reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

Też mam pieska;) nasza jest z nami zanim się urodziły dzieci. I ręki na dzieciaki nie da podnieść. Nawet jak się nieraz wygłupiamy i dzieci jak to dzieci zaczną piszczeć. To ta przybiega k szczęka
1510418917-25efa9ff0ed187b5-aaaaaa.jpeg

Ale do dupy dzien że szkoły przyjechałam o 13 i spałam do 17. Masakra ale strasznie się czułam

Napisane na Redmi Note 3 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cykle rozne. Ostatni 24d. A przewaznie 28 do 32d. Czy za wczesnie niewiem ale stracilam nadzieje.

Ojj z ta owulacja to tez roznie:) 1 dzien w ta w tamta a to duzo.. Pozatym jednej zagniezdzi sie wcześniej a drugiej pozniej .. Nie kazdemu wyjdzie test 10dpo a temu bo .. Podobniez hormon hcg wzrasta po 48h od zagniezdzenia..samo zagniezdznie tez trwa...a dlatego ze z dnia na dzien zagniezdza sie glebiej ... Pozatym spojrz na rozabieznosc co do porownania wynikow hcg na okreslony tydzien ciąży..od 5 do cos tam... Wychodzi na to ze kazda kobieta moze miec inna wartość w tym samym tygodniu ciazy;) pewnie tez dlatego niektorym babeczkom testy wychodza np. Sporo po @..taki cien cienia
Pozatym zauwazylam ze niektorym babeczkom testy np. 26 dc nie wychodza... w ogole a 27dc juz ladnie widocza kreska ? I czemu nie ciemniala po woli z dnia na dzien tylko hop siup ciemna taka ze widac? Hmm

Takze nie ma co sie podlamywac 2 dni przed @ bo z dnia na dzien sie wiele moze zmienić:)
I nie pisze tego po to zeby sie na maxa nakrecac! Ale by dac sobie czas na spokojnie..pozwolic zadzialac naturze:)

Mozliwe, mi lekarz zawsze powtarza, ze pozytywny test nie rowna sie owulacja.
Owulacja wystepuje dopiero 36-48 godzin PO pozytywnym tescie :* sprobujcie teraz inaczej, moze zaskoczy :*

Daga a widziszz:) mam nadzieje podzialalas:)

Moi rodzice mieli psa. Wychowywalam sie z nim. Jak skonczyl jakies 10 lat to przyniesli do domu dwa koty i powiem, ze w ogole zadnych wojen nie bylo :-) nawet fajnie to wygladalo jak dwa koty z psem razem spaly

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Hejjj

Zbocze z waszego tematu ..wybaczcie

Elodia ... Jak opiszesz swoje bole? Typowo malpowe?
Ja mialam spokoj po ovu 4 dni ijakos oprocz delikatnych ukluc i potem zaczely sie pobolewania powaracajace... Klucia ..smyranie w macicy..i bulgotanie co wrecZ mnie doprowadzalo do szalu hee... Wczoraj. Mysle ze to byl 8dcpo a nie 9dpo jak mi aplikacja pokazuje po tescie ovu i temp. Ona liczy dzien 0 czyli dzien owulki..no ale do sedna..wczoraj mialam bole na @ bolesniejsze..wzielam nospie..bo mam dosc dziewczyny .. (2 pierwsze cykle po tabsach w tych ciaglych bolescoach ehhhh) no ale pozostaly klucia..dziwne smyrania...dzis rano zaczynalo pobolewac podbrzusze ale szybko przeszlo..mimo tego Jest opuchniete..ale mysle ze to od Wzdec! No dramat...takie cos to ja miewalam w przed dzien okresu!!!! A teraz to ja nie wiem co sie ze mna dzieje!! Eh piersi zaczynaly doslownie ..w sutkach kluc pare dni temu..dzis poczulam ze sa cieplejsze .. Marzne kuzwa ale zganiam to na pogode haha
I tak mnie te przeszywajace klucia nie daja spokoju...pozatym jakbym miala podbrzusze lekko obolale..
Tak to odczuwalas ? Zeswiruje

