reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Staraczki 2017 ;) zapraszam!

reklama
W sobotę byliśmy na weselu mojego brata a wczoraj na poprawinach. Brat i jego żona mają po 29 lat i myślą o dziecku, więc teraz na pewno będą się starać. Ona ma problemy z tarczycą. Ciekawe kto zajdzie pierwszy. Fajnie byłoby w tym samym czasie.
Juz zmieniam;) super by bylo jak by w tym samym czasie ;) oby jak najszybciej!!!!
Witajcie, długo sie nie odzywałam ale czytam was cały czas. Musiałam odsapnąć po ostatnim poronieniu w kwietniu. Jeden miesiąc odczekalismy i zaczęliśmy sie starać znowu. Niestety w ostatnim cyklu na monitoringu pęcherzyk był zbyt malutki 13mm w 14 dniu cyklu i był to prawdopodobnie cykl bezowulacyjny. Mimo to test owu wyszedł pozytywnie i śluz tez był w 15 dniu cyklu no i piękny wzrost tempki do konca cyklu też był. Wiec juz nie wiem co myśleć.
Teraz w bieżącym cyklu znowu coś nie tak i nie umiem znaleźć przyczyny otóż :
Owu wyznaczyło mi owulacje na 12 dc
Śluz pojawił się w 15 dc i od tego dnia temperatura zaczęła wzrastać.
Ale test owulacyjny najbliższy kolorem pozytywnej kreski wyszedł w 17 dc.
Dziś jest 21 dc
w ogóle jakoś śluzu mi brakuje, ostatnio tam cos sucho i zakupiłam na kolejny cykl wiesiołek moze pomoże
Jakoś sie podłamałam, że moze juz sie nigdy nie udać
Przepraszam że przynudzam wam troszkę ale musiałam to z siebie zrzucić. Dzięki,że jesteście
Po poronieniu organizm potrzebuje czasem troszkę więcej czasu niż jeden cykl... Wiec może swirowac. Życzę aby jak najszybciej się udalo ;)
Dziewczyny nie wiem co sie ze mna dzieje... Przez te ciaze przestalam obserwowac swoj organizm i nie pamietam zeby cos takiego sie dzialo... Boli mnie podbrzusze, chyba jajniki raz z jednej raz z drugiej. Czasami czuje taki jakby skurcz w podbrzuszu. Ciezko jest mi wtedy oddychac i to trwa pare minut i puszcza. Bola mnie plecy. Bol jajnikow promieniuje az do pachwin... I do tego zauwazylam ze od paru dni mam bialy sluz... Wiem ze to moze byc i na okres i ciaza... Ale musialam sie wygadac. Denerwuje sie, nie mam z kim porozmawiac... Maz nie zrozumie moich ,mysli... Ehh...
Beta wszystko wyjaśni ;) trzymam kciuki za jak najwyższa!

Paraplu kochana trzymaj się ciepło !

85993e3krgxydke3.png

Nick-wiek-imię-Cykl-data@

Mamuniol-31-Marta-5-06/06
NeSSi -34 -Zosia - 2- 15/06
KulkaMM-28-Marta-2-21/06
Katkatarinka-26-Kasia-3-26/06
Asia669- 31 -Asia - 3 - 26/06
Samotnaja-28-Ania-3-28/06
Kolekcjonerka-35-Oliwia-1-02/07
Dżoł - 29 - Asia - 2 - 2/07
Karola.2-24-Karolina-13-07/07
caltha-30-Agata-12- 7/07
Bertha -34 -Beata-8 -9/07
Gabiś - 34 - Gabi - 2 - 9/07
Kacha10 -34-Kasia-6- 14/07
Agatix-23- Agata- 1- 17/07
Kotek87-29- - 14-18/07
Inga90- 26- Inga -15-19/07
Skaba- 35 - Iza - 19- 19/07
Izabela90-26-Iza-4-20/07
Asia669 -31 - Asia - 4 - 23/07
siwa84 - 32 - Ola - 2- 23/07
Spark- 26- Lena - 27-23/07

Udało się !! Są II kreseczki !

