reklama
oj to się biedak umęczy...
nie wiem czego używasz, ale mnie i moim maluchom przy katarze (mi przy zatokach) pomaga argol - to jest esencja karmelitańska na spirycie - parę kropel do kąpieli i parę potem na poduszkę - u mnie działa jakby odkurzaczem mi ktoś nos wyczyścił...
może Twojemu też pomoże
Dzięki Magoo, rozejrzę sie za tym specyfikiem
Przeżywałam tak jak Ty, ale trzeba starać się wyluzować. Na siłę jeszcze nic się nie osiągnęło. Wiem ... łatwo powiedzieć ... ale cząstka sukcesu tkwi w głowie niestety. Ja przy kolejnych staraniach podejdę z innym podejściem do tego .. nie chcę znowu przechodzić tego koszmaru od nowa.
Dziewczyny a ja nigdy nie umiałam zastosować tego zalecanego luzu w staraniach. Ile jasie nasłuchałam...odpocznij, zrelaksuj się, odpuść....taaaa ciekawe jak to zrobić. Musiałabym chyba sobie mózg wyjąć z głowy i w automacie na szybkich obrotach wyprać :/.
Jedyne, co juz powoli działo sie w mojej głowie, to myslenie nad tym, czy mogę być szcześliwa, nie mając dziecka, zaczęłam zaglądać do wewnątrz siebie pod tym kątem.
Na szczeście w porę przyszła ciąża, po tym udanym cylu miałam mieć zabieg HSG.
Mamuniol
Fanka BB :)
[emoji2] ja w tym miesiącu bastuje. Jedziemy na wakacje w czerwcu i boję się że najgorszy okres mi przypadnie właśnie podczas wyjazdu. W ciążach z chlopakami miałam do około 11 tygodnia helikopter i wieczne mdłości. Musiałam brać dupka, który mi jeszcze potęgował objawy. Dlatego postanowiliśmy z mężem że ten cykl odpuscimy.Mamuniol wrocilam do pierwszej strony i dopiero zauwazylam ze tez masz od @ 8.04 :-)
i ze mniej wiecej w tym samym czasie będziemy "cosik" majstrować hahaha
Ale następny będzie nasz[emoji1] trzymam kciuki aby Tobie się udalo teraz i żebyśmy już nie musiały razem się starać, a żebym tylko cię gonila w przyroscie wagi[emoji1]
Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom
Mamuniol
Ja też z tych co odpuścić nie potrafią. Tyle razy sobie próbowałam wytłumaczyć że nie mogę na okrągło się zadreczac ale się nie da. Teraz mieliśmy dopiero 3 podejście więc jeszcze nie jestem w fazie totalnego nakręcono, ale przypuszczam że jeśli nasze starania zbyt długo się przeciągnąć to powrócą czarne wizje i obsesja starań.Dziewczyny a ja nigdy nie umiałam zastosować tego zalecanego luzu w staraniach. Ile jasie nasłuchałam...odpocznij, zrelaksuj się, odpuść....taaaa ciekawe jak to zrobić. Musiałabym chyba sobie mózg wyjąć z głowy i w automacie na szybkich obrotach wyprać :/.
Jedyne, co juz powoli działo sie w mojej głowie, to myslenie nad tym, czy mogę być szcześliwa, nie mając dziecka, zaczęłam zaglądać do wewnątrz siebie pod tym kątem.
Na szczeście w porę przyszła ciąża, po tym udanym cylu miałam mieć zabieg HSG.
Martyska30
Dziewczyny mam takie pytanko...mierzycie temperaturę? Powiedzcie kiedy niby jest owulacja jak temperatura rośnie czy spada? Dopiero 1 cykl mierze i chce jakoś to ogarnac[emoji5]
Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom
Mamuniol
Nie pomogę, bo nie mam do tego cierpliwości [emoji12] kiedyś próbowałam, ale takie bzdury mi wychodzily. Nie mój tryb życia żeby mierzyć temp.Dziewczyny mam takie pytanko...mierzycie temperaturę? Powiedzcie kiedy niby jest owulacja jak temperatura rośnie czy spada? Dopiero 1 cykl mierze i chce jakoś to ogarnac[emoji5]
Martyska30
No właśnie też mi dziwne wychodza[emoji5]zwłaszcza ze byłam na usg i wiem kiedy był owulka...Nie pomogę, bo nie mam do tego cierpliwości [emoji12] kiedyś próbowałam, ale takie bzdury mi wychodzily. Nie mój tryb życia żeby mierzyć temp.
Mamuniol
Pamiętam jak kiedy..kiedyś. . Chodziliśmy z mężem na nauki przedmalźenskie i w ramach tego mieliśmy kilka spotkań w poradni planowania rodziny... pani, która prowadziła zajęcia powiedział mi wtedy, że potrzeba kilka miesięcy zanim się dobrze pozna swój organizm i zacznie rozumieć mechanizm cyklu... trochę miała racje bo jej wykresy były idealne a moje jakieś kosmiczne. Zresztą oprócz samej temp trzeba było badać twardość szyjki, śluz itd... ja wolałam usg[emoji2]
reklama
Martyska30
Ja tak bardziej z ciekawości zaczęłam badać...usg to pewność...chodzicie Ci miesiąc na usg?Pamiętam jak kiedy..kiedyś. . Chodziliśmy z mężem na nauki przedmalźenskie i w ramach tego mieliśmy kilka spotkań w poradni planowania rodziny... pani, która prowadziła zajęcia powiedział mi wtedy, że potrzeba kilka miesięcy zanim się dobrze pozna swój organizm i zacznie rozumieć mechanizm cyklu... trochę miała racje bo jej wykresy były idealne a moje jakieś kosmiczne. Zresztą oprócz samej temp trzeba było badać twardość szyjki, śluz itd... ja wolałam usg[emoji2]