reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

❄️GRUDNIOWE KRESKI ❄️ W grudniu Mikołaj prezenty rozdaje , a nam II kreski na teście daje !🎁

Hey dziewczyny, nie jestem w waszej grupie ale chce dołączyć. Okres mialam 3 grudnia , przewidywany okres 31 stycznia. Ku mojemu zaskoczeniu 26 zrobiłam test prę test o czułości 25 i wyszedł pozytywny ale słabo . Nie cień cienia tylko jasnoróżowa kreska. Byłam zaskoczona gdy 3 dni wcześnie j robiłam test o czułości 10 nic nie wykazało , nawet cienia cienia. A dziś powtórzyłam test prę test i znów pozytyw. Tyle że ta kreska jest tak samo słaba :( może któraś tak miała ?
To normalne. Testy nie są wyznacznikiem bety. Zrób sobie w pon beta hcg i 72h później (2.01.) I będziesz wiedziała czy dobrze przyrasta. Albo 31.12. I 2.01. Jak wolisz.

reklama
No bo generalnie przy wartościach typu 5, 10 może Ci ich najczulszy test nie wyłapać, a krew już pokaże czarno na białym. Ale to kwestia godzin, max jednego dnia (zakładając, że nie kupiłaś felernych testów sikanych, dlatego mimo wszystko polecam zawsze robić dwa różnych firm). Odpowiedz sobie na pytanie, czy jeśli beta w poniedziałek wyjdzie 0 to uznasz, że w tym cyklu nie wyszło na 100% i czekasz już tylko na okres?
To zależy czy będzie jeszcze szansa na to, że będzie ona jeszcze większa. Bo myślę, że na tak wczesnej ciąży to chociaż 5-10 powinno wyjść na becie ale niekoniecznie na teście.

To zależy czy będzie jeszcze szansa na to, że będzie ona jeszcze większa. Bo myślę, że na tak wczesnej ciąży to chociaż 5-10 powinno wyjść na becie ale niekoniecznie na teście.
Niekoniecznie wartość typu 5,10 wyjdzie zawsze 8dpo. Może wyjść 8dpo 0, a np. 10dpo 10. Wszystko zależy od tego, w którym momencie była implantacja a to jest zmienne.

Niekoniecznie wartość typu 5,10 wyjdzie zawsze 8dpo. Może wyjść 8dpo 0, a np. 10dpo 10. Wszystko zależy od tego, w którym momencie była implantacja a to jest zmienne.
Okey, więc nie mam co się spieszyć 🙈 zrobię po Sylwestrze test i bete.
Dzięki bardzo 🙂 ja to świeżak w staraniach, bo pierwsza ciąża po prostu była na luzie ze staraniami, ze jak wyjdzie tak wyjdzie.

No to nie wiedziałaś czy masz infekcje bakteryjną czy wirusową. Mogłaś mieć bakteryjną i temu antybiotyk pomógł. Właśnie to jest to, że zamiast dokładnie pacjenta zbadać i wiedzieć jak działać to w ciemno przepisują antybiotyk bo uznają że tak najlepiej.

reklama
Myślałam, że beta szybciej wykaże ciążę niż test pozytywny 🤔 czyli nie ma sensu robić w pondz, a test będzie sens robić ? Czy też jeszcze może nic nie wyjść ? Chciałam cholerka wiedzieć cokolwiek przed sylwestrem 🙈😅

Załączniki

• Screenshot_20241223-090946.png
    Screenshot_20241223-090946.png
    221,4 KB · Wyświetleń: 60
Do góry