reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Onaonaona cudnw wiesci :) ha tez dzieki temu znajdowaniu serduszka nie biegam co tydzien na prywatne wizyty i mysle ze dzidzia rosnie bo coraz ladniej i glosniej slychac. Jeszcze nie bylo dnia zebym nie uslyszala, chtba ze byl to dzien kiedy zwyczajnie nie sprawdzalam :) a co do plci, nie mam zadnych przeczuc :) mam 2 synkow i jako dziwaczka chcialabym kolejnego :) ale wcale nie bylabym rozczarowana dziewczynka, oby tylko bylo zdrowe. Niczego wiecej nie chce. Lekarz sugerowal ze moge ronic wlasnie dziewczynki wiec tym bardziej mam wrazenie ze skoro po 3 poronieniach pod rzad teraz serduszko ladnie zabilo to moze znow jest tam maly synek :) mi mdlosci codzienne i ciagle zamieniaja sie w takie raz sa raz nie wiec jakos zaczynam funkcjonowac.

Dziewczyny a tak z innej beczki. Boje sie jak cholera i musze sie pozalic. Za pierwszym razem jak dostalam krwotoku powiedzieli mi ze poronilam jak wiecie i dali leki na uspokojenie z grupy benzodiazepin. Bralam je tydzien zeby jakos przejsc ten okres zalamania a po ttg na usg jak wiecie tez zyjacy maluch. Wczoraj doczytalam ze branie tego leku w pierwszym trymestrze jest bardzo niebezpieczne, jeat lekiem z kat D i moze powidaowac wady m.in. rozszczep wargi i podniebienia. Bo i bam, umre ze stresu.

Onaonaona cudnw wiesci :) ha tez dzieki temu znajdowaniu serduszka nie biegam co tydzien na prywatne wizyty i mysle ze dzidzia rosnie bo coraz ladniej i glosniej slychac. Jeszcze nie bylo dnia zebym nie uslyszala, chtba ze byl to dzien kiedy zwyczajnie nie sprawdzalam :) a co do plci, nie mam zadnych przeczuc :) mam 2 synkow i jako dziwaczka chcialabym kolejnego :) ale wcale nie bylabym rozczarowana dziewczynka, oby tylko bylo zdrowe. Niczego wiecej nie chce. Lekarz sugerowal ze moge ronic wlasnie dziewczynki wiec tym bardziej mam wrazenie ze skoro po 3 poronieniach pod rzad teraz serduszko ladnie zabilo to moze znow jest tam maly synek :) mi mdlosci codzienne i ciagle zamieniaja sie w takie raz sa raz nie wiec jakos zaczynam funkcjonowac.

Dziewczyny a tak z innej beczki. Boje sie jak cholera i musze sie pozalic. Za pierwszym razem jak dostalam krwotoku powiedzieli mi ze poronilam jak wiecie i dali leki na uspokojenie z grupy benzodiazepin. Bralam je tydzien zeby jakos przejsc ten okres zalamania a po ttg na usg jak wiecie tez zyjacy maluch. Wczoraj doczytalam ze branie tego leku w pierwszym trymestrze jest bardzo niebezpieczne, jeat lekiem z kat D i moze powidaowac wady m.in. rozszczep wargi i podniebienia. Bo i bam, umre ze stresu.
Tak cudowne :):):)

I tez tak pomyslalam o tych dziewczynkach...moja mama miala kolezanke ktora ma samych chlopcow ale wiele ciaz poronila i lekarze tez zaznaczyli ze to jest pewnie wina plci .

Mozliwe ze to chlopak:)ale aby zdrowe i o to sie pomodle .

Co do tego leku..rozumiem twoj strach i lek ale mam nadzieje ze nie zdążyło to miec negatywnego skutku tym bardziej ze bralas lek tylko tydzien a pisza ze jest to zalezne od czestotliwosci jak i dawki brania.
Takze trzymam kciuki kochana aby wszystko bylo dobrze!

Gratulacje dla dziewczyn, które zobaczyły dwie kreseczki, super prezent na święta!
Jutro na 10:00 pierwsza wizyta. Mam nadzieje ze uslysze[emoji173]️bardzo się stresuje. Chyba sobie puszczę jakiś odmóżdżający serial, bo nie wyrobie...[emoji24]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

ten cykl sie nie staralismy ogolnie to olewka. ale...
Gratuluję :)

Hej dziewczyny, nie było mnie chyba ponad miesiąc, ale potrzebowałam spokoju... Wyciszenia. I wiecie co? Pomogło :) po pół roku prób po stracie poprzedniej ciąży znowu zobaczyłam dwie kreski- w cyklu, w którym już traciłam nadzieje. Dajcie znac co u Was. Wesolych swiat :*
4d19267e9188af5af9140610732cba17.jpg

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom
Cudownie! Gratuluję :) [emoji173]

Gratulacje dla dziewczyn, które zobaczyły dwie kreseczki, super prezent na święta!
Jutro na 10:00 pierwsza wizyta. Mam nadzieje ze uslysze[emoji173]️bardzo się stresuje. Chyba sobie puszczę jakiś odmóżdżający serial, bo nie wyrobie...[emoji24]

Kciuki za wizytę :) Ja idę w czwartek :)

No i jestem po wizycie, wszystko OK. Jest [emoji173]️i bije. Ciaza tylko o jeden dzień młodsza niż ostatnia miesiączka. Następna wizyta za 3 tygodnie[emoji4]

A ktory masz tetaz dokladnie tydzien ciazy? Bo wlasnie zastanawiam sie kiedy isc zeby zobaczyc serduszko :)

reklama
Mam wynik: 189.2, dzisiaj wg om 5t0d. Juz sie stresuje, ze za nisko... Chociaz mialam pozno owu, bo w 21-21 dc.

Progesteron wysoki mi wyszedl: 46.9, ale to chyba przez to ze luteine stosuje. Czytam, ze za wysokim progesteronem sie nie przejmowac. Teraz przezyc do czwartku ;)

Do góry