Nick. Termin porodu
Oleczka920: ♡ Listopad 2016
Luxuorius: ♡ 26 Grudzien 2016
Renia83: ♡ 15 styczeń 2017
Kruczyca: ♡ styczeń 2017
Maciur-ka: ♡ 1-3 Luty 2017
Anna 25: ♡ 9 luty 2017
Fabimama: ♡ 11 Luty 2017
Elenna: ♡ 20 Luty 2017

Poczekalnia:

Melania02-32-Aga- 6-10/06
89katia
Magoo-40- -14- 26/04
Anulka_p- 30- Ania
Ann89 ♡♡♡
Paraplu: ♡♡♡

85993e3krgxydke3.png

Witajcie, długo sie nie odzywałam ale czytam was cały czas. Musiałam odsapnąć po ostatnim poronieniu w kwietniu. Jeden miesiąc odczekalismy i zaczęliśmy sie starać znowu. Niestety w ostatnim cyklu na monitoringu pęcherzyk był zbyt malutki 13mm w 14 dniu cyklu i był to prawdopodobnie cykl bezowulacyjny. Mimo to test owu wyszedł pozytywnie i śluz tez był w 15 dniu cyklu no i piękny wzrost tempki do konca cyklu też był. Wiec juz nie wiem co myśleć.
Teraz w bieżącym cyklu znowu coś nie tak i nie umiem znaleźć przyczyny otóż :
Owu wyznaczyło mi owulacje na 12 dc
Śluz pojawił się w 15 dc i od tego dnia temperatura zaczęła wzrastać.
Ale test owulacyjny najbliższy kolorem pozytywnej kreski wyszedł w 17 dc.
Dziś jest 21 dc
w ogóle jakoś śluzu mi brakuje, ostatnio tam cos sucho i zakupiłam na kolejny cykl wiesiołek moze pomoże
Jakoś sie podłamałam, że moze juz sie nigdy nie udać
Przepraszam że przynudzam wam troszkę ale musiałam to z siebie zrzucić. Dzięki,że jesteście
13mm to juz dominujący pęcherzyk wiec wg mnie miałaś normalnie owu gdzieś w 18dc. Pęcherzyk rośnie 2mm na dzien. Pęka jak ma ok 21-22mm

W drugim cyklu który opisujesz tez mi wyglada na to ze ok 17-18dc miałaś owu. Takze po prostu masz pózniej owu. A jak długie masz cykle? 32dni?

Dziewczyny nie wiem co sie ze mna dzieje... Przez te ciaze przestalam obserwowac swoj organizm i nie pamietam zeby cos takiego sie dzialo... Boli mnie podbrzusze, chyba jajniki raz z jednej raz z drugiej. Czasami czuje taki jakby skurcz w podbrzuszu. Ciezko jest mi wtedy oddychac i to trwa pare minut i puszcza. Bola mnie plecy. Bol jajnikow promieniuje az do pachwin... I do tego zauwazylam ze od paru dni mam bialy sluz... Wiem ze to moze byc i na okres i ciaza... Ale musialam sie wygadac. Denerwuje sie, nie mam z kim porozmawiac... Maz nie zrozumie moich ,mysli... Ehh...
Brzmi troche jak na ciąże.. Spokojnie, zbadasz jeszcze za 2 dni betę i bedZie jasne. :)

Ja w tym cyklu też pierwszy raz miałam naprzemienny ból jajników, i tydzień przed @ bóle podbrzusza... Zazwyczaj bóle mam dzień przed więc było to dla mnie mega dziwne. U mnie niestety nic to nie oznaczało, oby u Ciebie było inaczej &&&:)

reklama
Witajcie, jestem nowa :) Tzn w staraniach, bo kiedys bylam lipcoweczka 2009 ale zgubilam login, mam prawie siedmioletniego synka i w czerwcu zaczelismy starania, narazie na luzie. Obecnie za 9 dni powinna przyjsc @ , a mam nadzieje , ze nie przyjedzie. Oczywiscie juz doszukuje sie objawow, choc wiem we nie pownnam sie nakrecac ....

Do góry