Wez tu nie mysl jak mnie tak cykle mecza!!!
Padam ostatnio po 20 dramat he

Aaa w 16dc mialam sluz kawe z mlekiem jakis taki miedzy rozowym nie wiem..wr i plecy mnie pobolewaja...mocniej mniej wrrrrr

Jestem 23dc ..ovulka 14dc ( owulacyjny wyszedl 12dc) a okres jest na 16 listopada;)

Ostatnia edycja:
Hejjj

Ja mialam spokoj po ovu 4 dni ijakos oprocz delikatnych ukluc i potem zaczely sie pobolewania powaracajace... Klucia ..smyranie w macicy..i bulgotanie co wrecZ mnie doprowadzalo do szalu hee... Wczoraj. Mysle ze to byl 8dcpo a nie 9dpo jak mi aplikacja pokazuje po tescie ovu i temp. Ona liczy dzien 0 czyli dzien owulki..no ale do sedna..wczoraj mialam bole na @ bolesniejsze..wzielam nospie..bo mam dosc dziewczyny .. (2 pierwsze cykle po tabsach w tych ciaglych bolescoach ehhhh) no ale pozostaly klucia..dziwne smyrania...dzis rano zaczynalo pobolewac podbrzusze ale szybko przeszlo..mimo tego Jest opuchniete..ale mysle ze to od Wzdec! No dramat...takie cos to ja miewalam w przed dzien okresu!!!! A teraz to ja nie wiem co sie ze mna dzieje!! Eh piersi zaczynaly doslownie ..w sutkach kluc pare dni temu..dzis poczulam ze sa cieplejsze .. Marzne kuzwa ale zganiam to na pogode haha
I tak mnie te przeszywajace klucia nie daja spokoju...pozatym jakbym miala podbrzusze lekko obolale..

Weź mi nie mów... Wiem że za szybko u mnie na objawy ciążowe (owulacja we wtorek), a cycek jeden który zawsze mnie bolał od owu do @ boli także masakra... boli też ten drugi gdzie normalnie mnie nie bolał. Kłuje mnie cały czas ten jajnik z którego była owu , plus drugi.
Wczoraj kawy nie wypiłam bo mi zaczęła śmierdzieć... Wczoraj wieczorem pół piwa i tak mnie zemdlilo że szok... Przed21 poszlam spać...
Rozum mi mówi że przecież niemożliwe żeby były objawy ciąży bo za szybko, ale....
Maakra jakaś... I nie chcesz się nakręcać a .... :(

Napisane na NEM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Weź mi nie mów... Wiem że za szybko u mnie na objawy ciążowe (owulacja we wtorek), a cycek jeden który zawsze mnie bolał od owu do @ boli także masakra... boli też ten drugi gdzie normalnie mnie nie bolał. Kłuje mnie cały czas ten jajnik z którego była owu , plus drugi.
Wczoraj kawy nie wypiłam bo mi zaczęła śmierdzieć... Wczoraj wieczorem pół piwa i tak mnie zemdlilo że szok... Przed21 poszlam spać...
Rozum mi mówi że przecież niemożliwe żeby były objawy ciąży bo za szybko, ale....

Ja tez sie nie chxe nakrecac ale to wszystko jakies takie dziwne!!!! Nie?

Ja juz sama nie wiem co mam sie ze soba jak. Jakiem teraz obchodzic??
A miewasz bulgotania w czasie owulki
.bo ja centralnie w owulke i po ...okropbe uczucie! Mialam to tez w dwoch poprzednich cyklach LoL ale nie pamietam tego kiedy sie nie staralismy LoL

Bolesci jak na @ mialam 9.11 ..poprawiam info..wczoraj rano zaczelo bolec i minęło eh.

