reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Onaonaona cudnw wiesci :) ha tez dzieki temu znajdowaniu serduszka nie biegam co tydzien na prywatne wizyty i mysle ze dzidzia rosnie bo coraz ladniej i glosniej slychac. Jeszcze nie bylo dnia zebym nie uslyszala, chtba ze byl to dzien kiedy zwyczajnie nie sprawdzalam :) a co do plci, nie mam zadnych przeczuc :) mam 2 synkow i jako dziwaczka chcialabym kolejnego :) ale wcale nie bylabym rozczarowana dziewczynka, oby tylko bylo zdrowe. Niczego wiecej nie chce. Lekarz sugerowal ze moge ronic wlasnie dziewczynki wiec tym bardziej mam wrazenie ze skoro po 3 poronieniach pod rzad teraz serduszko ladnie zabilo to moze znow jest tam maly synek :) mi mdlosci codzienne i ciagle zamieniaja sie w takie raz sa raz nie wiec jakos zaczynam funkcjonowac.

Dziewczyny a tak z innej beczki. Boje sie jak cholera i musze sie pozalic. Za pierwszym razem jak dostalam krwotoku powiedzieli mi ze poronilam jak wiecie i dali leki na uspokojenie z grupy benzodiazepin. Bralam je tydzien zeby jakos przejsc ten okres zalamania a po ttg na usg jak wiecie tez zyjacy maluch. Wczoraj doczytalam ze branie tego leku w pierwszym trymestrze jest bardzo niebezpieczne, jeat lekiem z kat D i moze powidaowac wady m.in. rozszczep wargi i podniebienia. Bo i bam, umre ze stresu.

Onaonaona cudnw wiesci :) ha tez dzieki temu znajdowaniu serduszka nie biegam co tydzien na prywatne wizyty i mysle ze dzidzia rosnie bo coraz ladniej i glosniej slychac. Jeszcze nie bylo dnia zebym nie uslyszala, chtba ze byl to dzien kiedy zwyczajnie nie sprawdzalam :) a co do plci, nie mam zadnych przeczuc :) mam 2 synkow i jako dziwaczka chcialabym kolejnego :) ale wcale nie bylabym rozczarowana dziewczynka, oby tylko bylo zdrowe. Niczego wiecej nie chce. Lekarz sugerowal ze moge ronic wlasnie dziewczynki wiec tym bardziej mam wrazenie ze skoro po 3 poronieniach pod rzad teraz serduszko ladnie zabilo to moze znow jest tam maly synek :) mi mdlosci codzienne i ciagle zamieniaja sie w takie raz sa raz nie wiec jakos zaczynam funkcjonowac.

Dziewczyny a tak z innej beczki. Boje sie jak cholera i musze sie pozalic. Za pierwszym razem jak dostalam krwotoku powiedzieli mi ze poronilam jak wiecie i dali leki na uspokojenie z grupy benzodiazepin. Bralam je tydzien zeby jakos przejsc ten okres zalamania a po ttg na usg jak wiecie tez zyjacy maluch. Wczoraj doczytalam ze branie tego leku w pierwszym trymestrze jest bardzo niebezpieczne, jeat lekiem z kat D i moze powidaowac wady m.in. rozszczep wargi i podniebienia. Bo i bam, umre ze stresu.
Tak cudowne :):):)

I tez tak pomyslalam o tych dziewczynkach...moja mama miala kolezanke ktora ma samych chlopcow ale wiele ciaz poronila i lekarze tez zaznaczyli ze to jest pewnie wina plci .

Mozliwe ze to chlopak:)ale aby zdrowe i o to sie pomodle .

Co do tego leku..rozumiem twoj strach i lek ale mam nadzieje ze nie zdążyło to miec negatywnego skutku tym bardziej ze bralas lek tylko tydzien a pisza ze jest to zalezne od czestotliwosci jak i dawki brania.
Takze trzymam kciuki kochana aby wszystko bylo dobrze!

Gratulacje dla dziewczyn, które zobaczyły dwie kreseczki, super prezent na święta!
Jutro na 10:00 pierwsza wizyta. Mam nadzieje ze uslysze[emoji173]️bardzo się stresuje. Chyba sobie puszczę jakiś odmóżdżający serial, bo nie wyrobie...[emoji24]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ten cykl sie nie staralismy ogolnie to olewka. ale...
Gratuluję :)

Hej dziewczyny, nie było mnie chyba ponad miesiąc, ale potrzebowałam spokoju... Wyciszenia. I wiecie co? Pomogło :) po pół roku prób po stracie poprzedniej ciąży znowu zobaczyłam dwie kreski- w cyklu, w którym już traciłam nadzieje. Dajcie znac co u Was. Wesolych swiat :*
4d19267e9188af5af9140610732cba17.jpg

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom
Cudownie! Gratuluję :) [emoji173]

Gratulacje dla dziewczyn, które zobaczyły dwie kreseczki, super prezent na święta!
Jutro na 10:00 pierwsza wizyta. Mam nadzieje ze uslysze[emoji173]️bardzo się stresuje. Chyba sobie puszczę jakiś odmóżdżający serial, bo nie wyrobie...[emoji24]

Kciuki za wizytę :) Ja idę w czwartek :)

No i jestem po wizycie, wszystko OK. Jest [emoji173]️i bije. Ciaza tylko o jeden dzień młodsza niż ostatnia miesiączka. Następna wizyta za 3 tygodnie[emoji4]

A ktory masz tetaz dokladnie tydzien ciazy? Bo wlasnie zastanawiam sie kiedy isc zeby zobaczyc serduszko :)

reklama
Mam wynik: 189.2, dzisiaj wg om 5t0d. Juz sie stresuje, ze za nisko... Chociaz mialam pozno owu, bo w 21-21 dc.

Progesteron wysoki mi wyszedl: 46.9, ale to chyba przez to ze luteine stosuje. Czytam, ze za wysokim progesteronem sie nie przejmowac. Teraz przezyc do czwartku ;)

Do góry