nie daj się" jak po prostu ma taki charakter ... wtedy już nie jest to takie fajne niestety ... :/

I tu sie zgadzam w 100%. Raczej trzeba tłumaczyć dziecku, ze to nie właściwe zachowanie, bo trafi na wrażliwe dziecko i bedzie problem. Moj jest wlasnie taki wrażliwy i czuje, ze po takich żartach nie chciałby chodzić do przedszkola/szkoły i czułby sie bardzo zle psychicznie. Nie mi tam oceniać sytuacje, ale jakby znalazła u swojego dziecka w kieszenie dżdżownice to sama bym sie zdenerwowała [emoji6] cóż każdy jest inny.

Czesc dziewczyny, wracam do was :D czytałam caly czas, ale jakos weny na siadanie do kompa nie mialam. :p
Witam nowe staraczki! Na forum duzo fluidków i w kupie raźniej :D
Queen :( ale nie ma sie co załamywac, mamy teraz taką medycyne ze jeszcze sie trójeczki dorobisz :*
Lui, ech, uparly nam sie te @ w tym miesiacu... Ale ja bym jeszcze nie skreślała cyklu, rózne cuda wianki sie dzieją jak przychodzi do testowania :p
Nessi, niech ci te jajca nie robia problemów i niech rosną i pękaja! :D
Bulbasek, Siwa trzymam kciuki! :D i Generalnie za wszystkie, co by nie było :p

U mnie za to niewiele sie dzieje, @ powoli odpuszcza, dzisiaj juz chyba bedzie świety spokoj. Ale widze po dniach cyklów ze nam sie wielkie testowanie przed świętami szykuje, ależ bedą emocje! :D U mnie dopiero 5dc, ale do owulki pewnie dni zlecą jak szalone, tylko po to zeby sie wlec w lutealnej :D No ale co zrobisz jak nic nie zrobisz :p
A za oknem sloneczko! :oo:

Oni nie robią sobie krzywdy, ani się z siebie nie nabijają. Robią sobie w przedszkolu żarty nawzajem i nikt z tego powodu nie płacze. Gdyby to był problem, to bym zareagowała, ale nie jest.

qdkkx1hpzei65q7s.png

Moze uznacie to za popadanie w skrajność, ale takie żartu teraz sa śmieszne, wiec nikt nie reaguje, ale z wiekiem pomysły bedą coraz "lepsze" i coraz trudniej bedzie dziecku wytłumaczyć, ze to moze być krzywdzące, bo skoro kiedyś to nie było problemem to dlaczego nagle miałoby to być zle. Fajnie, ze macie taka grupę w przedszkolu, gdzie nie ma dzieci mniej pewnych siebie, bardziej wrażliwych, ale za jakis czas na pewno spotkacie na swojej drodze dzieci, które bedą odbieraly takie żarty jako atak na ich osobę.

I tu sie zgadzam w 100%. Raczej trzeba tłumaczyć dziecku, ze to nie właściwe zachowanie, bo trafi na wrażliwe dziecko i bedzie problem. Moj jest wlasnie taki wrażliwy i czuje, ze po takich żartach nie chciałby chodzić do przedszkola/szkoły i czułby sie bardzo zle psychicznie. Nie mi tam oceniać sytuacje, ale jakby znalazła u swojego dziecka w kieszenie dżdżownice to sama bym sie zdenerwowała [emoji6] cóż każdy jest inny.

Jest różnica między zwykłymi żartami dla zabawy, a robieniem sobie chamskich żartów i nabijaniem się z kogoś bez powodu. Nie będę wchodzić z butami i robić problemu z niczego, jeśli nie ma ku temu powodu. Jak my byłyśmy małe, to różne rzeczy się robiło. Teraz mamy inne czasy i ze wszystkiego robi się problem, nawet jeśli nie trzeba. Monitoruje sytuację w przedszkolu na bieżąco i jeśli coś byłoby nie tak, to bym o tym wiedziała i mogłabym zareagować. Jeśli widzę, że chłopaki dobrze się bawią, nikomu krzywda się nie dzieje, to nie widzę powodu, żeby czegoś dziecku zabraniac. Dzieci muszą się nauczyć w funkcjonowania w grupie, a my jako rodzice możemy im tylko wskazywać drogę. Mojemu dziecku tłumaczę co jest właściwe, a co nie o on o tym wie. Wie gdzie jest granica i póki co jej nie przekracza [emoji4] ale oczywiście masz prawo mieć inne zdanie i na to wpływu nie mam [emoji4]

qdkkx1hpzei65q7s.png

reklama

Święta racja... Niestety dzieci potrafią być podłe i bezlitosne. Uważam, że na pewne zachowania naszych pociech nie możemy przymykać oczu.

Do góry