reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Mania ja tez plamie juz od 3 dni. Mialam brazowo, pojedynczy incydent z krwia i dalej brazowo. Od wczoraj w miare "sucho". Implantacji raczej nie obstawiam bo juz brzuch boli na @.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam normalną okresową krew, żadnych brązowych plamień więc nie mam wątpliwości
Ale ja żadnych leków oprócz luteiny nie biorę

Napisane na HTC Desire 510 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
U mnie dziś 10dc ... nudno jakoś
Bertha jak tam u Ciebie ? Działasz? Kiedy masz owu?
Nimitii, queenb a Wy?

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie dopiero 6dc.. zaczęłam brać clo. Za 5dni zacznę testy owu robić. I bobosexy wejdą w zycie ;-) i tak samo jak Nimiti ostatni cykl naturalnych starań. W piątek byłam u gp wzięłam skierowanie na ponowne badania nasienia i moj M ma wizytę 11.11 zobaczymy jakie beda wyniki 2tyg pozniej.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aleksandra na początku nie ma dużo tych objawów ciazowych.Mi objawy pojawiały się w 6 czy w 7 tyg.ciazy.Ja bym się nie sugerowała objawami.Ja chodziłam z martwym zarodkiem 3,5 tyg.I miałam mega ciążowe objawy wiec te objawy to też nie jest jakiś wyznacznik.Zajmij sobie czym myśli i ciesz się ze zobaczylas II kreski na teście.

U mnie dopiero 6dc.. zaczęłam brać clo. Za 5dni zacznę testy owu robić. I bobosexy wejdą w zycie ;-) i tak samo jak Nimiti ostatni cykl naturalnych starań. W piątek byłam u gp wzięłam skierowanie na ponowne badania nasienia i moj M ma wizytę 11.11 zobaczymy jakie beda wyniki 2tyg pozniej.

Rozumiem. Chciałabym bardzo aby Wam się udało ... tak na przekór światu, wszystkim badaniom [emoji6] ja wciąż mam nadzieję [emoji173]
Ja przez ostatnie sytuacje jestem jakaś skonfundowana. Sama nie wiem czego chce .... ta jesień mnie dobija ... eh
I jeszcze jak wczoraj słyszałam o dwóch sytuacjach jak matki dzieci porzucaja i wyjeżdżają za granicę z kochankami to mnie potargalo. I jedna to zostawiła corke z przybranym ojcem a ona traktuje go jak ojca bo zna tylko jego. A on chce ja odstawić do babci....Matko jak to dziecko ma się czuć jak porzuca ja matka i za chwilę ojciec .... tragedia. Może powinnam takie biedne dziecko zaadoptować .... jest tak dużo takich nieszczęśliwych dzieci ... sorki ale jeszcze nie jestem w ciąży a już takie wrażliwości się ze mnie wylewaja :/

Rozumiem. Chciałabym bardzo aby Wam się udało ... tak na przekór światu, wszystkim badaniom [emoji6] ja wciąż mam nadzieję [emoji173]
Ja przez ostatnie sytuacje jestem jakaś skonfundowana. Sama nie wiem czego chce .... ta jesień mnie dobija ... eh
I jeszcze jak wczoraj słyszałam o dwóch sytuacjach jak matki dzieci porzucaja i wyjeżdżają za granicę z kochankami to mnie potargalo. I jedna to zostawiła corke z przybranym ojcem a ona traktuje go jak ojca bo zna tylko jego. A on chce ja odstawić do babci....Matko jak to dziecko ma się czuć jak porzuca ja matka i za chwilę ojciec .... tragedia. Może powinnam takie biedne dziecko zaadoptować .... jest tak dużo takich nieszczęśliwych dzieci ... sorki ale jeszcze nie jestem w ciąży a już takie wrażliwości się ze mnie wylewaja :/

Rozumiem bo ja tez mam rożne myśli i jestem jakoś dziwnie rozbita ... tez mnie nachodzą myśli na adoptowanie dzieciątka ... jest tyle dzieci bez rodzin ... moze jak juz będę miec swoje adoptujemy jakaś śliczna mulatke ;-)

Cześć dziewczyny,
od jakiegoś czasu czytam wasze forum :) kibicuje wam, żeby w końcu się udało i gratuluję tym, które będą "niedługo" mamusiami :) Znalazłam to forum szukając informacji o tarczycy.
Z mężem chcieliśmy się starać o dzidziusia tuż po ślubie, ale moje wyniki TSH nie były zadowalające. Moje TSH wynosiło 6,68 w sierpniu. We wrześniu byłam u endo i przepisała mi euthyrox 75 (biorę pół tabletki). Po 3 tyg zbadałam i spadło mi do 3,98, więc chyba dobrze. Po wizycie endokrynolog powiedziała, że możemy po tygodniu brania starać się o dziecko. We wrześniu miałam owulację (podczas owulacji mam dość mocne bóle jajników), ale się jeszcze nie staraliśmy, bo jak wiadomo z tą tarczycą nie ma żartów. W tym miesiącu spróbujemy, ale ogólnie się nie będziemy spinać, będzie to będzie.
Jeśli można, to proszę mnie wpisać do tabelki :) Imię: Sylwia, wiek: 26, starania o pierwsze dziecko, cykl ostatnio 28, ale zdarza się nawet po 31 dni. Następna @ około 2.11. Dzisiaj jest 13 dc :)

Pozdrawiam

Cześć dziewczyny,
od jakiegoś czasu czytam wasze forum :) kibicuje wam, żeby w końcu się udało i gratuluję tym, które będą "niedługo" mamusiami :) Znalazłam to forum szukając informacji o tarczycy.
Z mężem chcieliśmy się starać o dzidziusia tuż po ślubie, ale moje wyniki TSH nie były zadowalające. Moje TSH wynosiło 6,68 w sierpniu. We wrześniu byłam u endo i przepisała mi euthyrox 75 (biorę pół tabletki). Po 3 tyg zbadałam i spadło mi do 3,98, więc chyba dobrze. Po wizycie endokrynolog powiedziała, że możemy po tygodniu brania starać się o dziecko. We wrześniu miałam owulację (podczas owulacji mam dość mocne bóle jajników), ale się jeszcze nie staraliśmy, bo jak wiadomo z tą tarczycą nie ma żartów. W tym miesiącu spróbujemy, ale ogólnie się nie będziemy spinać, będzie to będzie.
Jeśli można, to proszę mnie wpisać do tabelki :) Imię: Sylwia, wiek: 26, starania o pierwsze dziecko, cykl ostatnio 28, ale zdarza się nawet po 31 dni. Następna @ około 2.11. Dzisiaj jest 13 dc :)

Pozdrawiam

Witaj Nowa Staraczko :) trzymam kciuki za Ciebie :) Jeśli chodzi o tarczyce, bardzo ważna jest suplementacja jodu oraz picie min. raz dziennie wody lekko gazowanej z dodatkiem ziarenka soli klodawskiej. Minerały są ważne. Polecam posłuchać Jerzego Ziebe lub poczytać Ukryte terapie ;) pomoc od natury na pewno nie zaszkodzi. Powodzenia :)

reklama
Do góry