reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
Objawy...więc tak ok tygodnia przed terminem spodziewanej @ pojawiła się kropelka krwi ze śluzem, myślałam że po prostu przyjdzie wcześniej a tu nic. Brzuch cały czas pobolewał aż do teraz. Ciągła ochota na sex i sporo śluzu a zawsze miałam suchości po owu. Jednak myślałam, że ten cykl był spisany na straty, byłam na urlopie i nie myślałam o objawach, dopiero teraz tak sobie przypominam :-) jestem cały czas w szoku, uwierzę po usg :-)

To moja pierwsza ciąża, bardzo się boję bo mam niedoczynność tarczycy i hiperprolaktynemie, zbadałam dziś tsh to mam podwyższone (4,500) mój lekarz dopiero we wtorek będzie...
Nadal nie mogę w to uwierzyć, chyba dopiero po wizycie u gina dotrze to do mnie... :-)
Ps. Oboje z mężem płaczemy ze szczęścia ;-)
Bardzo Ci gratuluję! Ponieważ mam identyczne problemy jak ty tj. Niedoczynnosc i hiperprolak. to dzieki Tobie obudzila sie we mnie nadzieja,ze mnie tez sie uda [emoji2] Nie bój się, teraz najważniejszy dla Ciebie jest spokój i zdrowie, więc o to dbaj. Trzymam kciukasy [emoji1]

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Objawy...więc tak ok tygodnia przed terminem spodziewanej @ pojawiła się kropelka krwi ze śluzem, myślałam że po prostu przyjdzie wcześniej a tu nic. Brzuch cały czas pobolewał aż do teraz. Ciągła ochota na sex i sporo śluzu a zawsze miałam suchości po owu. Jednak myślałam, że ten cykl był spisany na straty, byłam na urlopie i nie myślałam o objawach, dopiero teraz tak sobie przypominam :-) jestem cały czas w szoku, uwierzę po usg :-)
A dzisiaj masz ktory dc?

Bardzo Ci gratuluję! Ponieważ mam identyczne problemy jak ty tj. Niedoczynnosc i hiperprolak. to dzieki Tobie obudzila sie we mnie nadzieja,ze mnie tez sie uda [emoji2] Nie bój się, teraz najważniejszy dla Ciebie jest spokój i zdrowie, więc o to dbaj. Trzymam kciukasy [emoji1]

Dziękuję za miłe słowa, Tobie też się uda tylko trzeba wyluzować, wiem że to trudne ale mi się udało i w sumie przytulanki były głównie po owu tak po prostu z ochoty ;-)
Przed płodnymi mąż był zestresowany pracą, już wiedziałam że nici z przytulanek, stwierdziłam że w tym cyklu odpuszczam a jednak ;-)

A dzisiaj masz ktory dc?

Dzisiaj 33 dc, brzuch cały czas boli, trochę mnie to martwi.

Do objawów dołączę też lekko nabrzmiałe piersi, ale to tak jak przed @ więc też nie brałam tego pod uwagę ;-)
Dużą ilość śluzu tłumaczyłam sobie wiesiołkiem ;-)
I tak wytrzymałam tyle dni bez testu bo bałam się rozczarowania :biggrin2:

Inga jak beta?

Spark u mnie jest tak:
1,2-15,9 faza lutealna
2,8-147,3 pierwszy trymestr
Reszty nie będę wypisywać, ale dziwne, że wszędzie mają inne normy. Grunt, że nie jestem na dolnej granicy.

Paraplu masz rację, nie można się poddawać :)
To mega się różnić, hm, dziwne...

reklama
Spark a wcinasz dużo orzechów brazylijskich i pojasz czerwone wino? Podobno zbawienne na przyrost endo i sama natura :-p

Poza tym dołączam do grona lekomanek: Euhyrox, UroVaxom, Glucopage, Acard, kwas foliowy, b6, b12, d3, femibion i prenatal dha. Oczywiście wszystko zlecone przez lekarza. Na przekazane w genach dary. Do owu wisiołek i koenzym q10.
Właśnie nie, dopiero o tym wczoraj poczytałam... Lekarz tylko esfrofem przepisał najpierw jeden, a teraz w zwiększonej dawce bo tamten nic nie dał. O naturalnych nic nie mówił, ale spróbuję :D dzięki za przypomnienie bo dziś znów tylko na lekach się skupilam

Do góry