reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Ja kiedyś miałam okres i krwawilam 30dni, wizytę miałam, usg też.
Jeśli chodzi o ciążę to mi lekarz ja stwierdził przed usg - powiedział, że mam tak rozpulchniona macice że to czuć i nawet tego usg by nie musiał robić.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja kiedyś miałam okres i krwawilam 30dni, wizytę miałam, usg też.
Jeśli chodzi o ciążę to mi lekarz ja stwierdził przed usg - powiedział, że mam tak rozpulchniona macice że to czuć i nawet tego usg by nie musiał robić.

30 dni?! Co Ci było?

30 dni?! Co Ci było?
Odstawiłam anty.
W pracy zajob, dużo nadgodzin i do tego nie mogłam iść na l4 bo 2 dziewczyny nieobecne i szefowa mi się na l4 NIE ZGODZIŁA.
30dnia weszła do sali gdzie dzieci (25 4 latkow) roznosiły sale a ja leżałam na stole i nie mogłam wstać.
Lekarz przepisał znowu tabletki i musiałam jeszcze rok łykać to *****:/

Dzwonił gin. Może być okres nudności i wymioty się zdarzają czasem. D i tak kupi test ciążowy. Bo jak 14 lat mam miesiączkę to nigdy nie wymiotowałam.

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Odstawiłam anty.
W pracy zajob, dużo nadgodzin i do tego nie mogłam iść na l4 bo 2 dziewczyny nieobecne i szefowa mi się na l4 NIE ZGODZIŁA.
30dnia weszła do sali gdzie dzieci (25 4 latkow) roznosiły sale a ja leżałam na stole i nie mogłam wstać.

O rety, współczuję! Najgorsze mieć taka robotę, ze żyjesz by pracować, zamiast pracowac, by żyć. Niestety takie mamy czasy :(

Odstawiłam anty.

I musi być już poważnie żeby dostać l4. Masakra...

O rety, współczuję! Najgorsze mieć taka robotę, ze żyjesz by pracować, zamiast pracowac, by żyć. Niestety takie mamy czasy :(
Ale opiekunka która jest chora też nie jest w stanie zapewnić dzieciom odpowiedniej opieki. Dlatego dla mnie to chore że musi siedzieć w pracy.

No to jest chory system ale tak jest. Ja nie mogę się spóźnić do pracy, nie przyjść - wziąć urlop na żądanie bo pode mną są dzieci.
Jeśli 2 koleżanki są na l4 czy ich po prostu nie ma to reszta musi zrobić za nie nadgodziny bo dzieci bez opieki być nie moga. Grupy też się nie łączy bo max to 25, co już i tak wg mnie to cholernie dużo.
Urlopu tez ciągu roku nie dostanę bo moje godziny ktoś musi wziąć, i trzeba mu za to zapłacić.. i tak to niestety jest..

No to jest chory system ale tak jest. Ja nie mogę się spóźnić do pracy, nie przyjść - wziąć urlop na żądanie bo pode mną są dzieci.
Jeśli 2 koleżanki są na l4 czy ich po prostu nie ma to reszta musi zrobić za nie nadgodziny bo dzieci bez opieki być nie moga. Grupy też się nie łączy bo max to 25, co już i tak wg mnie to cholernie dużo.
Urlopu tez ciągu roku nie dostanę bo moje godziny ktoś musi wziąć, i trzeba mu za to zapłacić.. i tak to niestety jest..

Chyba większość z nas ma taka robotę ;) ja się tej ciąży nie mogę doczekać tez, bo z czystym sumieniem rzucę robotę a kiedyś tam jak dzieci podrosną to sobie gdzieś na pol etatu pójdę. Dość mam i widzę jak się wypalam, szczególnie mój organizm. Tu boli, tam boli, nigdy nie ma spokoju! Wole żyć skromniej ale ŻYĆ :)

reklama
Ale opiekunka która jest chora też nie jest w stanie zapewnić dzieciom odpowiedniej opieki. Dlatego dla mnie to chore że musi siedzieć w pracy.

Teraz też miałam kaszel - który skończył się antybiotykiem. Jak chciałam iść na l4 bo już rodzice się skarżyli że kaszle to mi szefowa powiedziala "Idź do lekarza, weź antybiotyk i l4 nie bierz. A rodzicom powiedz że gdyby każda nauczycielka szła na l4 z aszlem to by tu nie miał kto pracować".
A dzieci niestety są puszczane chore do przedszkola, takie maluchy się ciągle tula i potem jesteśmy chore raz dwa. :(

Do góry