reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A u mnie wiedza wszyscy ...
pochwalilam sie wszystkim jak jakis dureń jak tylko zaczęliśmy starania .
Przyjaciółki , koleżanki , koledzy , ludzie z pracy , kuzwa wszyscy . I tylko w kółko słyszę No i jak No i jak . Ehhhh durna jestem . Myślałam , ze jak zaczynam starania to tak jakbym juz zaczęła rodzic conajmiej . Postanowiliśmy sie starać w miesiącu , którym braliśmy ślub . Pierwszy raz był pare dni przed ślubem i jak dureń chodziłam na własnym weselu i mówiłam , ze pic za duzo nie moge bo jestem w 36 godzinie w ciąży .... sama sobie na siebie zesłałam to , ze teraz juz mija 6 miesiąc .... :( ehhhh

reklama
A przypomnij jak dlugo sie staralas o ciaze przed poronieniem?
4 miesiace, ale dwa to byly na spontanie, a dwa kolejne juz z testami owu i odliczaniem itd. Czyli tak serio to w 2 cyklu staran sie udalo. Wiec to mnie pociesza i mam nadzieje, ze teraz tez w miare szybki pojdzie :)

Co do staran- u nas tez wszyscy wiedza, ale to wlasnie przez to ze jak zaszlam w ciaze ktora stracilam, to i ludzie w pracy wiedzili i bliscy. Takze teraz wiedza, ale nikt nie naciska :)

Witam wszystkie nowe staraczki i życzę żebyście jak najszybciej zobaczyły upragnione kreseczki. @Iga0071 bardzo współczuję Ci straty, straszne, że takie rzeczy mogą się przytrafić człowiekowi...

U mnie moja mama wie że się staramy. My mieliśmy dopiero zacząć myśleć o staraniach po nowym roku ale mama moja zaczęła nam mówić żebyśmy wcześniej pomyśleli że Aleks duży, że zanim uda się zajść w ciążę, urodzić to Aleks już przynajmniej 4 lata będzie miał. I fakt. Teraz jak wypadnie mi termin jeśli uda się w tym cyklu Aleks będzie miał 4 lata i miesiąc. Albo nawet i więcej jak w tym cyklu się nie uda. I sama moja mama mi od początku mówiła - zajść w ciążę to nie tak hop siup. Chociaż z moją siostrą (trzecia i ostatnia ciąża moi rodzice wpadli :) ). Ja z kolei miałam 3 lata i 3 miesiące jak urodził się mój brat czyli byłam miesiąc młodsza niż teraz jest mój syn. Natomiast miałam 9 lat i 5 miesięcy jak się siostra urodziła.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
ooo nasi synowie mają tak samo na imię :)

@Iga0071 u mnie też stwierdzono, że mam polip w macicy i po najbliższej @ muszę iść umówić termin zabiegu, powiedz mi proszę jak to wygląda u Ciebie tzn. chodzi mi o to jak szybko te polipy u Ciebie odrastają? Czy przed ciążą miałaś już polipy czy pojawiły się dopiero później?

@Iga0071 u mnie też stwierdzono, że mam polip w macicy i po najbliższej @ muszę iść umówić termin zabiegu, powiedz mi proszę jak to wygląda u Ciebie tzn. chodzi mi o to jak szybko te polipy u Ciebie odrastają? Czy przed ciążą miałaś już polipy czy pojawiły się dopiero później?
1 raz miałam zabieg bo nie wiadomo było dokładnie co to jest miałam krwawienia między okresem. Odrosly mi po 2 latach do takiego stopnia ze wypełniły całą macice i lekarz powiedział że nie ma szans na zajście. Po roku od zabiegu lek. Powiedział że są 2 małe ale ja nie wiem jak to szybko rośnie i od kontroli minęło już 5 miesięcy.

Ale nie jest to reguła ze zawsze odrastaja ja taka wyjątkowa jestem

reklama
Do góry