reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

A czy poród faktycznie aż tak bardzo boli? Bo jak tak patrzę na niektóre filmy to sobie myślę, że chyba ich trochę ponosi fantazja :p

reklama
A czy poród faktycznie aż tak bardzo boli? Bo jak tak patrzę na niektóre filmy to sobie myślę, że chyba ich trochę ponosi fantazja :p
Ja rodzilam bez znieczulenia i powiem jedno - nigdy wiecej bez znieczulenia hehe

f2wlk6nllyt56xuu.png

201702250929.png

Tego pytania lepiej nie zadawać w Polsce jest tendencja "przepychania sie", który poród był trudniejszy, dłuższy i w ogóle masakra.
Takie strasznie porodem młodych mam nie jest dobre..
Też pierwszy poród mam przed sobą, tak jak dziecka nie mam więc zaraz mogę usłyszeć "jak urodzisz i to jeszcze tak jak ja to pogadamy":p
Ale wydaje mi się że takie teksty "starszych koleżanek" są zbędne.
Jasne nie ma się co nastawiac na to, że poród jest łatwy przyjemny i laskocze, ale przez lata kobiety rodziły, i w gorszych warunkach i bez "wspomagaczy" i dały radę:)
Ja na poród staram się patrzeć jak na spotkanie z moim wyczekanym dzieckiem.. ten bol i trud to dla niego, i tego się będę trzymać:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam nadzieję, ze razem nie będziemy się nakręcać tylko wspierać i głupoty wybijać tym co już im się hormony na mózg rzucą :D

Aga RS90 nie stresuj na zapas . Koleżanka z biura tez kilka razy antybiotyki brała w ciąży bo ciągle jakies choróbska ją dopadały w zimie., w lipcu urodziła super chłopaka, ponad 4 kilo. Ty tez się wykurujesz i wtedy będziesz się tą ciążą cieszyć :tak:

Mam nadzieję, ze razem nie będziemy się nakręcać tylko wspierać i głupoty wybijać tym co już im się hormony na mózg rzucą :D

Aga RS90 nie stresuj na zapas . Koleżanka z biura tez kilka razy antybiotyki brała w ciąży bo ciągle jakies choróbska ją dopadały w zimie., w lipcu urodziła super chłopaka, ponad 4 kilo. Ty tez się wykurujesz i wtedy będziesz się tą ciążą cieszyć :tak:
Dzięki [emoji173]

Też tak myślę, że poród na pewno jest do przejścia :) Przecież tyle kobiet rodzi i to nie jedno dziecko a decydują się na dwoje i więcej więc na pewno nie jest to takie straszne.

Witajcie dziewczyny :) mogę dolaczyc? To mój pierwszy miesiąc staran i czuje ze chyba się udało ciągną mnie jajniki, mam wyostrzony węch, rano mnie zemdlilo, tkliwe sutki albo już tak sobie wkrecilam nie wiem. Okres mam dostać w piątek i chyba jutro już będę testować myslicie ze juz coś wyjdzie? Pozdrawiam :)

Witajcie dziewczyny :) mogę dolaczyc? To mój pierwszy miesiąc staran i czuje ze chyba się udało ciągną mnie jajniki, mam wyostrzony węch, rano mnie zemdlilo, tkliwe sutki albo już tak sobie wkrecilam nie wiem. Okres mam dostać w piątek i chyba jutro już będę testować myslicie ze juz coś wyjdzie? Pozdrawiam :)

Witamy!:)
Mnie pokazało 3dni przed @ więc kto wie :))
Trzymamy kciuki [emoji173]
nam z mezem się udało za pierwszym, oby Wasz 1c też był szczęśliwy:)
Opowiedz coś o sobie, ile masz lat, które to dziecko, czym się zajmujesz itp :)

Witaj :) Pewnie, że możesz dołączyć :) Super jakby się udało :) A kiedy miałaś owu? Bo widzę, że jesteśmy na podobnym etapie, ja okresu spodziewam się koło niedzieli/poniedziałku, to też mój pierwszy cykl starań ale w przeciwieństwie do Ciebie nie mam żadnych objawów żeby się udało :(

reklama
Mam 23 lata moja historia jest smutna bo pierwsze dziecko straciłam w 37 tygodniu ciąży to była śmierć wewnątrz maciczna w lutym tego roku strasznie to przezyłam wiecie wszystko juz było gotowe i w ogóle ciaza była książkowa.. dostaliśmy zielone światło i przyszla nowa nadzieja. Dlatego tak bardzo wierzę że się udało :) Owulacje miałam jakoś 11-14 nie wiem dokładnie kiedy ale śluz i wszystkie objawy były w tych dniach :)

Do góry