reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Kochane moje, byłam na pierwszym usg! Moje szczęście ma 2,5 mm i mocne serduszko! :-) <3
Tak długo o mojego okruszka walczyłam, dzięki Wam się nie poddałam, zawsze można tu liczyć na miłe słowo i wsparcie :-*

Bardzo sie cieszę! Daj nacieszyć oczy, wstaw zdjęcie okruszka!! :)

Zobacz załącznik 765798
Dziewczyny co powiecie? Kiedy ta owulka?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Pozytyw w 11dc ale pozno wieczorem wiec owulka wczoraj lub dzisiaj rano.
A zmienił ci sie juz śluz na kremowy?
U mnie nawet jak nic nie liczę, nie mierze temp i nie testuje owu to wiem ze była jak następnego dnia zmieni mi sie śluz na kremowy, a był rozciągliwy wczesniej.

Dziewczyny,
po pierwsze chciałam z całego serca Wam podziękować za gratulacje:) Podnosicie na duchu, wspieracie, dodajecie otuchy, cieszycie się czyimś szczęściem, ale też płaczecie z innymi. Jesteście prawdziwą Grupą Wsparcia.

Ja chciałam żeby różnica wieku nie była większa niż 7 lat między dziećmi. I doopa. Chcieć sobie można i planować ;) i w tym momencie nasza rola się kończy.
ja też zawsze chciałam mieć małą róznicę wieku, ale też nie wyszło. Sama ma 10 lat młodszego i 10 lat starszego brata i nasze relacje są słabe:/

Kolekcjonerka super wieści!Gratulacje! Który cykl starań miałaś? Dużo było bobosexów i kiedy? Jakieś objawy ciążowe miałaś na tym etapie?
cykl 2. Bobosexy 6,9,14,17,20dc. Czyli raczej rzadko... a jednak...

Opowiadajcie mamuśki o objawach i w ktorych dc wyszly testy :D

GRAATULACJE!! :):)
Podpinam sie pod pytania dziewczyn wyzej - opisuj jak to zrobilas i jakie objawy dokladnie :):):)

Pytacie o objawy... szczerze to nie wolałam nic nie nadinterpretowywać. W 1 cyklu sobie wszystko wmawiałam, i każdy objaw był tym ciążowym. Więc tym razem senność, sikanie co 30minut, zagryzanie torcika wedlowskiego ogórkiem kiszonym (dosłownie!!!) potraktowałam lekceważąco bo:
1) testy owu 7x z rzędu pokazały 1 kreskę (robiłam 13-19dc-raczej obstawiałam przesunięcie owulki przez wyjazd). Pewnie owulacja była 10-12dc i dlatego testy już nic nie pokazały.
2) o czym już wspominałam wogóle ale to wogóle nie miałam śluzu. Nie raz i nie dwa (sory za dosłowność) miałam wiszące gluty podczas siusiania w wc albo śluz rozciągał się na 10cm, a tym razem SAHARA.
Po tym wnioskowałam że mam cykl bezowulacyjny i straciłam nadzieję...
Zrobiłam pierwszy test i co? SZOK. nawet nie wywołał uśmiechu na mojej twarzy. poprostu niedowierzałam, sądziłam że to pomyłka, błąd, kiepska jakość testu, wkońcu kosztował 1zł z all.....
Ale zrobiłam drugi i to słabszy 25 czuły, i tu krecha nawet mocniejsza....:)

A u mnie znów się wali. Dziadek w szpitalu, ma wode w płucach, miesiąc temu miał zapalenie płuc. Babcia mi płacze, muszę zaraz zerwać się z roboty i gnać do szpitala i dowiedzieć się co dalej.
Mój tato kaszlał, zrobił prześwietlenie płuc i długo nie było opisu, po czym kazali mu zrobić drugi raz prześwietlenie prawego płuca, mama płacze, nerwowa-powiedziała mi to w tajemnicy, ze czekają na wynik i są zdygani. Ja też już nie wiem czy mam się martwić. Jeszcze dziś obiecałam synkowi kino.Chyba kogoś z rodziny męża z nim wyślę.

współczuję Ci bardzo:( i jak z tym kinem? był synuś?

Kochane moje, byłam na pierwszym usg! Moje szczęście ma 2,5 mm i mocne serduszko! :-) <3
Tak długo o mojego okruszka walczyłam, dzięki Wam się nie poddałam, zawsze można tu liczyć na miłe słowo i wsparcie :-*

Cudowne wieści, gratulacje:) pewnie odetchnęłaś spokojnie co?

