reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Wiem jak ciężko jest odpuścić i nie myśleć cały czas o dniach płodnych i ciąży... Tak długo się staraliśmy a tu taka niespodzianka, mówiłam że wakacyjne miesiące sprzyjają zajściu w ciążę ;-)

reklama
To witaminy oviarin bardzo mi pomogly. No i pow. Szczerze po tym co mi pow lekarz przestałam skupiać sie na ciazy. Moj mial urodziny i w ten dzien splodzilismy nasze mAleństwo. Ja na swoje urodziny dostalam serduszko. Dziś jest 19+ 3 tc
Ten obiarin jakiś wspomagacz bez recepty tak? Mi lekarz za to mówił, że od razu się uda... I tak 27 miesięcy czekam, aż się UDA

Będę się o to modlić :-)
Jakieś objawy u Ciebie?

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Odpuścić... Ile razy to słyszałam. Najbardziej wkurzasz jak mówią to osoby które nie mają tego problemu.
2 lata temu jak zaczynaliśmy się starać (a raczej zwyczajnie nie robiliśmy nic, żeby dziecka nie mieć-wtedy jeszcze bez tabletek i wspomagaczy) to od osób którym mówił słyszałam: co? Już? Po co się tak spieszycie, jesteś jeszcze taka młoda ! Minęły 2 lata i co... Gdybym wtedy nie zaczęła tylko teraz i dopiero dowiadywala się o wszystkich problemach to pewnie niedługo bym słyszała : Ty jeszcze nie masz dziecka? Na co czekasz?
Najlepiej słuchać samej siebie :)
Ja mysl ze istnieje co w stylu blokady... im bardZiej pragniesz tym gorzej. Siostra.2 lata.i pow ze sie poddaje . Dzis ma dwie córki

Napisane na HUAWEI Y330-U01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam taką sytuację teraz,że jestesmy w trakcie budowy domu,ktora sie strasznie dlugo ciagnie. Mieszkamy w domu z meza siostra, ktora ma 37 lat i we wrzesniu dopiero wychodzi za maz. Tak sobie mysle, czy to nie przez to nam sie nie udaje,ze moze to nie jest jeszcze ten moment? Moze musi sie u nas ustabilizowac sytuacja mieszkaniowa? Z drugiej strony jak slysze,ze ta moja szwagierka przygotowuje sie do ciazy, chodzi po lekarzach, ciagle o tym gada i wiecznie sie wymadrza - to mnie to troche meczy. Taka samo jak pytają, albo non stop sugerują, np tesciowa,ze chcialaby juz wnukow....zreszta moja mama tez, chociaz mieszka za granica i zadko ja widuje, wiec moze nie odczuwam tego tak bardzo. Ale tak czy inaczej probuje sobie tlumaczyc, ze moze to jest ta blokada, ze nie jestesmy na swoim, ze tak na prawde to moze staruszek na górze chce,zebysmy mieli najpierw gdzie mieszkac, a pozniej malenstwo, juz sama nie wiem.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj 33 dc, brzuch cały czas boli, trochę mnie to martwi.

Do objawów dołączę też lekko nabrzmiałe piersi, ale to tak jak przed @ więc też nie brałam tego pod uwagę ;-)
Dużą ilość śluzu tłumaczyłam sobie wiesiołkiem ;-)
I tak wytrzymałam tyle dni bez testu bo bałam się rozczarowania :biggrin2:
U mnie dzisiaj 31dc. Brzuch pobolewa cały czas na okres, a piersi z każdym dniem wydają mi się bardziej nabrzmiale i bolesne. Do tego czuje się osłabiona. Moim zdaniem bólem brzucha nie ma co się przejmować za bardzo. W drugiej ciąży sporo po spodziewanej @ bolał ,i piersi jak pamiętam też. Wtedy wiedziałam że się udało. I córa ma już 5 latek. :)

Spark ovarin to tak jak infoem albo inofolic tyle że w tabletkach.
A mi wino i orzechy bardzo pomogły, bez leków endo urosło.

Wiem jak ciężko jest odpuścić i nie myśleć cały czas o dniach płodnych i ciąży... Tak długo się staraliśmy a tu taka niespodzianka, mówiłam że wakacyjne miesiące sprzyjają zajściu w ciążę ;-)
Odpuścić jest strasznie ciężko. Staraliśmy się od marca, może to nie jest długo ale nie było dnia żebym o tym nie myślała gdzieś nie czytala i za każdym razem doszukiwalam się objawów przed @. W tym cyklu naprawdę nie miałam kiedy o tym myśleć dni plodnę wypadły na urlopie jak byliśmy w gościach u znajomych,odrazu wiedziałam że nic z tego nie będzie. No i tylko 2 razy przytulanki w te dni. Także zaczęłam myślenie po powrocie z 5 dni przed @@. Wyluzowanie duzo daje. Moja siostra starając się o pierwsze dziecko już wariowala temeratura kalendarzyki d ni plodne i rój czasu nic. Powiedziała ze daje ma luz i po miesiącu się udało. Maly ma 3 latka. Z drugim miała to samo, udało się po pół roku .

reklama
Do góry