reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Cześć dziewczyny!
Dzięki za kciuki, ale dzisiaj negatyw. Ale jeszcze nie puszczajcie, jeszcze nadzieja jest ;)

Lux kciuki na wizyte!!

Motylkowa! Ty ostatni test robiłaś 2 tyg temu??? To pewnie wielkiego fasola tam masz w brzuszku i nic nie wiesz :) nie musisz żadnych lekarstw dołożyć w ciąży? Moze jednak skusisz sie na test?

reklama
Cześć dziewczyny
Przepraszam że się nie odzywam, w pracy jestem non stop prawie, atak nie w pracy to chatę ogarniam i dziecia.
U mnie @ dalej nie ma - dobrze ze mnie przezucilyscie do poczekalni. 12.08 mam wizytę u gina, mam nadzieję że to nic poważnego, test ujemny, z 2 tyg temu robiłam.

LUX kciuki za wizytę
Nie powtarzałaś testu? Może warto. Oby wszystko było w porządku.

U nas wczoraj 10dc i spontanicznie zaszaleliśmy w środku nocy. To pierwszy z płodnych dni, więc pewnie bez znaczenia, ale że starania zaczynamy we wrześniu, a ciąża jest wprost proporcjonalna do jej chcenia lub niechcenia, to wszystko może się zdarzyć.[emoji4]

Miłego dnia kochane. [emoji4]

Liczba zaciążonych na naszym wątku potwierdza, że jednak czas wakacji jest okresem bardzo sprzyjającym w zachodzeniu w ciążę. Ja raz zaszłam w maju, potem na początku września, więc miesiące ciepłe.Mam nadzieję, że w końcu zaskoczę, bo tych ciepłych miesięcy za dużo już nie zostało. U mnie dziś 21 dc, jeszcze 7 dni zostały do terminu @. 13 dc miałam jednorazowe plamienie, myślę, że to owulacyjne, bo śluz i ochota wtedy była. Czy te plamienie wskazuję nadchodzącą owulację czy że jest już w trakcie owulacji?
bertha i co testowałaś już?
lux kciuki zaciśnięte! Ale u ciebie ten suwaczek gna. Za chwilę będzie półmetek.
kolekcjonerka a w pierwszą ciążę też tak szybko zaszłaś?Dałaś mi nadzieję, bo ja mam 34,5 l i miałam już myśli, że jeśli chodzi o ciążenie i rodzenie to jestem już emerytką i moja płodność już spada. Tak zresztą gdzieś wyczytałam, że klientki w tym wieku są tak postrzegane przez personel medyczny.Zauważyłam też, że jak komuś się nie uda do 3 cyklu zajść to potem ten czas starań niestety się wydłuża. Mi już leci 7 cykl.

anulka_p a dlaczego chcecie starać się od września?
Wchodzimy w ostatnią fazę przeprowadzki. Masa pracy, stresu, dzwigania, remont, brud, syf, sprzątanie i jeszcze raz stres. Może nawet nie sama przeprowadzka jest problemem jako taka, ale fakt, ze mąż przebywa na tym naszym placu boju na okrągło. Śpi tam, je, idzie do pracy, jedzie tam i zostaje, a że wczoraj byliśmy wybrać podłogę i oświetlenie do łazienki, to wyjątkowo spotkaliśmy się w sypialni. [emoji4]

Oh oh jak się fajnie czyta takie wesołe, pozytywne wiadomości :D
Ja dzisiaj 13dc, objawów owulacji brak. Wczoraj nie było bobosexow bo zwyczajnie nie miałam ochoty, a tak jak pisałam, od dwóch miesięcy się nie nakrecam, nie mierze, nie robię owulacyjnych i przytulam się kiedy chcę, a nie kiedy "muszę", przynajmniej lekki luz psychiczny :D

Oh oh jak się fajnie czyta takie wesołe, pozytywne wiadomości :D
Ja dzisiaj 13dc, objawów owulacji brak. Wczoraj nie było bobosexow bo zwyczajnie nie miałam ochoty, a tak jak pisałam, od dwóch miesięcy się nie nakrecam, nie mierze, nie robię owulacyjnych i przytulam się kiedy chcę, a nie kiedy "muszę", przynajmniej lekki luz psychiczny :D
Spark i ja muszę wziąć z Ci przykład bo już wysiadam psychicznie. Będzie co ma być [emoji4]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Spark i ja muszę wziąć z Ci przykład bo już wysiadam psychicznie. Będzie co ma być [emoji4]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Właśnie, będzie co ma być :) przecież nie musi się udać w tym cyklu, najwyżej poczekam jeszcze kilka, ale uda się w końcu:) a naprawdę czuje się lepiej jak nie muszę co rano mierzyć temp. I zastanawiać się, czy jest już wyższa, czy nie, testy owu tak samo: jest pozytywny czy może jeszcze kreski nie są identyczne...:))
Będzie co ma być :D

reklama
Właśnie, będzie co ma być :) przecież nie musi się udać w tym cyklu, najwyżej poczekam jeszcze kilka, ale uda się w końcu:) a naprawdę czuje się lepiej jak nie muszę co rano mierzyć temp. I zastanawiać się, czy jest już wyższa, czy nie, testy owu tak samo: jest pozytywny czy może jeszcze kreski nie są identyczne...:))
Będzie co ma być :D
Od razu czuć od ciebie moc! [emoji4] Czytam i wiem, że jest lepiej. [emoji4] Ja po zajściu w pierwszą ciążę przestałam mierzyć temperaturę, zapisywać wszystkie możliwe objawy, wygląd śluzu itd. ,ale u mnie z kolei wywołuje to lekki stres, tak jakbym nie przygotowała się należycie do starań. Takie uczycie jak przed egzaminem, kiedy wiem że nie ogarnęłam całego materiału.

Do góry