reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
oj to się biedak umęczy...
nie wiem czego używasz, ale mnie i moim maluchom przy katarze (mi przy zatokach) pomaga argol - to jest esencja karmelitańska na spirycie - parę kropel do kąpieli i parę potem na poduszkę - u mnie działa jakby odkurzaczem mi ktoś nos wyczyścił...
może Twojemu też pomoże

Dzięki Magoo, rozejrzę sie za tym specyfikiem ;)

Przeżywałam tak jak Ty, ale trzeba starać się wyluzować. Na siłę jeszcze nic się nie osiągnęło. Wiem ... łatwo powiedzieć ... ale cząstka sukcesu tkwi w głowie niestety. Ja przy kolejnych staraniach podejdę z innym podejściem do tego .. nie chcę znowu przechodzić tego koszmaru od nowa.

Dziewczyny a ja nigdy nie umiałam zastosować tego zalecanego luzu w staraniach. Ile jasie nasłuchałam...odpocznij, zrelaksuj się, odpuść....taaaa ciekawe jak to zrobić. Musiałabym chyba sobie mózg wyjąć z głowy i w automacie na szybkich obrotach wyprać :/.

Jedyne, co juz powoli działo sie w mojej głowie, to myslenie nad tym, czy mogę być szcześliwa, nie mając dziecka, zaczęłam zaglądać do wewnątrz siebie pod tym kątem.

Na szczeście w porę przyszła ciąża, po tym udanym cylu miałam mieć zabieg HSG.

Mamuniol wrocilam do pierwszej strony i dopiero zauwazylam ze tez masz od @ 8.04 :-)
i ze mniej wiecej w tym samym czasie będziemy "cosik" majstrować hahaha
[emoji2] ja w tym miesiącu bastuje. Jedziemy na wakacje w czerwcu i boję się że najgorszy okres mi przypadnie właśnie podczas wyjazdu. W ciążach z chlopakami miałam do około 11 tygodnia helikopter i wieczne mdłości. Musiałam brać dupka, który mi jeszcze potęgował objawy. Dlatego postanowiliśmy z mężem że ten cykl odpuscimy.

Ale następny będzie nasz[emoji1] trzymam kciuki aby Tobie się udalo teraz i żebyśmy już nie musiały razem się starać, a żebym tylko cię gonila w przyroscie wagi[emoji1]

Napisane na SM-G903F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny a ja nigdy nie umiałam zastosować tego zalecanego luzu w staraniach. Ile jasie nasłuchałam...odpocznij, zrelaksuj się, odpuść....taaaa ciekawe jak to zrobić. Musiałabym chyba sobie mózg wyjąć z głowy i w automacie na szybkich obrotach wyprać :/.

Jedyne, co juz powoli działo sie w mojej głowie, to myslenie nad tym, czy mogę być szcześliwa, nie mając dziecka, zaczęłam zaglądać do wewnątrz siebie pod tym kątem.

Na szczeście w porę przyszła ciąża, po tym udanym cylu miałam mieć zabieg HSG.
Ja też z tych co odpuścić nie potrafią. Tyle razy sobie próbowałam wytłumaczyć że nie mogę na okrągło się zadreczac ale się nie da. Teraz mieliśmy dopiero 3 podejście więc jeszcze nie jestem w fazie totalnego nakręcono, ale przypuszczam że jeśli nasze starania zbyt długo się przeciągnąć to powrócą czarne wizje i obsesja starań.

Dziewczyny mam takie pytanko...mierzycie temperaturę? Powiedzcie kiedy niby jest owulacja jak temperatura rośnie czy spada? Dopiero 1 cykl mierze i chce jakoś to ogarnac[emoji5]

Napisane na SM-J500FN w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny mam takie pytanko...mierzycie temperaturę? Powiedzcie kiedy niby jest owulacja jak temperatura rośnie czy spada? Dopiero 1 cykl mierze i chce jakoś to ogarnac[emoji5]

Nie pomogę, bo nie mam do tego cierpliwości [emoji12] kiedyś próbowałam, ale takie bzdury mi wychodzily. Nie mój tryb życia żeby mierzyć temp.

Pamiętam jak kiedy..kiedyś. . Chodziliśmy z mężem na nauki przedmalźenskie i w ramach tego mieliśmy kilka spotkań w poradni planowania rodziny... pani, która prowadziła zajęcia powiedział mi wtedy, że potrzeba kilka miesięcy zanim się dobrze pozna swój organizm i zacznie rozumieć mechanizm cyklu... trochę miała racje bo jej wykresy były idealne a moje jakieś kosmiczne. Zresztą oprócz samej temp trzeba było badać twardość szyjki, śluz itd... ja wolałam usg[emoji2]

reklama
Pamiętam jak kiedy..kiedyś. . Chodziliśmy z mężem na nauki przedmalźenskie i w ramach tego mieliśmy kilka spotkań w poradni planowania rodziny... pani, która prowadziła zajęcia powiedział mi wtedy, że potrzeba kilka miesięcy zanim się dobrze pozna swój organizm i zacznie rozumieć mechanizm cyklu... trochę miała racje bo jej wykresy były idealne a moje jakieś kosmiczne. Zresztą oprócz samej temp trzeba było badać twardość szyjki, śluz itd... ja wolałam usg[emoji2]

Ja tak bardziej z ciekawości zaczęłam badać...usg to pewność...chodzicie Ci miesiąc na usg?

Do góry