Ja przestałam naciskać na męża. Wcześniej ze trzeba bo są dni plodne. Teraz juz nie. Poprostu nie zabezpieczamy się. Może kiedyś się uda . Ale też idę na wizytę do lekarza. Bo już te nasze starania długo trwają może coś tam nie tak jest w środku.

uda się napewno, mocno trzymam kciuki za wszystkie te, które jeszcze nie zobaczyły swoich 2 kreseczek!!!

Super, bardzo sie ciesze:)
ja tez jak czytam ze Wam sie udaje to az sie lezka kreci w oku. Ale nie z zazdrosci tylko z Waszego szczescia!:)
malo sie udzielam ale caly czas czytam i wszystkim kibicuje:)
my sie staramy prawe codziennie ale bez naciskow. Dzis 18 dc u mnie. Fajnie by bylo gdybym wiedziala kiedy owulacja... Ale wez i zgadnij...

z tą owulka jak widac na moim przykładzie to różnie bywa.... trzymam &&&

Zobacz załącznik 765798
Dziewczyny co powiecie? Kiedy ta owulka?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

od tego najciemiejszego do 36h...

wstawiam testy z dzisiejszego ranka. Płytkowy-dolny czułość 25. Paskowy-górlny czułość 10
wg mnie wyraźniejsza krecha jest na tym mniej czułym.
Jutro zrobię ponownie...

Zapisałam się do gina na 23.08. Czy wtedy będzie serduszko?

Załączniki

• 20160802_064911.jpg
    20160802_064911.jpg
    105,2 KB · Wyświetleń: 105
wstawiam testy z dzisiejszego ranka. Płytkowy-dolny czułość 25. Paskowy-górlny czułość 10
wg mnie wyraźniejsza krecha jest na tym mniej czułym.
Jutro zrobię ponownie...

Zapisałam się do gina na 23.08. Czy wtedy będzie serduszko?

Wow! Piękne te krechy! :)
Mysle ze 23.08. To juz bedzie kawał fasolki z mrygajacym serduchem!! :)

Wow! Piękne te krechy! :)
Mysle ze 23.08. To juz bedzie kawał fasolki z mrygajacym serduchem!! :)

no właśnie wyrazistość kresek mnie zszokowała Sądziłam że EWENTUALNIE będę się dopatrywać jakiegoś cienia. Wg mnie owulkę musiałam mnie baaaardzo wcześnie skoro w 32dc czyli w dniu planowanej @ wyszły takie mocne kreski a nie cienie cienia. ot taki psikus mojego organizmu.

Byle do serduszka... potem muszę powiedzieć w pracy noi Córci.....

i jeszcze jedna refleksja....
Jeśli chodzi o bobosexy to ten cykl był raczej marnie obstawiony:/
Częstotliwość raczej nie wskazuje na staranka: 6,9,14,17,20dc. Jak widzicie Ani razu nie było codzień ani razu nie było co 2 dni Czyli nie ma zasady, że musi być często. Nie ma zasady, że musi być rozciągliwy śluz! I kij w oko testom owulacyjnym!!!!! No maggajwer by tego lepiej nie zmajstrował co nie?
icon_mrgreen.gif

i jeszcze jedna refleksja....
Jeśli chodzi o bobosexy to ten cykl był raczej marnie obstawiony:/
Częstotliwość raczej nie wskazuje na staranka: 6,9,14,17,20dc. Jak widzicie Ani razu nie było codzień ani razu nie było co 2 dni Czyli nie ma zasady, że musi być często. Nie ma zasady, że musi być rozciągliwy śluz! I kij w oko testom owulacyjnym!!!!! No maggajwer by tego lepiej nie zmajstrował co nie?
icon_mrgreen.gif
U mnie bobosexy były w 13, 21 i 24 dc, a rozciągliwy śluz był w 17 dc. [emoji12] w 34 dc II kreski. [emoji23][emoji23][emoji23]

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

reklama
No pięknie to obie zmajstrowalyscie :):):):)

A powiem wam, ze jesli u mnie w tym cyklu miałoby sie udać to dzisiaj czuje jakies mikroskurcze w podbrzuszu, wiec moze jakiś okruszek sie tam zagnieżdża? ;)
dzisiaj 10dpo minął. Jutro siknę w 11dpo, zobaczymy, choć nie liczę na cud. U mnie cykl tez słabo obstawiony bo "wyluzowywalam" i ostatnie bobosexy były 3 dni przed owu..

Do góry