ginngerr7787
Fanka BB :)
A Ty na jakim poziomie miałaś anty tpo jak miałaś badane?Podwyzone to mozesz miec tez hasimoto tak jak ja a to jest zapalenie tarczycy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A Ty na jakim poziomie miałaś anty tpo jak miałaś badane?Podwyzone to mozesz miec tez hasimoto tak jak ja a to jest zapalenie tarczycy.
A jakie masz anty tpo?No właśnie i tego się chyba boję najbardziej, ale w sumie porównując moje wyniki z wynikami mojej teściowej to nie jest źle, bo ona to anty tpo to ma wywalone w kosmos, a u mnie wprawdzie podwyższone, ale w porównaniu z jej wynikami to nie jest źle, tak przynajmniej mi się wydaje, jakoś w końcu trzeba się pocieszać
15A jakie masz anty tpo?
Znalazlam wynik i mialam 12,38.
Aha, czyli w takim razie mam hashimoto, zajebiście... A co do gula w gardle to chyba raczej nie, w ogóle u mnie to nic nie wskazywało na niedoczynność, nie miałam żadnych dolegliwości ani objawów, ale czytając co może utrudniać zajście w ciążę postanowiłam to sprawdzić i doznałam lekkiego szoku gdy się okazało, że jednak tsh jest za wysokie. No ale jakoś trzeba będzie teraz z tym walczyćZnalazlam wynik i mialam 12,38.
Ale z ciekawoci jak bede wykonywac badanie kontrolne za 3 misiace to tez zrobie anty tpo.
Tez masz wieczne uczucie gula w gardle?
Wiesz hasimoto jeszcze musi byc potwierdzone usg tarczycy wiec poki co nie przejmuj sie. Wazne tez ze wyregulowalas tsh i kest ponizej 2 bo wlasnie do 2 jest norma dla kobiet starajacych sie o dziecko.Aha, czyli w takim razie mam hashimoto, zajebiście... A co do gula w gardle to chyba raczej nie, w ogóle u mnie to nic nie wskazywało na niedoczynność, nie miałam żadnych dolegliwości ani objawów, ale czytając co może utrudniać zajście w ciążę postanowiłam to sprawdzić i doznałam lekkiego szoku gdy się okazało, że jednak tsh jest za wysokie. No ale jakoś trzeba będzie teraz z tym walczyć
Ja juz 125.Euthyrox dawka 75
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze że się udało od razu bo chyba byśmy w następnym cyklu nie dali rady z taka częstotliwością.. pewnie normalnie czyli max 2razy w tygodniu do 12,13dc I potem co 2 dni bo inaczej to nie ma szans na dłuższą metę przynajmniej u nas.
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
A pytałaś lekarza o inseminację czy jak to tam sie nazywa?A tak w ogóle to całe szczęście, ze najpierw poprawiliśmy te fasolkę, bo właśnie musiałam po raz pierwszy w życiu odholować męża do domu. Nigdy mi się jeszcze tak nie spił [emoji17] ogólnie to wam powiem, ze na tej imprezie było troje dzieci i w sumie to po raz pierwszy wydawało mi się, ze mój mąż patrzy „zachłannie” na te dzieci. Niby zawsze mi się wydawało, ze on do tego podchodzi bardzo na luzie, a dziś widziałam w jego oczach to „pragnienie”. Nie wiem, czy przez to się schlal czy to taki zbieg okoliczności ale jest mi strasznie przykro. Zdałam sobie sprawę, ze on bardziej liczy na te dwie kreseczki niż mi się do tej pory wydawało, chyba za długo to wszystko u nas już trwa. Jakoś musimy to ogarnąć, bo ta niepewność nas zabije.