reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Cześć. W sobotę powtórzyła betę, wynik 0.72 niestety, Duphaston nie pomógł. Wczoraj wieczorem dostałam krwawienia, czuje się kiepsko, słabo mi i niedobrze mi jest cały czas. Brzuch boli. Nie poszłam dziś do pracy.

reklama
Hajmal jak się czujesz? Jakieś objawy? :) ja podchodzę do wszystkiego bardzo racjonalnie i się nie nakręcam.... podbrzusze jak na @ wiec cierpliwie czekamy.
u mnie za każdym razem jest inaczej, teraz nic nie boli, jestem po 4 jajeczkowaniu po poronieniu, , śluzu prawie nie ma, żadnych dolegliwości, najprawdopodobniej miałam jajeczkowanie bo mi test wyszedł ładny ciemny ale monitoringu nie mam wiec pewności
tez nie, poczekamy zobaczymy
Zaznaczasz tekst i pokazuje Ci sie w takiej chmurce cytat lub odpowiedz :)

No właśnie się czuję, ale brakuje mi podstawowego objawu - czyli białego śluzu. Normalnie Sahara. Ale u mnie coś w ogóle z tym śluzem słabo - jak miałam owu - to gin powiedział ,że w środku "piękny śluz", a na zewnątrz nic nie było . Jednak w dwóch moich ciążach miałam ten śluz, a teraz nie.
Więc tak: bolą mnie piersi - mam wrażenie, że inaczej niż na @ - bardziej po bokach, wydaje mi się, że wyszły mi bardziej żyłki na nich. Dzisiaj czułam w ustach jakiś taki metaliczny posmak, miałam dwa razy zgagę. I wydaje mi się, że właśnie mam ciemniejsze zabarwienie "tam" - co zawsze było u mnie ewidentnym objawem. Być może to hormony przed @ też tak wpływają - sama nie wiem. Mam dostać @ w piątek, test już mam kupiony. Dziś jest mój 25 dc przy cyklach 28 dniowych. @ Powinna przyjść w piątek. Oczywiście kusi mnie jak diabli, żeby wykonać test - ale chyba za wcześnie? Jak sądzisz? A jakie Ty masz objawy?

To jak to jest z tym śluzem w ciąży ? Pytam bo walczę dopiero o pierwsze dziecko :-)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

To jak to jest z tym śluzem w ciąży ? Pytam bo walczę dopiero o pierwsze dziecko :-)
image.png
tu chyba najlepiej wyjaśnili, jak sie zbliża jajeczkowanie to śluzu jest zazwyczaj duzo i jest taki jak białko jaja kurzego - taki glut. Jak Ci wyjdzie pozytywny test to zaraz zacznie śluz

Queen ja byłam 2 razy w ciąży i na początku nie miałam jakiegoś szczególnego śluzu, nawet sucho miałam, dopiero w 6 tyg. miałam sporo śluzu.
Ja w tamtym cyklu tak się dałam nabrać na objawy ciążowe, że szok. Jeszcze 2 dni okres mi się spóźniał. Myślałam że jestem w ciąży i że test to tylko formalność. Mój organizm i przeczucie było zgodne. A tu na teście 1 kreska a wieczorem @ przyszła.Już się tak nie dam nabrać następnym razem. Dziś idę do ginki (chce mi się jak cholera) ale liczę, że zrobi mi usg i powie czy owulka była. Dziś mam 16 dc. Zauważyłam , że jak wchodzę w fazę poowulacyjną to często robi mi się niedobrze, pewnie to przez wzrastający progesteron.

Może da rade ? Trzeba mieć nadzieję kochana :-)
Ja się potem pobeczalam ale na drugi dzień miałam już to wszystko w tyłku ;)
Wózek piękny :D rozwiązanie juz tuż tuż :-) a radzisz tam gdzie przyjmuje twój prowadzący czy jest Ci wszystko jedno? Bo tutaj mam mętlik w głowie :szok:
moja lekarka jest ze szpitala z Poznania z ul Polnej i ten szpital ma rozne opinie, ona moze mi zrobic cc jak chce, ale taka przyjemnosc kosztuje 2500, alebo zapisac mnie na cc w tym szpitalu, ale wtedy potnie mnie lekarz jaki sie trafi...mam w listopadzie mam wizyte u okulisty i wyda decyzje czy moge sn czy musi byc cc..mam wybrany szpital w takiej miejscowosci Szubin, dosc daleko, bo jakies 50 km, ale opinie super i jak wyda okulista decyzje to jade go obejrzec

reklama
Z tego co słyszałam to jak się było aktywnym przed ciąża to nawet nieskazane żeby nagle zasiąść na tyłku, tylko zwolnić.
Tak piszą owszem to tak samo jak pisza ze sie kochać mozna , żeby nie przynudzać po raz kolejny to wszytko zależy , jak ma być dobrze to bedzie jak ma być zle bedzie źle. Ja w 3 miesiacu ciazy na Sokolice wyszłam, w 2 - gim jechałam na drugi koniec polski i nic mnie nie bolało wszytko ok do czasu az się wszytko zawaliło , jesli sie uda to sobie kupię fotel a dokładnie mąż mi go kupi o taki ,
upload_2016-10-17_13-11-39.jpeg

i spędzę w nim następne 9 miesięcy, chuchając i dmuchając na zimne . Zero basenów, pracy, jazdy samochodem, ogródka, sprzątania, zakupów itd. Za duzo mnie kosztuje testowanie teorii ludzi którzy twierdza ze ciążą to nie choroba

Załączniki

• upload_2016-10-17_13-11-39.jpeg
    upload_2016-10-17_13-11-39.jpeg
    3,9 KB · Wyświetleń: 977
Do góry