Aby do testu:):):):)

Hejjj

Aaa w 16dc mialam sluz kawe z mlekiem jakis taki miedzy rozowym nie wiem..wr i plecy mnie pobolewaja...mocniej mniej wrrrrr

Jestem 23dc ..ovulka 14dc ( owulacyjny wyszedl 12dc) a okres jest na 16 listopada;)

U mnie też cykl inny niż poprzednie i cyckowe objawy mam te same - sutki, może nie klucie ale szczypanie i odczuwanie wiekszego ciepła. Objawów w brzuchu nie zauważyłam.

Nie nakręcaj się :* Chociaż ja na twoim miejscu też bym się nakręciła,tymbardziej że jak tylko zaszłam w ciążę to kawy nie mogłam pić,nie piłam wcale, mi też śmierdziała i wystarczył łyk i wymiotowałam, a i jeszcze w tamtym czasie paliłam, i tak samo oduczyłam się palić bo wystarczyło że poczułam dym nawet od kogoś to odrazu wymiotowałam. Także obu rzeczy moja ciąża sama się pozbyła z mojego życia :D

@ONAONAONA czy typowo małpowe...hmm...no jedynie typowo malpowe do wczoraj mialam gorące podbrzusze i takie uczucie pieczenia. A to pieczenie moge chyba powiazac z tym ze wczoraj mialam termin @. A co do bólu to takie typowo malopwe to nie. Wlasnie takie bardziej takie ściskanie na tydzień przed terminem @ a potem to jiz tylko raz jeden jajnik raz drugi bolal. Wzdeta tez zaczelam byc ale z niczym tego nie wiazalam bo przed @ zawsze jestem wzdeta. Tylko teraz mam takie uczucie hmmmm no jakby mi cos w srodku roslo i sie rozciagalo. A co do cycków to na samym poczatku bodajze w 17 czy 18 dc poczulam jedno silne ussczypniecie co mi sie wczesniej nie zdarzalo. No a potem na przemian cieple. A sutki caly czas mam sterczące i na obu piersiach mam widoczne dlugie żyly po bokach.

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

U mnie też cykl inny niż poprzednie i cyckowe objawy mam te same - sutki, może nie klucie ale szczypanie i odczuwanie wiekszego ciepła. Objawów w brzuchu nie zauważyłam.

Ja ostatni raz rodzilam core 7 prawie 8 lat temu i praktycznie bezobjaowow obie ciaze... Pozniej tez nie wymiotowalam ..moze tam czasem zrobiło mi sie nie dobrze..ale prawda jest ze wypchnelo mnie szybciej w drugiej ciazy..

Teraz co sie dzieje z moim cialem to przechodzi ludzkie pojecie..nie wiem czY to wiek czy co ehh
Faktem czuje sie duzo lepiej w tym 3 cyklu niz w dwoch poprzednich ..mam duze nadzieje bo wszystko takie idealne by sie wydawalo... I zgralo no ale zobaczymy

Staram sie znajdywac racjonalne wytlumaczenie ale wiecie jak to jest hahaha

reklama
Ja tez sie nie chxe nakrecac ale to wszystko jakies takie dziwne!!!! Nie?

Ja juz sama nie wiem co mam sie ze soba jak. Jakiem teraz obchodzic??
A miewasz bulgotania w czasie owulki
.bo ja centralnie w owulke i po ...okropbe uczucie! Mialam to tez w dwoch poprzednich cyklach LoL ale nie pamietam tego kiedy sie nie staralismy LoL

Bolesci jak na @ mialam 9.11 ..poprawiam info..wczoraj rano zaczelo bolec i minęło eh.

Aby do testu:):):):)
Nie bulgotania nie ale jajnik boli mnie tak że w nogę promieniuje... Teraz ból mniejszy niż przy owu i kłucia raz w jednym raz w drugim jajniku...

Do góry